За компанията

ЕPLAN Software and Service GmbH & Co.KG е базирана в Монхайм ам Рейн близо до Дюселдорф, Германия. С над 25,000 клиента и над 80,000 лиценза продадени по цял свят, компанията си е извоювала лидерската позиция на световният пазар на електротехнически CAD/CAE софтуер. Фирмата отстоява позициите си повече от 20 години, в течение на които са отворени над 50 търговски, тренинг и консултантски центъра по цял свят. Продуктите са се утвърдили като стандарт в областта на електропроектирането и автоматизацията.

EPLAN - преобръща виждането за електропроектирането

Платформата на EPLAN гарантира плавният и безпроблемен обмен на данни между отделните приложения включени в нея. Те рабоят с една обща база данни. Дублирането на данни е невъзможно. Идеята на работа е аналогична за всяко приложение.

Основни характеристики:

✔лесен за възприемане интефейс
✔графичен редактор (за чертане на схеми, fluid plans, process loop diagrams)
✔дефиниране на права на потребителите
✔бърз преглед на документация
✔online/offline превод на проекти на различни езици
✔следене на ревизии на проект

Накратко – EPLAN е продуктът, който ще преобърне виждането ви за електропроектирането.

Продукти на EPLAN

Техническа информация

Каталози и брошури

Партньори на EPLAN

Logo

Сигурността на фирмата се гарантира от факта че тя е част от една от най големите финансови групи в Германия -Friedhelm Loh Group.

Logo

Ритал е най големият член на Friedhelm Loh Group и е световен лидер в производството на електрически и комуникационни табла и шкафове. Пълната продуктова гама включва системи за климатизация на табла, шинни системи за електроразпределение, табла за външен монтаж, аксесоари за комуникационната индустрия и интерактивни терминали.

Logo

Като Microsoft Gold Certified Partner ние сме задължени да съобразяваме всички наши продукти с последните технологии представени от Microsoft.

Logo

SAP, най-големият в света разработчик на ERP софтуер, предоставя на фирми с различни размери бизнес решения за обмяна на информация.

Logo

HARTING Technology Group е специализирана в областта на електрически, електронни и оптични връзки, пренос на данни и изграждане на мрежи. Сдружението използва своите умения за разработване на индивидуални решения и продукти, както за пренос на енергия така и за пренос на данни, включително за машиностроенето, транспорта, инсталации за вятърна и слънчева енергия, автоматизацията и далекосъобщителните инсталации.

Logo

Историята на STEINHAUER Elektromaschinen AG започва през далечната 1920. Създадено под формата на занаятчийско предприятие от среден клас , занимаващо се с електро и механичен инженерин. Купена от семейството Nagel в началото на 80-те, днес STENHAUER Elektromaschinen AG е семейна фирма от среден размер. През 1999 г. се реализира най-амбициозният проект на компанията до сега : фокусиране на дейността на фирмата върху изработването на технологии за автоматизация обработката на електрически табла.Сега STEINHAUER е водещ производител на автоматизирани решения в този сектор. Специални работни инструменти и машини за обработка на ламарина и проводници, са част от решенията , които STEINHAUER предлага.

Референции за EPLAN

 • Специалистите от „СМС-С“ ЕООД са с отлични впечатления от компетенцията, коректността и високия професионализъм, с който се характеризира дейността на RITTBUL Ltd.

  На всички въпроси, отправени в процеса на въвеждане на продукта E-plan сме получавали навременни и точни отговори и консултации, което ни позволи в кратки срокове да овладеем предложения ни програмен продукт.

 • Старт Инженеринг АД клон Бургас използва E-plan в своята дейност от 2007 г. При внедряването на продукта четирима специалисти от фирмата преминаха обучение, организирано от РИТБУЛ в офиса ни в Бургас.

  Всички новопостъпили млади специалисти преминават задължително вътрешно обучение за работа с програмния продукт. Така за няколко години E-plan се превърна от „екзотично“ средство за проектиране в стандарт за проектиране в Старт Инженеринг АД клон Бургас.

 • От три години стандартът за проектна документация по част Електро и Автоматизация е E-plan. Всички проекти, които се изготвят във фирмата и от външни проектантски организации са съгласно разработения и утвърден вътрешнозаводски стандарт. Всички лицензи за E-plan Professional и E-plan PPE са закупени от Рутбул  – официален партньор на E-plan за България.

  Ние държим всички проектантски организации от България и чужбина, работещи с нас, да разполагат с необходимите легални лицензи.

 • Вече повече от две години в Телелинк активно се използва специализирания софтуер за CAD/CAE проектиране E-plan, закупен от Ритбул – официален партньор на E-plan за България.

  Използването на този софтуер не само скъси драстично сроковете за реализация на нашите проекти, н осе отрази сериозно на качеството на проектите ни. Благодарение на възможностите за персонализиране на продукта миграцията към него беше лесна и безпроблемна.

 • Опитът ни с E-plan Electric P8 показва, че това е надежден софтуер, носещ ценна полза при проектирането и изготвянето на документация на електрически уредби.

  Използването на E-plan Electric P8 доведе до снижаване на времето и разходите по проектирането, като в същото време повиши качеството на техническата документация изработвана от „Елиа“ АД.

  „Ритбул“ ООД се показа като надежден и лоялен партньор в процеса по въвеждане на E-plan Electric P8 в “Елиа“ АД.

Актуално

Новини за Eplan

Новини

EPLAN обхваща софтуер от най-ново поколение и комплексни услуги за...

Новини

Когато Ви е необходима интеграция в средата на проектантския софтуер...

Case studies

Решения за бизнеса

 • Уебинар: EPLAN Preplanning - Области на приложение.

  Научете повече за областите на приложение на Preplanning. Приложение в технологичните процеси в индустрията. Приложение във всички части на сградната автоматизация. Приложение в създаването на машини и съоръжения. Приложение в разпределителни уредби. Импортиране на данни.
  Виж повече

Видео материали

Приложения на EPLAN

Специално за потребителите на EPLAN създаваме полезни видео уроци, свързвани с използването на платформата. Материалите са безплатни и включват насоки на български.
Eplan - ProPanel Front Door Device Placement
Eplan - Етапи за работа с Fiels Sys
Eplan - PLC - Автоматично генериране на схеми
Eplan - ProPanel - Дефиниране на обекти в Layout Space и подготовка на табло за монтаж
Eplan - ProPanel Object Lenght Adjustments
Eplan - ProPanel полагане на апаратура в табло
Eplan - Cogineer - Project Builder
Eplan - Connection Numbering
Eplan - Terminal Strip Navigator
Eplan - Interruption Points
Eplan - Design Process
Eplan - Proejct Creation
Eplan - Macro Test
Eplan - Work Schemes
Eplan - Macros Creation
Mounting Surface to Eplan 3D Objects
Проектни групи за работа с няколко проекта
Създаване на дигитален близнак, стъпка 1
Функционално-ориентирано чертане
EPLAN Pro Panel Professional and Perforex BC 1007 HS

Имате нужда от консултация?

Свържете се с нас

 • Това поле е за целите на валидирането и трябва да останат непроменени.
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X