Защита за полупроводници UQ

За продукта

Стопяемите предпазители са най-стария и най-сигурния тип защита в индустрията. Поради своите преимущества, те имат различни приложения, едно от които е защитата на полупроводници ( диоди, тиристори, силови транзистори, GTO ) . Тези елементи са много чувствителни и не могат да издържат на високи натоварвания и покачване на температурата и се нуждаят от по –бързо действаща защита. За тази цел ETI произвежда богата гама от предпазители за защита на полупроводници-серията ULTRA QUICK.

Основните аргументи за използването на такива предпазители са:

– Защита на полупроводници
– Защита на останалото оборудване
– Предотвратяване на експлозии в полупроводника
– Спестява и намалява времето и разходите за поддръжка

Има няколко основни разлики между обикновения стопяем предпазител и бързодействащия.При бързодействащия предпазител стопяемият елемент е от чисто сребро, за разлика от обикновения, за който се използва мед. Друга съществена разлика е материалът, от който е изработен корпусът на продукта- в единия случай това е стеатит, а в другия керамика. Ползването на правилния предпазител е от съществено значение, т.к в промишлеността прекъсването на производствения цикъл може да генерира големи загуби.

Основните направления, в които се използват полупроводници, а съответно са необходими и бързодействащи предпазители са:

– Софт-стартери
– Честотни преобразователи
– UPS системи
– DC моторни задвижвания
– Инвертори
– Вятърни турбини и др.

Бързодействащите предпазители на ETI се произвеждат в Словения, като голяма част от тях се поддържат на склад и могат да бъдат доставени в кратни срокове. Повече техническа информация и съдействие с избора на предпазител може да намерите в Ритбул ЕООД.

Техническа информация

Каталози и брошури

Имате нужда от консултация?

Свържете се с нас

  • Това поле е за целите на валидирането и трябва да останат непроменени.
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X