WAGO

Защо ни е нужен комуникационен модул на захранване и какви предимства ни дава?

По начало сме свикнали захранванията 12, 24 или 48 V да бъдат „черна кутия“, на която от единия край се подава стандартно мрежово захранване, а от другия са вързани устройствата за автоматизация, комуникация или така наречените „умни“ устройства. Често пъти не се замисляме върху това какво реално получаваме на изхода; какво може да причини едно некачествено захранване; защо имаме авария – в повечето случаи проблемът е точно в захранването.

Цената на захранването също е много неглижирана, но се оказва, че в определени ситуации „евтиното излиза многократно по-скъпо“, особено когато трябва да изпратим високо квалифициран служител на място, за да констатира „проблем в захранването“.

Дигитализацията и необходимостта от оптимизиране на разходите, налагат вече използването на „умни“ ефективни захранвания, готови да ни информират дистанционно за своето състояние. Необходимостта от комуникация на толкова ниско ниво става незаменима и при ситуациите на пред аварийна работа, както и от изискванията за мониторинг при Индустрия 4.0, търпяща сериозно развитие в последно време.

Неслучайно WAGOPro 2 захранванията помещават и функцията на електроненпредпазител с изключително бързодействие и гъвкавост по отношение настройката на тока на сработване. Вградената възможност за проследяване тенденцията на тока и напрежението според историята, пък ни помага в детекцията на предаварийни процеси. RTU Modbus комуникационният модул ни позволява отдалечен мониторинг и алармиране на процеси с несвойствен характер.

Wago се радва да ви представи едно съвременно решение и ново попълнение в смейството на професионалните захранвания, а именно опционален комуникационен модул по най-разпространения протокол Modbus.

Не се колебайте да се свържете с нас, за да Ви консултираме при избора на продуктите на WAGO и да Ви дадем най-добрите цени!

Пишете ни на office@rittbul.bg

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

WAGO: Модерната автоматизация и киберсигурността са в основата на ефективните сгради

Сградите предлагат огромен потенциал за икономия на енергия. Как може...
Към статията

EPLAN обяви, че адаптира абонаментен модел на работа!

Индустриалната трансформация е в разгара си. В резултат на това,...
Към статията

Westermo добави LTE рутери към продуктовата гама безжични мрежови решения Ibex за железопътния транспорт

Два нови LTE рутера на Westermo вече допълват портфолиото на компанията в...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Доставка:
Безплатно!
Всичко:
0.00 лв.
X