Westermo

Westermo получи наградата за продуктов дизайн Red Dot Award 2020 за своя индустриален Ethernet превключвател Lynx 5512

Red Dot Award е международен конкурс, който отличава най-добре проектираните продукти за всяка текуща година. Изборът се извършва от жури, съставено от доказани професионалисти в инженеринга и продуктовия дизайн, които оценяват хиляди нови продукти на базата на използваните иновативни технологии и дизайна. Тази година Westermo получи наградата за продуктов дизайн Red Dot Award 2020 за своя свръхкомпактен и здрав индустриален Ethernet превключвател Lynx 5512, проектиран от Ким Тьорменен.

Водещ принцип при разработването на нови продукти от Westermo е търсенето на оптималния баланс между здравината, производителността и лесното използване. Продуктите на Westermo, като Lynx 5512, се използват за създаване на мрежи за пренос на данни, предназначени за технически решения от критично значение, например системи за железопътна сигнализация и системи за контрол на производство и енергоразпределението. Условията на работа на електронните устройства, поддържащи тези системи, често са много тежки. Понякога те се монтират на открито в незащитени пространства и трябва да се справят с екстремните температурни колебания и високите електромагнитни смущения.

„При проектирането на новото поколение Lynx комутатори, от критично значение бе да се намали размерът им, който не трябваше да бъде много по-голям от предшественика си, така че да може да се предлага като допълнение към утвърдената форма, както и към монтажното и функционалното им предназначение“, обяснява Ким Тьорменен, инженер-проектант във Westermo. „Все пак най-голямото предизвикателство бе да се разработи корпус, който да способства за максималното разсейване на топлината, като същевременно се запазят компактните конструктивни параметри. Това изискване допринесе за създаването на уникална механична конструкция с максимално охлаждане и представлява най-компактният индустриален гигабитен комутатор с 12 порта на пазара“.

Стремежът при проектирането е всички портове да бъдат поставени отпред за улеснен достъп. Това усложнява задачата, но е важно условие, защото продуктът става по-лесен за инсталиране и поддръжка. Проектиран е и подвижен монтажен механизъм за DIN шина с фиксатор, който позволява лесно инсталиране. Конекторите RJ45 са интегрирани в корпуса, което ги прави по-издръжливи от конвенционалните конектори. По този начин те допринасят за способността на продукта да се справи с електромагнитните смущения.

Lynx 5512 разполага с операционна система Westermo, която увеличава максимално потенциала на хардуера, като позволява лесна конфигурация и техническо обслужване, стабилна оперативна съвместимост и мултимедийна поддръжка. От изключително важно значение е софтуерът да е в състояние да осигури по-голяма устойчивост на мрежата и висока киберсигурност. Това гарантира създаването на максимално надеждни мрежи с най-ниските общи разходи за придобиване. Освен това те са проектирани и одобрени за използване за повечето индустриални отрасли и са с усъвършенствани възможности.

„Изключително съм горд, че участвах в разработването на продукт, който получи наградата за продуктов дизайн Red Dot. Lynx 5512 е фантастичен продукт с наистина здрава конструкция. Westermo има 45 години опит в разработването на индустриални технологии за пренос на данни и голяма част от това ноу-хау е вградено в този комутатор“, споделя още Тьорменен.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Westermo в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да ви консултираме при избора на продукти Westermo и да ви дадем най-добрите цени!

Интердисциплинарното проектиране вече е по-лесно и по-ясно отвсякога с платформата EPLAN 2022

Черен Петък в rittbul.bg!

За шумни производствени обекти Compro осигурява надеждна звукова сигнализация чрез акустични сигнални устройства Chiasso Voice & Sound

Heitec разработи и произведе напълно окомплектован невростимулатор със здрава и удобна конструкция

Ритбул: Решения на WAGO са използвани в системата за сградна автоматизация на The Squaire – лежащия небостъргач във Франкфурт

Инструкции за преминаване към EPLAN 2022

Раздвижените плоски клещи TwinGrip на Knipex са първият инструмент, съчетаващ челно и странично захващане

Бързо и лесно координиране и съгласуване на проекти за контролни шкафове с EPLAN eVIEW Free AR и дигитален двойник

Петък /22.10.2021 год./ офисите на Ритбул ЕООД в София и Пловдив няма да работят с клиенти.

По-бързи, по-ефективни и по-печеливши в проектирането с EPLAN Workshop от Ритбул

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Интердисциплинарното проектиране вече е по-лесно и по-ясно отвсякога с платформата EPLAN 2022

Новата платформа EPLAN 2022 вече е тук. С нея Eplan...
Към статията

Черен Петък в rittbul.bg!

В периода от 26-ти до 28-ми Ноември (Петък, Събота, Неделя),...
Към статията

За шумни производствени обекти Compro осигурява надеждна звукова сигнализация чрез акустични сигнални устройства Chiasso Voice & Sound

Акустичните сигнални устройства са предназначени да привличат човешкото внимание към...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X