WAGO

WAGO: Модерната автоматизация и киберсигурността са в основата на ефективните сгради

Сградите предлагат огромен потенциал за икономия на енергия. Как може обаче да се усъвършенства работата в мрежа и дигитализацията, докато специалистите по сграден мениджмънт се страхуват от атаки срещу решенията за автоматизация? Киберсигурността се превръща във все по-гореща тема за строителния сектор. Добрата новина е, че доставчиците на системи за сградна автоматизация също приемат това много сериозно. Компанията WAGO защитава своите решения с модерни технологии за сигурност, така че атаките да бъдат възпрепятствани на най-високо ниво.

В същото време отворените, оперативно съвместими решения за автоматизация на WAGO предлагат на потребителите разнообразни възможности за изпълнение на проекти за повишаване на енергийната ефективност. Използвайки индустриалните управляеми суичове на WAGO, потребителите лесно могат да повишат сигурността на своите приложения за сградна автоматизация.

Киберсигурност директно в суича с интегрирано криптиране

Иновацията на WAGO включва функция за криптиране на пакетите данни със 128 bit на двата порта. Това означава, че е възможно да се осигури надеждно предаване на данни в съществуващата мрежа – независимо от протокола и без да се правят промени в приложението. Криптирането отговаря на изискванията на стандарта IEEE 802.1AE (IEEE MAC Security Standard), осигурявайки точност и цялостност на данните, удостоверяване на подателя и високата им пропускателна способност.

Допълнителното удостоверяване на другите участници в мрежата е специфицирано по портове в съответствие с IEEE 802.1X и RADIUS сървър. Благодарение на компактната си форма (45 х 90 х 110 mm), новите 8-портни гигабитови суичове могат лесно да се монтират в контролния шкаф.

Всеки суич е оборудван с два порта за криптирана комуникация. SFP модулите се използват за сигурна комуникация, заедно с индустриален суич WAGO, артикулен номер 852-1328.

Това осигурява надеждна свързаност на отдалечени сгради посредством оптични кабели. Конфигурирането и диагностиката на индустриалните управляеми суичове се извършва сигурно с помощта на WEB браузър или SNMPv3.

Сред предимствата за потребителите са:

  • Индустриални управляеми суичове с хардуерно криптиране (MAC Security);
  • Сигурно предаване на данни в съществуващи мрежи;
  • Удостоверяване в мрежата, артикулен номер: 852-1322/1328.

Фирма Ритбул предлага продуктите на WAGO в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да ви консултираме при избора на продукти на WAGO и да ви дадем най-добрите цени!

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

EPLAN обяви, че адаптира абонаментен модел на работа!

Индустриалната трансформация е в разгара си. В резултат на това,...
Към статията

Westermo добави LTE рутери към продуктовата гама безжични мрежови решения Ibex за железопътния транспорт

Два нови LTE рутера на Westermo вече допълват портфолиото на компанията в...
Към статията

EPLAN Pro Panel и Rittal Perforex: комбинация, която гарантира успех

За да се справи с увеличения обем от поръчки, английската...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Доставка:
Безплатно!
Всичко:
0.00 лв.
X