Harting

Високотемпературни конектори на HARTING, издръжливи в среда от + 200 ° C

Производителите понастоящем разследват как най-добре могат да приложат процесите на дигитализация Industry 4.0 в съществуващите производствени среди, за да подобрят нивата на производителност и да намалят разходите. Прякото последствие от този подход включва прилагането на модулен подход към производствените платформи. Това може да включва или прилагането на нови модулни машини в производствена линия, или модернизирането на съществуващото инсталирано оборудване, за да се поддържа модулно и децентрализирано взаимосвързаност на системата за управление.

Тази стратегия вече може да бъде следвана при някои от най-тежките условия на средата, като например тези, в които оборудването може да бъде разположено в райони с високи работни температури. В миналото ограниченията в експлоатационните характеристики на конектора често означаваха, че оборудването е трябвало да бъде свързано с кабели в такива ситуации. Но новата гама от съединители Han® High Temp на HARTING сега поддържа гъвкавостта на приложената свързаност при такива условия. В резултат на това намалената сложност на окабеляването означава, че подобна инсталация може да бъде оптимизирана и разходите за поддръжка да са намалени.

Типичните приложения за крайни потребители включват поддръжка на модулни производствени клетки в леярни за производство на метали и валцови мелници, включително интегрирани ел. захранвания за управление на отоплението към инструментите за леене под налягане и електрически пещи, които могат да се прилагат в различни зони за обработка на високотемпературни материали. Освен това те могат значително да удължат интервалите за техническо обслужване на интегрирани демонтируеми инструменти за моделиране в модулно проектирани машини за леене под налягане за най-новите високотемпературни материали, което води до намален престой.

По подобен начин, възможностите могат да бъдат открити при производството на гуми и в средата за производство на химически препарати.

Дизайн функции

HARTING използва значителния си технически опит за разработване на специални съединители за осигуряване на надеждни решения за такива високотемпературни среди.
Например, уплътненията на съединителните прегради не трябва да се топят или да се прилепват към други интегрирани компоненти в целия работен температурен диапазон. Следователно, HARTING е избрал гума, устойчива на висока температура, устойчива на висока температура, която предотвратява свързването между качулката и корпуса, дори и ако те са оставени в контакт за няколко години.
Много от покритията и лаковете на покрива и лаковете, които се предлагат на пазара, не са подходящи за продължителна употреба при високи температури, тъй като те могат да причинят топене, което от своя страна може да доведе до залепване на съединени части. Благодарение на прилагането на специална повърхностна обработка на алуминиевите шкафове и кожуси, HARTING успя да се освободи от всякакви потенциално вредни допълнителни покрития със защитно покритие.

Изолационното тяло и контактите трябва да издържат на високите условия на околната среда на мястото и на допълнителната топлина, генерирана в корпуса, когато е натоварен. HARTING са избрали контакти от медна сплав, устойчиви на висока температура, които поддържат постоянни електрически свойства при нагряване. В допълнение, високотемпературните пластмасови изолатори LCP осигуряват дълъг експлоатационен живот.

В резултат на гореспоменатите характеристики, конекторите Han® High Temp на HARTING могат да издържат на постоянни условия на околната среда от + 200 ° C, да осигурят удължен експлоатационен живот и да осигурят намален престой на линията в сравнение с конкурентните решения.

Източник: HARTING

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

За оптимална безопасност при монтаж и минимално окабеляване на място – новите конектори Han S и конфекционирани кабели на Harting

Новата търговска платформа Eplan Marketplace е създадена в помощ на потребителите с цел оптимизация на ресурсите

Нови промишлени рутери с безжична комуникация Merlin на Westermo за взискателни приложения

С подобрените си функции Eplan Harness proD 2022 опростява 3D проектирането за полагане на кабелни снопове

Остри и здрави, универсалните макетни ножове Knipex CutiX гарантират прецизни разрези без огъване или счупване

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Типичната индустриална среда се характеризира преди всичко със своите тежки...
Към статията

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Скъпи клиенти и партньори, Както вече знаете, между 30-ти Май...
Към статията

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Посетете ETI Virtual Fair   На изложението Intersolar München 2022,...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X