WAGO

Свързването на акумулаторни батерии за съхранение на енергия – бързо, лесно и без инструменти с лостовата система на WAGO

Производството на електроенергия от възобновяеми енергийни източници е все по-актуална тема за българската и европейската икономика. Наред с енергията на вятъра, слънцето се превърна в най-важния възобновяем и неизчерпаем ресурс за генериране на електроенергия. За съхраняване на тази енергия са разработени системи за съхранение, например акумулаторните батерии sonnenBatterie 10 на компанията sonnen. Производителят отдава голямо значение на бързото и лесно свързване на своите батерии. Ето защо, sonnen използва конекторите с лост за печатни платки PCB на WAGO.

„Използвайки sonnenBatterie, нашите клиенти могат да съхраняват енергията, която се генерира от тяхната фотоволтаична система, и да я използват за собствена употреба, когато това им е необходимо. Като производител на електроенергия, която е достатъчна за собственото им потребление, те могат да станат независими от конвенционалните енергийни компании“, заявява Юстус Вадепол, мениджър по комуникациите в sonnen, обобщавайки свойствата на интелигентната система за съхранение на електроенергия. sonnenBatterie 10 е интелигентна батерия, благодарение на своята система за енергиен мениджмънт, която по думите на производителя оптимизира консумацията и адаптира зареждането в съответствие с прогнозата за времето. sonnenBatterie е съвместима с всяка фотоволтаична система в частни домакинства и малки и средни компании или ферми.

Предимства на конекторите с лост PCB на WAGO са:

  • Интуитивно и бързо: окабеляване без инструменти, благодарение на лостовата технология;
  • Здравина и безопасност: стабилно свързване на конектора на печатната платка;
  • Удобно и лесно: окабеляване в труднодостъпни места;
  • Конекторът отговаря на високите изисквания.

Акумулаторната батерия е свързана с PCB конектора MCS MAXI 6 от серия 831 (MCS =Multi Connection System) на WAGO. Конекторът за печатни платки действа като важен интерфейс между платката на блока за съхранение на енергия и електрическите проводници, които свързват sonnenBatterie с други устройства. Серията 831 улеснява окабеляването, благодарение на функцията за включване, особено в тесни пространства.

За да бъде използван в sonnenBatterie 10, конекторът PCB на WAGO трябва да отговаря на определени изисквания. В допълнение към бързия и лесен монтаж, добрата стабилност с надеждно съединение също е много важна за компанията sonnen. Конекторът трябва да издържа на температури до 60 °C и да бъде защитен срещу обръщане на полярността при свързване по време на монтажа. Базираната в Allgäu компания изискала и опция за ясно етикетиране на конектора, така че монтажът в обекта на клиента да бъде възможно най-лесен и без да бъдат допускани грешки. Тъй като sonnenBatterie се продават по целия свят, сертифицирането по UL и IEC е от голямо значение за производителя от Allgäu. Конекторът трябва да може да поддържа също в дългосрочен план високи стойности на мощността, която се обработва в блока за съхранение на енергия.

С какво се отличава серията конектори 831 на WAGO?

  • Благодарение на функцията Plug-in, те са оптимално решение за използване в малки пространства;
  • UL и IEC сертификат за международна употреба;
  • Висока производителност, благодарение на напречното сечение на проводника от 0.2 до 10 mm² и номинален ток от 41 A;
  • Окабеляване без инструменти.

Компанията sonnen оценява предимствата на серията 831 с лостова технология без използване на инструменти. Лостът на конекторите от серия 831 позволява интуитивно свързване, а това улеснява монтажниците при работа в тесни или труднодостъпни инсталационни пространства, тъй като те просто отстраняват конектора от устройството, свързват го с проводника и след това го включват обратно в устройството. Благодарение на ясното положение на лоста, монтажникът знае веднага дали точката на контакт е отворена или е затворена. Ако лостът е затворен, проводникът е свързан здраво и не изисква поддръжка. Директното свързване на едножилни и многожилни тънки проводници с кабелни втулки е възможно чрез технологията Push-in Cage Clamp. Благодарение на интегрираната защита от неправилно свързване, серията конектори 831 отговаря и на изискванията за защита от обръщане на полярността, която е била условие на sonnen.

Но не само техническите характеристики на серията 831 са важни за sonnen. От голямо значение са също добрите предварителни съвети и получените отговори на последващите въпроси, както и широката гама от продукти. Компанията sonnen използва не само продукти за свързване в полеви условия на WAGO, но и за вътрешно окабеляване на sonnenBatterie. Там са инсталирани множество клеми PCB на WAGO, например конекторите от гамата picoMAX и клемните блокове за печатни платки за голямо токово натоварване от сериите 2624, 2626 и 2636.

Чиста и достъпна енергия за всички със SonnenBatterie 10 и WAGO

SonnenBatterie 10 е интелигентна система, която потребителите могат да използват, за да съхраняват електроенергията, генерирана от тяхната фотоволтаична система, и да я използват за собствена консумация. „За да постигнем целта си за чиста и достъпна енергия за всички, е важно да открием нови пътища. Ето защо, ние разработихме устройства за съхранение на енергия. Те, благодарение на най-съвременната технология са способни на много повече от просто съхранение на слънчева енергия“, заявява още Юстус Вадепол.

Фирма Ритбул предлага продуктите на WAGO в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на WAGO и да Ви дадем най-добрите цени!

Един интерфейс в устройство вместо два с хибридни конектори M12 с Y-кодиране на Harting

С безконтактните тестери за напрежение на Testboy всеки електротехник е оборудван без компромис

Следващото поколение модулни индустриални конектори- Domino Modules от HARTING

Свързването на акумулаторни батерии за съхранение на енергия – бързо, лесно и без инструменти с лостовата система на WAGO

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

За оптимална безопасност при монтаж и минимално окабеляване на място – новите конектори Han S и конфекционирани кабели на Harting

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Един интерфейс в устройство вместо два с хибридни конектори M12 с Y-кодиране на Harting

Компанията Harting разшири своята продуктова линия конектори M12, обявявайки пазарния...
Към статията

С безконтактните тестери за напрежение на Testboy всеки електротехник е оборудван без компромис

Тестерите за напрежение са широко използвано контролно-измервателно оборудване за общи...
Към статията

Следващото поколение модулни индустриални конектори- Domino Modules от HARTING

Едно от решенията, които предизвикаха сериозен интерес по време на...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X