Westermo

Суичове на Westermo за контрол на критични мрежи в нефтохимически завод в Чехия

Unipetrol е една от най-големите рафинерии и нефтохимически компании в Чехия. Един от основните активи на дружеството е индустриалното съоръжение Chempark Záluží, което е и най-големия химически производител в страната. Съоръжението е седалище на десетки важни компании и работно място на 6 500 служители.

Частта от завода, където се произвежда етилен е от особено значение, тъй като той се използва като съставна част в много от продуктите, които се произвеждат там. Прекъсване в производството на етилен би имало големи икономически последствия върху цялостната дейност на компанията. Новата мрежа за управление и контрол на захранването, както и ъпгрейднатата система за аварийно изключване са изградени с Westermo суичове, с цел оптималното функциониране на съоръжението за етилен.

“Това е съоръжение, в което надеждността е от критично значение. Системите са създадени да бъдат изключително издръжливи, за да гарантират непрекъснат режим на работа и защита на съоръжението и хората, които работят в него. Предишното мрежово решение, което използвахме беше на друг производител и трябваше да се подмени. Всеки път, когато мрежата трябваше да се възстанови, отнемаше много време и свързаното оборудване (OPC сървъри), не можеше да стартира и да се свърже правилно. Суичовете на Westermo и операционната система WeOS, позволяват пре-конфигурация на мрежата с 20 мили секунди време за възстановяване. Това беше перфектното решение. Много бърз, издръжлив и лесен за използване.”, казва Павел Йесина, R&D мениджър, в Inelsev – компанията, която прилага двете мрежи.

Westermo Success Story UniPetrol

Двете мрежи са изградени през 2011 година. Системата за аварийно изключване представлява ъпгрейдната версия на стар проект, където старите суичове на друга марка са подменени с Westermo Lynx, свързани в кръгова топологична схема. Целта на тази мрежа е да изключи съоръжението в случай на извънредна ситуация.

Westermo-Lynx

Мрежата за управление и контрол на захранването е изградена като изцяло нова система и свързва 30 подстанции с централна контролна зала. Мрежата се състои от 270 комуникационни устройства, над 500 екрани и табла за процесите, 13 000 входно/изходни връзки и повече от 300 000 аларми. Мрежата включва основно модел Lynx L210-F2G и различни модели от серията RedFox индустриални суичове.

Westermo Redfox

Друга основна причина за избора на Westermo са разнообразните комбинации от портове и възможността да се комбинират медни и оптични среди. Също така, устройствата на Westermo позволяват изключително проста настройка и поддръжка. Благодарение на операционната система WeOS, която се използва при всички продукти, настройката е еднаква, независимо дали става въпрос за Lynx, RedFox или друг модел управляем суич. “Работил съм с много различни модели суичове и рутери, но в сравнение с тях настройката на суич на Westermo е като детска игра”, казва Павел.

За още по-голямо улеснение Westermo предлага WeConfig – инструмент за управление на настройките по мрежата, който позволява опростяване на първоначалната настройка и теста на мрежата. Това води до много по-бърза работа по време на целия жизнен цикъл на мрежата и спестяване на стотици човекочасове.

http://www.rittbul.bg/mfiles/westermo-unipetrol.pdf

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Научете повече за автоматизираните системи на Rittal и софтуерната услуга Eplan на онлайн събитието Rittal & Rittbul Automation Day

Намалено работно време за 26-ти и 27-ми Август във връзка с предстояща ревизия в офисите на Ритбул ЕООД.

Мини редови клеми на Wago — предпочитан избор на инсталаторите за свързване на устройства

Eplan Data Portal е с обновен интерфейс, по-добри алгоритми и дава достъп до богат ресурс от данни

Регулируемият ключ Joker 6004 на Wera — универсален инструмент за завинтване със самонастройка, фиксация и тресчотка

Westermo с нова серия управляеми Ethernet комутатори Redfox-5728 за автоматизация на подстанции

Новите конектори Han L32 размер B на Harting спестяват 40% повече инсталационно пространство и спомагат за намаляване потреблението на ел.енергия

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Ритбул създаде нов раздел, който ще посвети на всички обучителни...
Към статията

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Немската компания Testboy предлага разнообразни измервателни уреди, сред които различни...
Към статията

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Компанията Heitec, доказан европейски производител, е създала високотехнологична системна платформа...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X