Harting

С помощта на SPE технологията и миниатюризирания интерфейс Harting отваря напълно нови възможности в автоматизацията

Малкото като габарити, но голямо като възможности, решение Tw1ster на Harting позволява преноса на данни и захранване по един чифт проводници до места, които са били недостъпни, променяйки по този начин представата за комуникационна шина. Harting работи съвместно с други партньори в сферата на развояприложимостта и стандартизацията на Ethernet връзки с един чифт проводници. Като част от този алианс, международните комитети по стандартизация извършиха многоетапен подбор и избраха за стандарт комуникацията SPE (Single Pair Ethernet) на Harting Technology Group. Това също гарантира сигурност при проектиране на нови устройства или разработване на технологии за сензори/задвижващи механизми, позволявайки активно да се стартира внедряването на SPE в съответната технология и устройство. 

Tw1ster не само изглежда като супергерой с преноса на данни чрез Ethernet комуникация с един чифт проводници, но и отговаря на индустриалния стандарт IEC 63171-6 (б.ред. по-рано IEC 61076-3-125).

Кои са акцентите в мегатенденцията Single Pair Ethernet?

Стремежът към разработване на все по-компактни и високопроизводителни устройства в IT сферата е добре позната тенденция. Но тя може да бъде наблюдавана и в други бизнес направления. Въпреки по-високите скорости на преноса на данни и паралелното с това предаване на захранване (дистанционно захранване), от кабелните компоненти се очаква да бъдат все по-малки и по-леки. Новата технология SPE за Ethernet комуникация с един чифт проводници се базира на стандартите за пренос в съответствие с IEEE 802.3. Неотдавна тя беше интегрирана в нови поколения автомобили и замени CAN шините и други комуникационни шини. В бъдеще функциите за управление, комуникация и безопасност ще се осъществяват по един и същи начин през Ethernet. Тази комуникация е основна предпоставка за управление на транспортни средства в мрежа, а впоследствие и към автономен транспорт.

SPE вече позволява преноса на данни през Ethernet, използвайки един чифт проводници, с едновременно захранване на крайни устройства посредством технологията PoDL – Power over Data Line. Досега за Fast Ethernet (100 Mbit/s) бяха необходими два чифта проводници, а за Gigabit Ethernet – четири чифта проводници. Тези предимства би трябвало да се използват също и в индустриалната автоматизация. SPE позволява безпрепятствено свързване на оборудване, сензори/задвижващи механизми и много други устройства чрез IP-базирана комуникация от началото до края, чак до полевите устройства. Възможността да се интегрират Ethernet интерфейси в обикновени сензори, камери, устройства за четене/идентификация или подобно оборудване позволява да се реализира на практика интегрирана индустрия и IioT.

SPE предоставя решаващо предимство в сравнение с шините или аналоговите интерфейси за ток/напрежение, каквито все още могат да се намерят при полевите устройства. Използването на SPE при тях ще направи оборудването интелигентно и ще опрости настройката на параметрите, инициализацията и програмирането. Управлението, експлоатацията и поддръжката на оборудването става по-ефективно и по-рентабилно. SPE комуникацията в машини, роботи и железопътни технологии също помага за намаляване на теглото и за спестяване на пространство. Цялостното окабеляване на оборудването е по-просто и също така се осигурява значително по-бързо инсталиране.

За потребителя обаче SPE е не само възможност, но и предизвикателство

Дали тази нова технология е също толкова безопасна, колкото и съществуващите решения? Може ли SPE да се използва и при автоматизация на процеси с дължина на линиите от 1000 m? Колко енергия може да използва крайното устройство? Кога ще бъдат налични SPE конектори и кабели и ще бъдат ли адекватно стандартизирани?

Harting се отнася към тези въпроси много сериозно и отговаря на тях в рамките на създаденото технологично партньорство. Индустриалната партньорска мрежа Single Pair Ethernet Industrial Partner Network, чийто съосновател е Harting, е асоциация на световни технологични лидери, чиято цел е да се усъвършенства SPE като технология за бързо развиващия се пазар на IioT.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Harting в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на Harting и да Ви дадем най-добрите цени!

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

За оптимална безопасност при монтаж и минимално окабеляване на място – новите конектори Han S и конфекционирани кабели на Harting

Новата търговска платформа Eplan Marketplace е създадена в помощ на потребителите с цел оптимизация на ресурсите

Нови промишлени рутери с безжична комуникация Merlin на Westermo за взискателни приложения

С подобрените си функции Eplan Harness proD 2022 опростява 3D проектирането за полагане на кабелни снопове

Остри и здрави, универсалните макетни ножове Knipex CutiX гарантират прецизни разрези без огъване или счупване

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Типичната индустриална среда се характеризира преди всичко със своите тежки...
Към статията

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Скъпи клиенти и партньори, Както вече знаете, между 30-ти Май...
Към статията

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Посетете ETI Virtual Fair   На изложението Intersolar München 2022,...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X