Eplan

С подобрените си функции Eplan Harness proD 2022 опростява 3D проектирането за полагане на кабелни снопове

Eplan Harness proD е софтуер, основаващ се на триизмерен модел. Напълно поддържа всички аспекти на проектирането и разполагането на кабелни снопове и трасета. Това от своя страна дава възможност тези кабелни снопове да бъдат предварително конфекционирани. „Системата генерира документация, която предоставя възможност за импортиране и експортиране на данни от/към системи на трети страни за разработка, администриране и производство. Интеграцията между Eplan Electric P8 и Eplan Harness proD осигурява актуална информация за окабеляването като списък с проводници, начална/крайна точка и разпределение на сноповете и съответните конектори.

Този интегриран работен процес намалява времето и разходите за разработка. Новата 2022 г. версия предлага функции като опростен дизайн на кабелни трасета и оптимизирано генериране на производствени чертежи за предварително конфекциониране на кабелните снопове.

Eplan Harness proD е софтуер, който предоставя на потребителите следните възможности:

  • Възможност за определяне позицията на електрическите компоненти в механичния 3D модел и проектиране на кабелните трасета; поставяне на електрически компоненти и полагане на кабели; интегриране на контролния шкаф при окабеляване на машината;

  • Директно генериране на чертежи за производството на кабелите. Това позволява предварително конфекциониране на кабели и кабелни снопове, което води до по-бърз и по-лесен монтаж;

  • Разширяване на механичния модел чрез използването на електротехнически детайли, които вече са проектирани с Eplan Electric P8 и Eplan Pro Panel;

  • Интелигентен интерфейс за импортиране на 3D модел от обичайните MCAD системи.

Новата версия на Eplan Harness proD има същия дизайн на потребителския интерфейс като решенията на Eplan Platform 2022. Това означава атрактивно оформление, осигуряващо интуитивна използваемост както от потребители с опит, така и от начинаещи. Оптимизирани помощни инструменти за полагане на кабелите позволяват лесно проектиране на кабелни трасета, напр. в енергийни вериги.

Първоначално проектирането на кабелни трасета в триизмерен интерфейс за проектиране може да бъде донякъде непознато за електроинженерите, които работят основно с двуизмерни схеми. За да се осигури по-плавно преминаване към триизмерно проектиране, в Eplan Harness proD 2022 преместването на трасетата може да бъде фиксирано към съответната ос. Това позволява бързо и лесно да се полагат кабелните трасета в необходимата посока.

Чрез поставяне на отметка в квадратчето се стартира автоматичното създаване на производствени чертежи. Те могат както преди да бъдат създавани поотделно, но вече е налична и възможност за едновременното генериране на всички необходими чертежи след поставяне на отметката.

Във версията от 2022 г. самите производствени чертежи са по-лесни за разбиране. Например редовете в таблиците могат да бъдат оцветени, така че да са по-лесни за четене. Освен това цветът на проводника вече може да се показва заедно с конекторите и други свързващи компоненти за по-лесно разбиране на схемите.

Пример от практиката: Suncar използва софтуера Eplan за инженеринг и разработване на електрически задвижвания

Стартъп компанията Suncar, основана в Цюрих, се е фокусирала върху разработката на електрически задвижвания за специални транспортни машини, като например багери. Инструментите за проектиране на Eplan подкрепят конструкторите на Suncar в тяхната работа, включително и чрез Eplan Harness proD.

„Интуитивната 3D среда на софтуера Harness proD ни улеснява много при проектиране на окабеляването в багерите. Можем да симулираме разполагането на кабелите чрез използване на дигитален двойник, след това да го обсъдим с клиента и заедно да създадем възможно най-доброто решение“, коментира г-н Щефан Шнайдер, основател и управляващ директор на Suncar.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Eplan в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на Eplan и да Ви дадем най-добрите цени!

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

За оптимална безопасност при монтаж и минимално окабеляване на място – новите конектори Han S и конфекционирани кабели на Harting

Новата търговска платформа Eplan Marketplace е създадена в помощ на потребителите с цел оптимизация на ресурсите

Нови промишлени рутери с безжична комуникация Merlin на Westermo за взискателни приложения

С подобрените си функции Eplan Harness proD 2022 опростява 3D проектирането за полагане на кабелни снопове

Остри и здрави, универсалните макетни ножове Knipex CutiX гарантират прецизни разрези без огъване или счупване

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Типичната индустриална среда се характеризира преди всичко със своите тежки...
Към статията

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Скъпи клиенти и партньори, Както вече знаете, между 30-ти Май...
Към статията

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Посетете ETI Virtual Fair   На изложението Intersolar München 2022,...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X