WAGO

Ритбул: Новият Compact Controller 100 на WAGO „рисува“ лицето на бъдещето чрез отворените системи

Машинните данни трябва да могат бързо и лесно да се анализират. Затова WAGO стриктно спазва стандарта #openandeasy за решенията си за автоматизация, който позволява лесно управление и наблюдение на контролерите заедно с техните данни и приложения. TSN технологията също има решаваща роля в този аспект, т.к. в комбинация с OPC UA Pub/Sub осигурява безпроблемна комуникация от сензора чак до облака. Нуждаете се от пример? Стандартът #openandeasy е и мотото на новия WAGO контролер Compact Controller 100, разработен като част от I/O System Compact Series.

Контролерът Compact Controller 100 с интегрирани I/O представлява добър избор за решения за автоматизация, в които се търси малко монтажно пространство. Новото устройство разширява асортимента от изделия за автоматизация на WAGO в частта на най-малките размери на доказаната серия PFC200. Благодарение на дизайна си за монтаж върху DIN шина (съгласно DIN 43880), новият контролер може да се монтира и в малки разпределителни табла. I/O модулът заедно с контролера е разположен в компактен корпус, като по този начин отпада необходимостта от допълнително пространство за компонентите за управление.

Интерфейсът за кабелно свързване на Compact Controller 100 е подвижен, което осигурява предимства при инсталирането и улеснява подмяната на устройството. Моделите могат да се програмират свободно в съответствие с изискванията на IEC 61131 с помощта на софтуера за програмиране CODESYS V3. Обширните IEC библиотеки и макроси опростяват създаването на приложения. Compact Controller 100 на WAGO използва операционна система Linux за работа в реално време и поддържа стандартни протоколи за полева шина.

Контролерът Compact Controller 100 (751-9301) е устройство за автоматизация, което може да изпълнява задачите за управление на PLC контролер. Подходящ е за монтаж върху DIN шина и се откроява с различните си интерфейси. Освен всичко друго, контролерът има интегрирани цифрови и аналогови входове и изходи и вграден сериен интерфейс в съответствие с EIA-485/RS-485.

Този контролер може да се използва за приложения в машиностроенето и системното инженерство, в преработващата промишленост, в строителните и енергийните технологии. Задачите за автоматизация могат да се изпълняват на всички езици, определени от IEC 61131-3 благодарение на софтуера за програмиране CODESYS V3. Обработката на задачите в операционната система Linux е оптимизирана с разширения за работа в реално време. По този начин се осигурява максимална производителност на задачите за автоматизация. Като допълнение към средата за разработка е осигурена и уеб визуализация.

За програмиране в приложения в среда на CODESYS, съгласно IEC-61131-3, контролерът предоставя 32 MB памет за програмиране (flash), 128 MB памет за данни (RAM), както и 128 kB оперативна памет (съхраняеми и флаг променливи в интегрирана NVRAM). Два Ethernet интерфейса и интегрираният конфигурируем превключвател позволяват окабеляване във всички необходими конфигурации с една обща мрежа, където и двата порта споделят общ IP адрес или с две отделни мрежи, където всеки порт има свой собствен IP адрес. Физическите интерфейси (портове) се задават чрез логически мостове и могат да бъдат конфигурирани, например чрез WBM.

Предимства на Compact Controller 100:

  • Контролер с операционна система Linux за работа в реално време;
  • Компактен контролер с I/O модул в общ корпус за монтаж върху DIN шина;
  • Среда за програмиране CODESYS V3, независеща от производителя.

Фирма Ритбул предлага продуктите на WAGO в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на WAGO и да Ви дадем най-добрите цени!

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

За оптимална безопасност при монтаж и минимално окабеляване на място – новите конектори Han S и конфекционирани кабели на Harting

Новата търговска платформа Eplan Marketplace е създадена в помощ на потребителите с цел оптимизация на ресурсите

Нови промишлени рутери с безжична комуникация Merlin на Westermo за взискателни приложения

С подобрените си функции Eplan Harness proD 2022 опростява 3D проектирането за полагане на кабелни снопове

Остри и здрави, универсалните макетни ножове Knipex CutiX гарантират прецизни разрези без огъване или счупване

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Типичната индустриална среда се характеризира преди всичко със своите тежки...
Към статията

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Скъпи клиенти и партньори, Както вече знаете, между 30-ти Май...
Към статията

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Посетете ETI Virtual Fair   На изложението Intersolar München 2022,...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X