KNIPEX

Раздвижените плоски клещи TwinGrip на Knipex са първият инструмент, съчетаващ челно и странично захващане

Инструментите с марката Knipex, които са символ за качество, надеждност и ергономичност, са широко популярни сред инженерите, сервизните техници и майсторите. Knipex направи пазарния дебют на първите комбинирани раздвижени плоски клещи в своето портфолиото. Новите клещи Knipex TwinGrip са разработени на базата на над стогодишен опит в производството на инструменти. Те се отличават с уникална комбинация за челно и странично захващане на винтове и болтове с износени глави или резба. Новите клещи поддържат разнообразни иновативни функции, които със сигурност ще бъдат оценени високо от професионалистите.

Основни характеристики на Knipex TwinGrip:

  • Диапазон на захващане : 4 mm – 22 mm (5/32″ – 7/8″);
  • Дължина : 8″;
  • Дръжки с противоплъзгащо покритие или от многокомпонентен материал;
  • Натискащ бутон с 5 позиции за прецизна настройка захващането на елемента и надеждна блокировка. „На пазара няма други раздвижени плоски клещи, които предлагат такъв вид прецизно регулиране и обхват“, категорични са от Ритбул;
  • Челюстите съчетават по уникален начин челно и странично захващане. Дизайнът им осигурява оптимално предаване на силата от дръжките към елемента, а противоположните зъбци на двете работни зони гарантират максимално надежден захват;
  • Тънък дизайн на главата за работа в тесни пространства;
  • Изработени от хром-ванадиева електростомана с многостепенно закаляване в масло и захващащи повърхности с индукционно закалени зъбци (прибл. 61 HRC);
  • Страничното захващане е предназначено за манипулиране на кръгли, квадратни, шестостенни и плоски елементи;
  • Ограничител за предпазване срещу прищипване на пръстите.

За разлика от други раздвижени клещи, които са предназначени само за странично захващане, челюстите на клещите Knipex TwinGrip интегрират по уникален начин както странично, така и челно захващане, което е и причината за наименованието им (б.ред.: TwinGrip – двойно захващане).

Челната зона от челюстите на TwinGrip е с вертикални зъбци и е предназначена за захващане на болтове и винтове. Тази част от челюстите превръща клещите в екстрактор за изваждане на скъсани винтове и болтове. По този начин се осигурява добро захващане на крепежни елементи с премахнати глави, които не могат да бъдат извадени с отвертка.

От друга страна, назъбването в зоната за странично захващане не е кръгло, както на други раздвижени клещи. То е проектирано като това на клещите Cobra, за да осигури изключително надеждно захващане на елементи с различни форми, включително кръгла, квадратна, шестостенна и плоска. Така челюстите на TwinGrip позволяват да използвате клещите като водопроводен ключ и са оптимални за захващане на плоски метални пръти. Челюстите на клещите TwinGrip са с триточковата система на захвата, която осигурява 3 точки на контакт върху плоски метални пръти.

Раздвижените плоски клещи TwinGrip са предназначени за всеки, който в процеса на ремонт често се сблъсква с проблема на счупените или с повредена резба крепежни елементи. Те притежават функционалността както на водопроводните ключове Knipex Cobra, така и на винтовите екстрактори. Като се започне от цялостния тънък профил, заострен връх, вертикални и хоризонтални назъбвания и се стигне до удобния механизъм за регулиране, те са определено инструмента, от който имате нужда за изваждане на стари болтове и винтове.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Knipex в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на Knipex и да Ви дадем най-добрите цени!

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

За оптимална безопасност при монтаж и минимално окабеляване на място – новите конектори Han S и конфекционирани кабели на Harting

Новата търговска платформа Eplan Marketplace е създадена в помощ на потребителите с цел оптимизация на ресурсите

Нови промишлени рутери с безжична комуникация Merlin на Westermo за взискателни приложения

С подобрените си функции Eplan Harness proD 2022 опростява 3D проектирането за полагане на кабелни снопове

Остри и здрави, универсалните макетни ножове Knipex CutiX гарантират прецизни разрези без огъване или счупване

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Типичната индустриална среда се характеризира преди всичко със своите тежки...
Към статията

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Скъпи клиенти и партньори, Както вече знаете, между 30-ти Май...
Към статията

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Посетете ETI Virtual Fair   На изложението Intersolar München 2022,...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X