Eplan

Процесът по окабеляване сега е осем пъти по-бърз

Нов кабелен терминал от системи за автоматизация на Rittal

Окабеляване е един от най-трудоемките процеси в контрола и комутационното инженерство. За да подобри процесите по автоматизацията в тази област, Rittal Automation Systems предлага новия Wire Terminal WT. Тази нова компактна автоматична машина за обработка беше представена на SPS IPC Drives 2018 за първи път. Нововъведенията могат да доведат до осемкратно ускоряване на скоростта за обработка на кабелите.

csm

Необходими са множество стъпки за устройствата за управление на проводници или комутационни апарати – проводникът трябва да бъде нарязан по дължина, да бъде изчистен, огънат, етикетиран и накрая завършеният кабел трябва да бъде насочен и свързан. Кабелите представляват около 50% от общата работа, необходима за създаването на заграждение. Подобряване на ефективността, може да се постигне с автоматизирането на гореспоменатите процеси.

До 36 различни проводника
Новата Wire Terminal WT, компактна и напълно автоматична машина за монтаж на проводници, предлагана във варианти WT24 и WT36, спомага да се направи по-икономично и ефективно окабеляване. Могат да се произвеждат напълно 24 или 36 различни проводника със сечения, вариращи от 0,5 mm² до 2,5 mm², без никакво преоборудване. Подходящите телени лагери трябва да бъдат избрани в зависимост от броя на проводниците. Нарязването до необходимата дължина, операциите по изваждане на жици и кримпване се извършват без намесата на оператор. Печатащата система (по избор) може да печата кабелите черно или бяло. Процесите, обработвани по този начин, се прехвърлят оптимално в стъпките на процеса надолу по веригата, чрез система за контролирана класификация, която се състои от 13-кратно съхранение със стенни релси, които могат да поберат до 1300 жила.
Клемовият терминал може да бъде оборудван с опция “повдигане”, която позволява бързо превключване към различни автоматични машини за огъване, ако се използват различни такива с различни сечения. Стандартната версия включва RC-I изолационна и кримпваща машина. Това дава възможност за обработка на пет различни напречни сечения от 0,5 mm² до 2,5 mm², без да е необходимо да се променят контурите на кабела.

Лесен и безпроблемен поток от данни
Постоянното управление на данните е важен аспект за максималната ефективност на автоматизираните производствени процеси. Новият Wire Terminal WT разполага с подходящите интерфейси за това. Данните от планирането на конструкцията с EPLAN Pro Panel могат да се използват безпроблемно за предварително монтаж на окабеляване. Има възможност и за ръчно въвеждане на данните в машината. Предварително сглобените проводници, които Wire Terminal съхраняват в класификационната система, са налични за окабеляване. По този начин проводниците се сортират според нуждите, така че работата да се извършва оптимално бързо с помощта на инструмента EPLAN “smart wire”.

По-бърза и по-добра обработка на проводник
Безжичният терминал WT може да ускори обработката на проводниците в контрола и инженеринга на комутационни устройства до осем пъти. В същото време напълно автоматичното производство гарантира постоянно високо качество. Инвестирането в автоматизирано обработване на тел от подобно естество също има смисъл за малки и средните размери и КРУ инженери. Инвестицията може бързо да започне да се възвръща, с не по-малко от 300 заграждения годишно.

Източник: EPLAN

Намалено работно време: Петък, 18- ти Юни.

Новата ориентирана към бъдещето платформа HeiSys на Heitec предлага неограничени възможности за транспортния сектор

Eplan 2022 е вече тук! С нов потребителски интерфейс и функционални възможности от дигиталното бъдеще

Продуктите и системите за измерване и контрол на Endress+Hauser водят до оптимизaция на технологичните процеси и по-голяма рентабилност

За критични индустриални приложения и надеждна и устойчива връзка на бизнес мрежи – решенията на Virtual Access

Раздвижени водопроводни клещи Cobra от Knipex за всеки размер: перфектно затягане, захващане, задържане, притискане и огъване

Harting продължава тенденцията към миниатюризация на продуктите с новия интерфейс Mini Ethernet за инфотейнмънт системи

За сигурно и безопасно споделяне на проекти в облачна среда с възможност за съвместно и гъвкаво проектиране – Eplan eManage

Съвременни технологии, висока ефективност и качество на конкурентна цена – преплетени в измервателните уреди Voltmaster на Testboy

Устойчиви решения за пренос на данни на Westermo гарантират сигурност и надеждност на жп транспорта в Корнуол

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Намалено работно време: Петък, 18- ти Юни.

Скъпи клиенти и партньори, този Петък /18-ти юни/ офисите на...
Към статията

Новата ориентирана към бъдещето платформа HeiSys на Heitec предлага неограничени възможности за транспортния сектор

В условията на широко пазарно предлагане на сложни и комплексни...
Към статията

Eplan 2022 е вече тук! С нов потребителски интерфейс и функционални възможности от дигиталното бъдеще

EPLAN непрекъснато актуализира софтуерните си решения, за да създаде съвременни...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X