Eplan

Процесът по окабеляване сега е осем пъти по-бърз

Нов кабелен терминал от системи за автоматизация на Rittal

Окабеляване е един от най-трудоемките процеси в контрола и комутационното инженерство. За да подобри процесите по автоматизацията в тази област, Rittal Automation Systems предлага новия Wire Terminal WT. Тази нова компактна автоматична машина за обработка беше представена на SPS IPC Drives 2018 за първи път. Нововъведенията могат да доведат до осемкратно ускоряване на скоростта за обработка на кабелите.

csm

Необходими са множество стъпки за устройствата за управление на проводници или комутационни апарати – проводникът трябва да бъде нарязан по дължина, да бъде изчистен, огънат, етикетиран и накрая завършеният кабел трябва да бъде насочен и свързан. Кабелите представляват около 50% от общата работа, необходима за създаването на заграждение. Подобряване на ефективността, може да се постигне с автоматизирането на гореспоменатите процеси.

До 36 различни проводника
Новата Wire Terminal WT, компактна и напълно автоматична машина за монтаж на проводници, предлагана във варианти WT24 и WT36, спомага да се направи по-икономично и ефективно окабеляване. Могат да се произвеждат напълно 24 или 36 различни проводника със сечения, вариращи от 0,5 mm² до 2,5 mm², без никакво преоборудване. Подходящите телени лагери трябва да бъдат избрани в зависимост от броя на проводниците. Нарязването до необходимата дължина, операциите по изваждане на жици и кримпване се извършват без намесата на оператор. Печатащата система (по избор) може да печата кабелите черно или бяло. Процесите, обработвани по този начин, се прехвърлят оптимално в стъпките на процеса надолу по веригата, чрез система за контролирана класификация, която се състои от 13-кратно съхранение със стенни релси, които могат да поберат до 1300 жила.
Клемовият терминал може да бъде оборудван с опция “повдигане”, която позволява бързо превключване към различни автоматични машини за огъване, ако се използват различни такива с различни сечения. Стандартната версия включва RC-I изолационна и кримпваща машина. Това дава възможност за обработка на пет различни напречни сечения от 0,5 mm² до 2,5 mm², без да е необходимо да се променят контурите на кабела.

Лесен и безпроблемен поток от данни
Постоянното управление на данните е важен аспект за максималната ефективност на автоматизираните производствени процеси. Новият Wire Terminal WT разполага с подходящите интерфейси за това. Данните от планирането на конструкцията с EPLAN Pro Panel могат да се използват безпроблемно за предварително монтаж на окабеляване. Има възможност и за ръчно въвеждане на данните в машината. Предварително сглобените проводници, които Wire Terminal съхраняват в класификационната система, са налични за окабеляване. По този начин проводниците се сортират според нуждите, така че работата да се извършва оптимално бързо с помощта на инструмента EPLAN “smart wire”.

По-бърза и по-добра обработка на проводник
Безжичният терминал WT може да ускори обработката на проводниците в контрола и инженеринга на комутационни устройства до осем пъти. В същото време напълно автоматичното производство гарантира постоянно високо качество. Инвестирането в автоматизирано обработване на тел от подобно естество също има смисъл за малки и средните размери и КРУ инженери. Инвестицията може бързо да започне да се възвръща, с не по-малко от 300 заграждения годишно.

Източник: EPLAN

С помощта на EPLAN немската компания Protec Technologies направи своите процеси по-сигурни и значително по-ефективни

Универсалната термовизионна Testboy TV 293 предлага широка функционалност в малки габарити

Нови интерфейсни компоненти на Endress+Hauser осигуряват надеждно захранване, комутация и удвояване на сигнала

Празничен график на Ритбул ЕООД.

С новата серия 2601 WAGO допълва своята уникална продуктова гама от клемни блокове за печатни платки с лостова технология

Намерете още по-бързо точния компонент за Вашия проект в новия портал за данни на Eplan

Harting разработи нови интерфейси за железопътни транспортни средства в отговор на съвременните предизвикателства в сектора

Интердисциплинарното проектиране вече е по-лесно и по-ясно отвсякога с платформата EPLAN 2022

Черен Петък в rittbul.bg!

За шумни производствени обекти Compro осигурява надеждна звукова сигнализация чрез акустични сигнални устройства Chiasso Voice & Sound

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

С помощта на EPLAN немската компания Protec Technologies направи своите процеси по-сигурни и значително по-ефективни

Около 35% от крайното потребление на енергия и около 30%...
Към статията

Универсалната термовизионна Testboy TV 293 предлага широка функционалност в малки габарити

Инфрачервената термовизионна камера TV 293 на немския производител Testboy, която...
Към статията

Нови интерфейсни компоненти на Endress+Hauser осигуряват надеждно захранване, комутация и удвояване на сигнала

Интерфейсните модули от серията RN са в основата на веригите...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X