Новите проходни съединителни клеми WAGO 221 с лост предлагат ненадмината простота, скоростно и надеждно свързване

Опростено, бързо и безопасно свързване на всички видове проводници от 0.2 до 4 mm² – това са новите проходни съединителни клеми с лост от серия 221 на WAGO. Тези нови устройства комбинират всички предимства на серия 221 в един дизайн с изключително тесен профил. Предлагайки ненадмината простота, скорост и надеждност, серията проходни свързващи клеми 221 осигурява универсално свързване и удължаване на кабели чрез лостова технология, която елиминира нуждата от използването на инструменти, като същевременно предлага гарантиран контакт на проводника. Ако се налага многополюсно свързване, WAGO предлага допълнителни адаптери, които осигуряват изцяло модулен монтаж. Потребителите разполагат с гъвкави възможности, например с пет фиксирани полюса в един адаптер, независимо дали е със или без компенсатор на опъването, върху DIN шина с монтажно краче, монтиране с винт или лепило, монтаж с кабелни връзки или висящ монтаж.

Разработени са два варианта на проходните клеми, като и двата са с EN и UL одобрение. Едната версия има прозрачно капаче за свързване на проводници със сечение 0.2 до 4 mm² за всички стандартни приложения, а другата версия използва бял капак (предпочитан в Северна Америка) за удължаване на проводници AWG-12.

Удължаване на инсталационни кабели

Благодарение на универсалната технология на свързване и компактните си размери, проходните клеми 221 не само подобряват съществуващите инсталации, но също така позволяват реализацията на голямо разнообразие от нови приложения, като свързване на инсталационни кабели в разпределителни кутии – например за осветление в окачени тавани.

Лесно удължаване на кабелите

Проходните свързващи клеми в серия 221 са предназначени за просто, бързо и безопасно удължаване на проводници със сечение от 0.2 до 4 mm². Това ги прави оптимално решение за свободни гъвкави кабели, например за окабеляване на високоговорители.

Многополюсно и фиксирано свързване чрез адаптер

Независимо дали ще бъдат използвани в устройства или върху DIN-шина, адаптерите за свързващите проходни клеми от серия 221 осигуряват изцяло модулен монтаж. Потребителите разполагат с гъвкави възможности, например с пет фиксирани полюса в един адаптер, независимо дали е със или без компенсатор на опъването, за монтаж върху DIN шина с монтажно краче, монтиране с винт или лепило, монтаж с кабелна връзка или висящ монтаж.

Оптимално решение за свързване на тестово оборудване

Издърпайте лоста нагоре, поставете проводника и натиснете лоста обратно надолу! Клемите с тънък профил от серия 221 са универсален инструмент, който е оптимално решение за лабораторни и тестови схеми на свързване или производствени изпитателни стендове. Те не изискват използването на инструменти, като същевременно осигуряват визуално потвърждение на осъществения контакт. Прекъсването на проводниците е също толкова бързо и лесно – повдигнете лоста, извадете проводника и спуснете лоста.

Лесен монтаж върху DIN-шина

Независимо дали става дума за шина DIN-35 или DIN-15, свързващите проходни клеми от серия 221 могат лесно да се монтират към двете шини чрез подходящия адаптер. Например, в разпределителни кутии, за разширяване на електроразпределението или за други стандартни връзки и оборудване, предназначено за монтиране на DIN-шина.

Интегриран компенсатор на опъването

Намаляване на силата на опъване, която е оказвана върху проводниците – това е възможно чрез използване на свързващи проходни клеми от серия 221 с компенсатори на опъващата сила. Те могат да бъдат прилагани навсякъде, където кабелите трябва да бъдат защитени срещу сили на опъване и движение.

 

Ние от Rittbul продължаваме и с нашата кампания за продукти WAGO, свързана с представянето на новата ценова листа. Научете повече тук:

https://rittbul.bg/wago

Онлайн конференция на 29 и 30 септември дава практически опит с автоматизираното проектиране чрез платформата Eplan

“Rittal – Das System.” Мобилно шоу пред офиса ни в Пловдив

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Научете повече за автоматизираните системи на Rittal и софтуерната услуга Eplan на онлайн събитието Rittal & Rittbul Automation Day

Намалено работно време за 26-ти и 27-ми Август във връзка с предстояща ревизия в офисите на Ритбул ЕООД.

Мини редови клеми на Wago — предпочитан избор на инсталаторите за свързване на устройства

Eplan Data Portal е с обновен интерфейс, по-добри алгоритми и дава достъп до богат ресурс от данни

Регулируемият ключ Joker 6004 на Wera — универсален инструмент за завинтване със самонастройка, фиксация и тресчотка

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Онлайн конференция на 29 и 30 септември дава практически опит с автоматизираното проектиране чрез платформата Eplan

Индустрия 4.0 постави инженерното проектиране на ново, още по-високо ниво....
Към статията

“Rittal – Das System.” Мобилно шоу пред офиса ни в Пловдив

С колегите от Rittal Bulgaria организираме още едно интригуващо събитие,...
Към статията

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Ритбул създаде нов раздел, който ще посвети на всички обучителни...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X