Eplan

Проектирането на контролен шкаф във виртуално пространство е вече възможно – с новата функция за добавена реалност EPlan eVIEW Free AR

Ще могат ли производителите на контролни табла, използвайки своя смартфон, да проектират дигиталните прототипи на контролното табло върху бюрото на мениджърите на производствени компании или системните интегратори при срещите си с тях? Или пък да го създадат директно на производствената площадка на клиента? Това несъмнено звучи фантастично, но вече е реалност. Новата функция за добавена реалност (AR) към безплатния облачен софтуер EPlan eVIEW, в комбинация с безплатното приложение Vuforia на PTC, позволява проектирането в реална среда на напълно оборудван контролен шкаф във виртуалното пространство. При това напълно безплатно!

„С помощта на EPlan eVIEW Free AR Вие ще можете да споделяте 3D проекти с други потребители в рамките на облачната среда ePULSE“, коментира г-н Тим Оертер, програмен мениджър по дигитализацията в EPLAN.

С EPlan eVIEW Free AR, новото приложение с добавена реалност (AR), цифровите двойници вече са навсякъде, където са и потребителите. Проектантите могат да споделят своите 3D проекти за контролни табла от EPlan Pro Panel с колеги и бизнес партньори през облака. Тим Оертер контролира разработването на AR решенията и обяснява как да се стартира работа с EPlan eVIEW Free AR. „В EPlan Pro Panel се създава контролен шкаф, който впоследствие се качва в облачната среда на EPlan ePULSE. Това прави възможно споделянето на 3D дизайни с други потребители в рамките на ePULSE“, заявява той. Това автоматично генерира както връзка, така и QR код, които се препращат до желаните получатели. След това те могат да използват своя смартфон или таблет, за да сканират кода с помощта на безплатното приложение Vuforia View на PTC. Така 3D изгледът е възможно да бъде показан навсякъде с помощта на камерата на крайното устройство и по този начин да бъде проектиран върху бюро или в реална производствена среда, например. Промените могат да бъдат направени чрез позициониране на мишката върху всеки от компонентите на контролния шкаф. За целта просто докоснете компонента и системата ще отвори 2D изглед на схемите, например за по-нататъшна фина настройка с помощта на функциите за оцветяване в червено на наложителни промени и в зелено на безпроблемно състояние.

Директна връзка между действителния модел на контролното табло и неговия цифров двойник

Доставчикът на цялостни решения за проектиране EPlan намира допълнителни възможности в използването на AR технологията – особено в областта на техническото обслужване и поддръжката. Понастоящем специалистите на компанията работят върху платено приложение, което в бъдеще ще предлага много повече функции. Целта е да се създаде директна връзка между действителния модел на контролното табло и неговия цифров двойник. Чрез сканиране на QR кода, поставен върху контролния шкаф, обслужващият персонал ще има достъп до всички данни на оборудването. Другата цел е да се въведат функции за проследяване на наложителните промени (redlining) и безпроблемното състояние (greenlining), като по този начин се създаде пряка възможност за отстраняване на неизправности.

Допълнителна информация благодарение на добавената реалност

Добавената реалност дава възможност да се насложи цифров модел в реална среда и по този начин да доведе до нейното усъвършенстване. За разлика от виртуалната реалност, потребителят не се намира във виртуален свят с помощта на VR очила. Вместо това, виртуалните обекти се проектират в реалната среда. Всичко, от което се нуждаете, е смартфон или таблет с камера.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Eplan в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на Eplan и да Ви дадем най-добрите цени!

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Научете повече за автоматизираните системи на Rittal и софтуерната услуга Eplan на онлайн събитието Rittal & Rittbul Automation Day

Намалено работно време за 26-ти и 27-ми Август във връзка с предстояща ревизия в офисите на Ритбул ЕООД.

Мини редови клеми на Wago — предпочитан избор на инсталаторите за свързване на устройства

Eplan Data Portal е с обновен интерфейс, по-добри алгоритми и дава достъп до богат ресурс от данни

Регулируемият ключ Joker 6004 на Wera — универсален инструмент за завинтване със самонастройка, фиксация и тресчотка

Westermo с нова серия управляеми Ethernet комутатори Redfox-5728 за автоматизация на подстанции

Новите конектори Han L32 размер B на Harting спестяват 40% повече инсталационно пространство и спомагат за намаляване потреблението на ел.енергия

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Ритбул създаде нов раздел, който ще посвети на всички обучителни...
Към статията

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Немската компания Testboy предлага разнообразни измервателни уреди, сред които различни...
Към статията

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Компанията Heitec, доказан европейски производител, е създала високотехнологична системна платформа...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X