Eplan

Проектирането на контролен шкаф във виртуално пространство е вече възможно – с новата функция за добавена реалност EPlan eVIEW Free AR

Ще могат ли производителите на контролни табла, използвайки своя смартфон, да проектират дигиталните прототипи на контролното табло върху бюрото на мениджърите на производствени компании или системните интегратори при срещите си с тях? Или пък да го създадат директно на производствената площадка на клиента? Това несъмнено звучи фантастично, но вече е реалност. Новата функция за добавена реалност (AR) към безплатния облачен софтуер EPlan eVIEW, в комбинация с безплатното приложение Vuforia на PTC, позволява проектирането в реална среда на напълно оборудван контролен шкаф във виртуалното пространство. При това напълно безплатно!

„С помощта на EPlan eVIEW Free AR Вие ще можете да споделяте 3D проекти с други потребители в рамките на облачната среда ePULSE“, коментира г-н Тим Оертер, програмен мениджър по дигитализацията в EPLAN.

С EPlan eVIEW Free AR, новото приложение с добавена реалност (AR), цифровите двойници вече са навсякъде, където са и потребителите. Проектантите могат да споделят своите 3D проекти за контролни табла от EPlan Pro Panel с колеги и бизнес партньори през облака. Тим Оертер контролира разработването на AR решенията и обяснява как да се стартира работа с EPlan eVIEW Free AR. „В EPlan Pro Panel се създава контролен шкаф, който впоследствие се качва в облачната среда на EPlan ePULSE. Това прави възможно споделянето на 3D дизайни с други потребители в рамките на ePULSE“, заявява той. Това автоматично генерира както връзка, така и QR код, които се препращат до желаните получатели. След това те могат да използват своя смартфон или таблет, за да сканират кода с помощта на безплатното приложение Vuforia View на PTC. Така 3D изгледът е възможно да бъде показан навсякъде с помощта на камерата на крайното устройство и по този начин да бъде проектиран върху бюро или в реална производствена среда, например. Промените могат да бъдат направени чрез позициониране на мишката върху всеки от компонентите на контролния шкаф. За целта просто докоснете компонента и системата ще отвори 2D изглед на схемите, например за по-нататъшна фина настройка с помощта на функциите за оцветяване в червено на наложителни промени и в зелено на безпроблемно състояние.

Директна връзка между действителния модел на контролното табло и неговия цифров двойник

Доставчикът на цялостни решения за проектиране EPlan намира допълнителни възможности в използването на AR технологията – особено в областта на техническото обслужване и поддръжката. Понастоящем специалистите на компанията работят върху платено приложение, което в бъдеще ще предлага много повече функции. Целта е да се създаде директна връзка между действителния модел на контролното табло и неговия цифров двойник. Чрез сканиране на QR кода, поставен върху контролния шкаф, обслужващият персонал ще има достъп до всички данни на оборудването. Другата цел е да се въведат функции за проследяване на наложителните промени (redlining) и безпроблемното състояние (greenlining), като по този начин се създаде пряка възможност за отстраняване на неизправности.

Допълнителна информация благодарение на добавената реалност

Добавената реалност дава възможност да се насложи цифров модел в реална среда и по този начин да доведе до нейното усъвършенстване. За разлика от виртуалната реалност, потребителят не се намира във виртуален свят с помощта на VR очила. Вместо това, виртуалните обекти се проектират в реалната среда. Всичко, от което се нуждаете, е смартфон или таблет с камера.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Eplan в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на Eplan и да Ви дадем най-добрите цени!

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

За оптимална безопасност при монтаж и минимално окабеляване на място – новите конектори Han S и конфекционирани кабели на Harting

Новата търговска платформа Eplan Marketplace е създадена в помощ на потребителите с цел оптимизация на ресурсите

Нови промишлени рутери с безжична комуникация Merlin на Westermo за взискателни приложения

С подобрените си функции Eplan Harness proD 2022 опростява 3D проектирането за полагане на кабелни снопове

Остри и здрави, универсалните макетни ножове Knipex CutiX гарантират прецизни разрези без огъване или счупване

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Типичната индустриална среда се характеризира преди всичко със своите тежки...
Към статията

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Скъпи клиенти и партньори, Както вече знаете, между 30-ти Май...
Към статията

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Посетете ETI Virtual Fair   На изложението Intersolar München 2022,...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X