WAGO

Проектирана да бъде издръжлива – I/O системата на WAGO 750 XTR

В сурови условия допълнителната климатизация и специалните компоненти за схемна защита повишават значително разходите за технологии за автоматизация. Не е така обаче при изключително издръжливата I/O система на WAGO 750 XTR.

С дванадесет нови компоненти тя е изключително гъвкава и има множество области на приложение – например в системи за възобновяема енергия и местни мрежови станции.

I/O системата на WAGO 750 XTR съчетава положителните характеристики на успешните I/O системи на WAGO с повишена издръжливост срещу сурови условия на околната среда: екстремна устойчивост на температури от -40 °C до +70 °C, устойчивост на напрежения до 1 kV (< 60 V, клас VW1) и 5 kV (> =60 V, клас VW3), устойчивост на смущения в електромагнитната съвместимост и устойчивост на вибрации до 5g са централните характеристики на XTR. Системата се отличава с ограничена заемана площ и максимално ниски разходи за използвана енергия и поддръжка. Свързаната с това оптимизация на достъпността на машините и съоръженията повишава производителността.

Контролер PFC200

Основният продукт от I/O-системата на WAGO 750 XTR е компактният и мощен контролер PFC200, управляван от операционна система в реално време Linux®. За серията 750 XTR контролерът е достъпен в две модификации с различен брой комуникационни интерфейси: с два ETHERNET-порта и RS-232/RS-485 или с два ETHERNET-порта, RS-232/RS-485, CAN, CANopen и PROFIBUS-DP-Slave. С PFC200 потребителите имат възможност да разработват своите проекти както с инженеринговия софтуер e!Cockpit под CODESYS 3, така и с WAGO-I/O-PRO под CODESYS 2. При това и двата варианта на PFC200 са достъпни за серията 750 XTR като контролери за телеуправление, които освен IEC 60870-5-101, -103 и -104, IEC 61850, IEC 61400-25 поддържат и DNP3. Досега проектирането на вариантите за телеуправление се извършва изключително под CODESYS 2. Наред с останалите си възможности, контролерите за телеуправление PFC200 поддържат и IPsec и OpenVPN и по този начин отговарят на най-високите стандарти за сигурност. Благодарение конструкцията без вентилатори и батерии със SDHC памет PFC200 не се нуждае от поддръжка и се отличава с изключителна надеждност.

3-фазен терминал за измерване на мощността

Трифазният терминал за измерване на мощност разширява спектъра от приложения на I/O системата на WAGO 750 XTR. За серията 750 XTR тя е достъпна в три варианта: за измерване с токови трансформатори при максимален измервателен ток от 1 А или 5 А, както и за измерване с бобини на Роговски. При това всички релевантни измервателни величини като реактивна, привидна и активна мощност, консумация на енергия, коефициент на мощността, фазов ъгъл, честота, свръх и ниско напрежение, както и свръхток и минимален ток се извеждат директно в образа на процеса, без да предполагат висока изчислителна мощност на контролера. С тази информация и анализ на хармоничните съставни до 41-вата хармонична клемата за измерване на трифазен ток предоставя възможност за цялостен анализ на мрежата.

Източник: Wago

Свържете се с нашия екип за допълнителна информация.

 

Информация за сертифицирани решения, защита на данните и спазване на изискванията за съответствие ще намерите в Trust Center 2.0 на Eplan

Един интерфейс в устройство вместо два с хибридни конектори M12 с Y-кодиране на Harting

С безконтактните тестери за напрежение на Testboy всеки електротехник е оборудван без компромис

Следващото поколение модулни индустриални конектори- Domino Modules от HARTING

Свързването на акумулаторни батерии за съхранение на енергия – бързо, лесно и без инструменти с лостовата система на WAGO

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Информация за сертифицирани решения, защита на данните и спазване на изискванията за съответствие ще намерите в Trust Center 2.0 на Eplan

Електротехническото проектиране вече се извършва в облак. EPLAN Cloud на...
Към статията

Един интерфейс в устройство вместо два с хибридни конектори M12 с Y-кодиране на Harting

Компанията Harting разшири своята продуктова линия конектори M12, обявявайки пазарния...
Към статията

С безконтактните тестери за напрежение на Testboy всеки електротехник е оборудван без компромис

Тестерите за напрежение са широко използвано контролно-измервателно оборудване за общи...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X