Последни новости на Международен Технически Панаир Пловдив 2016

За поредна година можем да се похвалим с успешно участие на Международен Технически Панаир Пловдив, където представихме всички последни иновации и решения от нашите партньори. Тъй като знаем колко е важно времето за професионалиста, показахме на нашите посетители последните тенденции в електро бранша и не само, които биха направили работата им по-ефективна и лесна. На щандовете ни в палата 11 и 13 можеха да се видят и тестват продукти от водещи производители в своите сфери. На разположение за консултация бяха и представители от немските компании Druseidt и Testboy. Отново показахме и последните тенденции в LED осветлението и множеството му предимства. По случай панаира, предоставихме специални цени за цялата гама продукти на Ритбул, които ще са валидни до края на месец октомври.

Индустриални конектори HARTING

rittbul fair harting 2016

Основен акцент за HARTING на панаира беше новия конектор Han ES Press. При него за терминация на кабелите не се изискват никакви инструменти и може да бъде инсталиран на място – с 50% по-малко усилия, в сравнение с познатите начини за терминация на кабелни жила. Той позволява допълнително използване на джъмпери, които се поставят директно в конектора и дават възможност да се замостят и мултиплицират сигналите. От гледна точка на приложение, HAN ES Press е изключително полезен в сферата на машинопроизводството и производството на двигатели, тъй като свързването на двигателите в схема „звезда“ или „триъгълник“ се реализира изключително лесно.

Ръчни инструменти, машини и електрически инсталационни материали

rittbul fair knipex 2016

Щандът с ръчни инструменти и машини, тази година специално отделен в палата 13, за пореден път беше едно от най-посещаваните места на панаира. На разположение бяха две демо маси, където посетителите можеха да пробват и да се уверят в качеството на марките Wera и KNIPEX. Пълната гама продукти беше налична за тест – всичко от пaтентованите гаечни ключове Joker и цветово кодираните инструменти до изключително здравата тресчотка Zyklop Hybrid и новия комплект Kraftform Kompakt 100. Представихме новите компактни комбинирани клещи на KNIPEX за работа в тесни пространства, със специален контур на челюстите за сигурно захващане на плоски детайли. Посетителите видяха новия универсален инструмент за заголване ErgoStrip и новата системата QuickSet, налична при клещите за тръби на 250 и 300мм.

За любителите на автомобили демонстрирахме продуктовата гама на HEYCO, която е водещ европейски доставчик на инструменти за марки като Volkswagen, Audi, Opel, Ford, BMW, Rolls-Royce, Bentley. За занимаващите се с по-груби ремонти и дейности бяхме изложили длета, шила, избивачи, екстрактори, кози крака и др. на немския производител Rennsteig, дъщерна фирма на KNIPEX.

Другата част от щанда ни беше изцяло посветена на електро частта – машини и инструменти за направа на отвори в електрически табла, хидравлични машини за огъване, пробиване и рязане на медни и алуминиеви шини на Alfra, инструменти за кербоване, рязане на кабели и електрически инсталационни материали Druseidt. Прес машината AP 400, монтажната маса AMT 150 и количка оборудвана с всичко необходимо за рязане, пробиване и огъване на шини бяха също част от „хайлайтите“ на щанда. Магнитните системи на Alfra за повдигане на товари до 500 кг бяха друга новост, която посетителите можаха да видят.

Не на последно място, показахме и решенията за пренос на инструменти и оборудване от италианската компания GT Line. Интерес предизвикаха и куфарите за оръжие от серията Explorer.

Сградна и индустриална електроапаратура ETI

rittbul fair

Тази година, основен фокус при ETI бяха цялостните инженерингови решения. На щанда ни бяха представени решения за компенсация на реактивна мощност, изградени с кондензаторни батерии, капацитивни контактори и регулатори на ETI Elektroelement. Богатата гама от индустриални релета с LED индикация, които работиха денонощно и привличаха професионалисти и любители.

Мрежов анализатор ETI измерваше показателите на мрежата и чрез допълнителния софтуер визуализираше стойностите на напрежението, тока, cos ф, температура, честота и др.

Голям интерес на щанда на Ритбул предизвика съвместният проект на WAGO, ETI и Симлоджик. Стенда за безконтактно измерване на ниво на течности чрез ултразвукови нивомери, събираше погледите на посетителите. Преливането на течност от съд в съд се осъществяваше под управлението на контролер на WAGO, защитна и управляваща апаратура ETI. Проектът беше изпълнен изцяло от фирма Симлоджик и визуализиран със съдействието на Ем Джи Про.

Софтуер за проектиране EPLAN

fair rittbul eplan

На Международен Технически Панаир Пловдив 2016 проведохме и семинар на тема новостите в EPLAN. Застъпен беше новият софтуер за проследяване на вътрешни връзки Smart Wiring – мобилно приложение за визуализация на окабеляване на табла в помощ на монтажника. До 43% от времето за изграждане на табла се прекарва в окабеляване, в зависимост от апликацията. Браузър базираното софтуер решение EPLAN Smart Wiring визуализира окабеляването и прави необходимата информация 100% дигитално налична. Юзърите печелят от значителното намаляване на допускането на грешки и значителното пестене на време. Това е особено приложимо за промени в последния момент, тъй като софтуера се справя с комплексната задача да сравнява новия проект със старото му актуално състояние.

Представени бяха и новостите във версия 2.6 на EPLAN Electric P8, като в края на семинара на клиентите със софтуерен сервиз бяха раздадени кодове за новата версия.

Електрически съединения WAGO

rittbull fair 2016

Един от акцентите на панаира за WAGO бяха бързите връзки от серия 221. С 40% по-компактни от предишния модел, те позволяват на електротехниците бързо и лесно поставяне в монтажни кутии. Новият прозрачен дизайн на корпуса осигурява лесен визуален контрол на правилната позиция на проводниците. Приложенията на клемите от серия 221 са много, благодарение на възможността да приемат всички стандартни видове проводници – твърди, многожилни и тънкожилни. Това ги прави идеални за свързване на осветителни тела, окабеляване на домофонни системи, мотори, помпи и системи за управление на врати и портали.

Друг интересен продукт беше термотрансферният smartPRINTER модел 258-5000. Изключително компактен, той предлага бързо и ценово-ориентирано маркиране на редови клеми, проводници, кабели, релета, етикети за табла и др. Разпечатките са защитени от издраскване и размазване, с възможност за маркиране на различни редове. Всичко това намалява възможността за грешка при окабеляването.

Измервателни уреди Testboy

rittbul fair testboy

Демонстрирахме прототип на най-новия модел термокамера на Testboy. Тя е изцяло насочена към клиентите, които търсят бюджетен вариант, но без компромис в качеството. Очаква се продукта да бъде пуснат на българския пазар до края на годината и ще е наличен единствено в Ритбул.

Друг продукт, на който обърнахме специално внимание беше цифровият скенер Testboy TV 700. С помощта му лесно се проверяват за препятствия местата за пробиване. Уредът локализира черни и цветни метали, както и дърво и кабели под напрежение. Практичната светлинна индикация тип “светофар” позволява лесно намиране с точност до милиметри, само за секунди.

Корпусни решения за електрониката HEITEC

rittbul fair heitec

За първи път представихме нашия нов бранд HEITEC – комплексни корпусни решения за електрониката с висока степен на интеграция. Продуктовата гама включва еврокасети и аксесоари за тях – панели, водачи, изхвърлячи, присъединителни елементи, релси, капаци, вентилатори, планки. Компанията предлага, както висококачествени стандартни решения, така и решения по конкретна поръчка на клиента. Основната й компетентност е в сферата на автоматизацията, производствените системи, измервателния и тест инженеринг, електрониката.

Крепежни елементи за електрически инсталации Schnabl

rittbul fair schnabl

В палата 11 представихме и продуктите на лидера в производството на крепежни елементи за бързо и лесно фиксиране Schnabl. На щанда ни можеха да се видят универсалната Euroclip скоба, кабелни държачи, скоби за скрити инсталации и решения за кабелни инсталации на тръби. Основен принцип на технологията за закрепване Schnabl е, че крепежите могат да се поставят без инструмент и с много малко усилие в отвор със свредло Ø 6 мм. Всички продукти издържат на сила на усукване до 40 кг и се фиксират с помощта на разширяващ се елемент, който при натиск се захваща здраво на мястото си. От комисията по сертифициране TÜV Austria изчисляват, че използването на крепежите на Schnabl, спестява до 60% време за работа.

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

За оптимална безопасност при монтаж и минимално окабеляване на място – новите конектори Han S и конфекционирани кабели на Harting

Новата търговска платформа Eplan Marketplace е създадена в помощ на потребителите с цел оптимизация на ресурсите

Нови промишлени рутери с безжична комуникация Merlin на Westermo за взискателни приложения

С подобрените си функции Eplan Harness proD 2022 опростява 3D проектирането за полагане на кабелни снопове

Остри и здрави, универсалните макетни ножове Knipex CutiX гарантират прецизни разрези без огъване или счупване

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Типичната индустриална среда се характеризира преди всичко със своите тежки...
Към статията

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Скъпи клиенти и партньори, Както вече знаете, между 30-ти Май...
Към статията

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Посетете ETI Virtual Fair   На изложението Intersolar München 2022,...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X