Westermo

Нови промишлени рутери с безжична комуникация Merlin на Westermo за взискателни приложения

Westermo разработи нова гама промишлени клетъчни устройства с безжична връзка – Merlin, предназначени да осигурят устойчива комуникация за пренос на данни от отдалечени обекти. Тя е разработена, за да поддържа решения за индустриален IoT (IIoT) и обмен на информация между машини (M2M) във взискателни приложения за комунални услуги, инфраструктура и транспорт.

„Възходящата тенденция за внедряване на решения за IIoT и M2M в отдалечени съоръжения създава по-голяма зависимост от наличието на устойчиви, надеждни и сигурни мрежи за данни“, обяснява Дермот Манион, продуктов мениджър в Westermo. „Гамата клетъчни устройства с безжична връзка Merlin отговаря на това изискване, като поддържа най-взискателните индустриални приложения. Същевременно тя ще осигури повече функции, необходими за максимално увеличаване на свързаността и намаляване на времето за инсталиране, без да се засяга сигурността“, допълва той.

Първите продукти на Merlin, които ще бъдат пуснати на пазара, са от серията рутери 4600. Тя разширява още повече съществуващата гама от индустриални безжични рутери на Westermo. Четирите компактни и многофункционални нови устройства осигуряват високоскоростна мрежова свързаност за пренос на данни за взискателни приложения в промишлеността, интелигентните мрежи и железопътните трасета. Рутерите отговарят на изискванията на IEC 61850-3, клас 1 за подстанции средно напрежение и на стандарта EN 50121-4 за железопътни линии.

Гамата Merlin е проектирана, така че да бъде лесна за инсталиране и поддръжка. В съчетание със софтуерния активиращ модул на Westermo за автоматично внедряване, устройствата Merlin се отличават рентабилна, надеждна и последователна интеграция в рамките на мащабни проекти.

Какво отличава клетъчните рутери Merlin на Westermo?

За да се постигне най-добрата за класа киберсигурност, серията Merlin 4600 е оборудвана с TPM (Trusted Platform Module) чип, който осигурява защита на криптографските ключове, докато Secure Boot гарантира, че рутерите се зареждат само с помощта на софтуер, писмено одобрен от Westermo. Стандартно се предлага набор от инструменти за киберсигурност, включително виртуална защитена мрежа (VPN) и поддръжка на защитна стена за проследяване състоянието на мрежовите връзки, обезпечаваща сигурност на данните и автентикация на потребителя.

Вграденият индустриален шлюз позволява достъп чрез общ интерфейс до множество устройства, използващи различни протоколи. Например, в приложение на подстанция с устройства с протоколи IEC-101, Modbus и DNP (Distributed Network Protocol) и трите типа могат да бъдат представени в SCADA системата чрез един IEC-104 или MMS (Multiple Messaging Service) интерфейс.

Серията Merlin 4600 също поддържа шест входа и два изхода за локален мониторинг или контрол. Броят на цифровите и аналоговите входове и изходи може да се увеличи с помощта на външни I/O модули, като състоянието на вътрешния или външния I/O модул е достъпно чрез поддържаните индустриални комуникационни протоколи.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Westermo в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на Westermo и да Ви дадем най-добрите цени!

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

За оптимална безопасност при монтаж и минимално окабеляване на място – новите конектори Han S и конфекционирани кабели на Harting

Новата търговска платформа Eplan Marketplace е създадена в помощ на потребителите с цел оптимизация на ресурсите

Нови промишлени рутери с безжична комуникация Merlin на Westermo за взискателни приложения

С подобрените си функции Eplan Harness proD 2022 опростява 3D проектирането за полагане на кабелни снопове

Остри и здрави, универсалните макетни ножове Knipex CutiX гарантират прецизни разрези без огъване или счупване

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Типичната индустриална среда се характеризира преди всичко със своите тежки...
Към статията

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Скъпи клиенти и партньори, Както вече знаете, между 30-ти Май...
Към статията

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Посетете ETI Virtual Fair   На изложението Intersolar München 2022,...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X