Eplan

Намерете още по-бързо точния компонент за Вашия проект в новия портал за данни на Eplan

Новият потребителски интерфейс и подобрени алгоритми за търсене в Eplan Data Portal помагат на потребителите да открият точните компоненти по-бързо дори когато използват конфигуратори.

В проектирането изборът на продукт с необходимите данни може да отнеме много време. Данните са новото „гориво“ за проектантите. В електротехниката данните се използват денонощно и имат решаващо значение за спазване на сроковете. Дали обаче тези данни могат да бъдат постоянно достъпни в цифров вид и дали е възможно тяхното бързо намиране от страна на потребителите? Порталът за данни на Eplan предоставя централизирана база данни, която превръща това в реалност.

В базата на Eplan има около един милион налични компонента от 344 производителя. Със старта на Eplan Platform 2022 порталът също бе актуализиран от гледна точка на удобното му използване. Новият потребителски интерфейс е още по-интересен, като в същото време прави търсенето и намирането на данни за устройствата по-лесно и по-бързо благодарение на повишената производителност на системата.

По-лесен избор на продукти с помощта на конфигуратор

Индивидуални решения, базирани на конфигуратори, също могат да бъдат генерирани интуитивно, както показва продуктовият конфигуратор на Lenze. Бернд Шпигел, ръководител на екипа „Процеси и данни“ в Lenze, обяснява: „Пряката връзка на нашия продуктов конфигуратор с новата платформа на Eplan позволява на клиента да намери много бързо подходящия продукт. Няма нужда да се търсят артикули в обширни номенклатури и клиентът получава продукт, който точно отговаря на неговите изисквания“.

По този начин работят и решенията на производители като Bosch Rexroth , Endress + Hauser и Rittal. Това прави портфолиото на тези производители интуитивно достъпно. Както при конфигурацията на нов автомобил, потребителите се насочват бързо и лесно през различни продуктови гами на производителя. Освен това платформата разполага със селектори на Aventics , IPF и Schneider Electric, които с целеви филтър, използващ параметри за търсене, гарантират бърз, надежден и правилен избор на продукти. Това портфолио скоро ще бъде разширено, за да включва още двама добре познати световни производители.

Амбициозна цел за по-нататъшно развитие на стандарта за данни

Над една трета от всички данни в портала вече отразяват новия стандарт за висококачествени данни, а целта е амбициозна: до края на 2022 г. половината от всички данни на статиите следва да отговарят на този стандарт. Това изисква по-нататъшен ангажимент от страна на производителите на компоненти, които все повече признават предимствата на 100% цифровизираните данни. Пионери на международната сцена са големи компании като Omron (Япония), Chint (Китай), IFM , SMC и Pilz (Европа) и Numatics (САЩ).

От практиката: Стандартизираните макроси на Pilz

Арнд Крист, вицепрезидент „Обслужване на клиентите“ в Pilz, казва: „Радваме се, че можем да предложим на нашите клиенти висококачествени данни за проектиране. През 2020 г. решихме да създадем нашите продуктови макроси Pilz в съответствие със стандарта за данни на Eplan. Нашите клиенти по целия свят се възползват от стандартизацията на данните, което прави работата с макросите по-лесна. В миналото макросите трябваше да се вмъкват в проекта с помощта на набори от стойности, но днес това се прави просто с помощта на шаблон“. Предимства са по-добро функциониране на данните в мрежа, например между 2D и 3D данните, по-малко грешки, тъй като връзките за окабеляването са точно дефинирани и преди всичко спестяване на време, тъй като макросите са стандартизирани.

Дигитален двойник със 100% цифрови данни

„Тези високи стандарти за качество на производителите отговарят на изискванията на нашите потребители. Само изчерпателни и последователни данни могат да са основа за дигиталните двойници, които осигуряват информация за процесите и машините във всички етапи – от проектирането до производството. Нашата цел е данните за компонентите да са достъпни в 100% цифров вид и по този начин да предлагат възможно най-добрата основа за високоефективно инженерство“, заявява Тим Хаушке, директор Cloud Business Master Data в Eplan.

Фирма Ритбул предлага продуктите на EPLAN в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на EPLAN и да Ви дадем най-добрите цени!

Информация за сертифицирани решения, защита на данните и спазване на изискванията за съответствие ще намерите в Trust Center 2.0 на Eplan

Един интерфейс в устройство вместо два с хибридни конектори M12 с Y-кодиране на Harting

С безконтактните тестери за напрежение на Testboy всеки електротехник е оборудван без компромис

Следващото поколение модулни индустриални конектори- Domino Modules от HARTING

Свързването на акумулаторни батерии за съхранение на енергия – бързо, лесно и без инструменти с лостовата система на WAGO

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Информация за сертифицирани решения, защита на данните и спазване на изискванията за съответствие ще намерите в Trust Center 2.0 на Eplan

Електротехническото проектиране вече се извършва в облак. EPLAN Cloud на...
Към статията

Един интерфейс в устройство вместо два с хибридни конектори M12 с Y-кодиране на Harting

Компанията Harting разшири своята продуктова линия конектори M12, обявявайки пазарния...
Към статията

С безконтактните тестери за напрежение на Testboy всеки електротехник е оборудван без компромис

Тестерите за напрежение са широко използвано контролно-измервателно оборудване за общи...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X