WAGO

Мини редови клеми на Wago — предпочитан избор на инсталаторите за свързване на устройства

Със своя компактен дизайн мини редовите клеми TOPJOB S на Wago отдавна са предпочитан избор на инсталаторите за свързване на устройства. „Те могат с успех да се използват както за присъединяване на климатични системи към електрическата мрежа, така и за свързване на допълнителни компоненти, като например отоплително тяло. Когато се прилагат в контролни шкафове и табла, по-малките размери на клемите винаги са сериозно предимство. По-малкото необходимо място за клеми осигурява ценно пространство за повече техника, по-добра циркулация на въздуха и прегледност“, коментираха за Инженер.bg от доказаната търговска компания Ритбул, която е дистрибутор на Wago на българския пазар.

Свързване на устройства с мини редови клеми в системи за климатизация

През последните години климатизацията на помещения и сгради все повече се утвърждава като стандарт в Европа. В същото време климатиците и техните възможности за свързване стават все по-компактни, което оставя малко място за работа с окабеляването и поддръжката на системата. „Мини редовите клеми TOPJOB S впечатляват с компактния си и спестяващ пространство дизайн (1 mm² и 2.5 mm²). Друго тяхно предимство е маркировката, която позволява бърз и лесен преглед, дори в ограничено пространство. Това означава, че свързването лесно може да бъде проследено на по-късен етап, дори и без подробна електрическа схема“, поясниха експертите на Ритбул.

Окабеляването от предната им страна с помощта на Push-in технологията има важна роля, особено когато пространството за кабелите е ограничено. В зависимост от изискванията, клеморедът може лесно да се разшири с допълнителни клеми или просто няколко клемореда да се свържат помежду си. Монтажът се извършва без винтове с помощта на джъмпер. Ако връзката трябва да бъде допълнена от друг компонент, монтажната шина предлага лесна опционална възможност за разширяване. В случай, че в клемната кутия няма налична монтажна шина, мини редовите клеми могат също така да бъдат разположени и разширени директно върху монтажната плоча с помощта на фланец или краче.

Мини редови клеми в контролни шкафове и табла

Причините, поради които възможно най-малките компоненти за инсталация в контролните шкафове са предпочитани, са няколко. Минималното необходимо място за отделните компоненти означава ценно пространство за повече техника, по-добра циркулация на въздуха и по-добра прегледност. Допълнителните устройства, които са част от инфраструктурата, но не са инсталирани в основната зона на шкафа, но са близо до вратата, също изискват компактни компоненти за свързване.

Мини редовите клеми – оптимално решение за компактна инсталация

„След разполагането на основните компоненти в контролния шкаф често остава съвсем малко място за монтаж и окабеляване. Поради това, за свързване на промишлено оборудване, например охлаждащите вентилатори на контролния шкаф, се използват присъединителни елементи с изключително компактна конструкция“, заявиха от Ритбул.

„Това е мястото, в което мини редовите клеми TOPJOB S намират своето оптимално приложение. Тъй като свързването на устройства в индустриална среда често се осъществява в непосредствена близост до производството, мини редовите клеми са отлично решение именно заради надеждното и устойчиво на вибрации свързване“, допълниха българските специалисти.

Инсталиране в контролния шкаф

Мини редовите клеми от серията 2050/2250 на Wago с номинално сечение 1 mm² могат удобно да бъдат разположени върху вентилатора в шкафа с помощта на фланец или върху монтажната плоча, както и върху монтажна шина 15. В показания пример е инсталирана версия на мини клеми с бутон. Благодарение на възможността за избор на задействането – с бутон или работен слот – мини редовите клеми в двата размера (1 mm² и 2.5 mm²) могат лесно да бъдат свързани според потребителските предпочитания. Широката зона за маркиране предлага по-добра прегледност и по този начин осигурява по-лесен монтаж и поддръжка.

Предимства на редовите мини клеми при свързване на различни устройства:

  • Компактният дизайн води до удобство при окабеляването и поддръжката;
  • Предоставяне на по-голямо пространство поради по-малките размери;
  • Ясен и бърз преглед, благодарение на по-големите надписи;
  • Безопасно присъединяване, дори в екстремни условия, което се дължи на използваната пружинна технология за свързване.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Wago в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на Wago и да Ви дадем най-добрите цени!

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Научете повече за автоматизираните системи на Rittal и софтуерната услуга Eplan на онлайн събитието Rittal & Rittbul Automation Day

Намалено работно време за 26-ти и 27-ми Август във връзка с предстояща ревизия в офисите на Ритбул ЕООД.

Мини редови клеми на Wago — предпочитан избор на инсталаторите за свързване на устройства

Eplan Data Portal е с обновен интерфейс, по-добри алгоритми и дава достъп до богат ресурс от данни

Регулируемият ключ Joker 6004 на Wera — универсален инструмент за завинтване със самонастройка, фиксация и тресчотка

Westermo с нова серия управляеми Ethernet комутатори Redfox-5728 за автоматизация на подстанции

Новите конектори Han L32 размер B на Harting спестяват 40% повече инсталационно пространство и спомагат за намаляване потреблението на ел.енергия

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Ритбул създаде нов раздел, който ще посвети на всички обучителни...
Към статията

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Немската компания Testboy предлага разнообразни измервателни уреди, сред които различни...
Към статията

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Компанията Heitec, доказан европейски производител, е създала високотехнологична системна платформа...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X