WAGO

Клеми WAGO 221 за надеждно хладилно оборудване

Клемите WAGO 221 – навсякъде по света, където се изисква надеждно хладилно оборудване

Когато хладилната техника работи надеждно и безотказно благодарение на малка свързваща клема, то човек може да бъде сигурен, че става въпрос за клемите WAGO 221. Тяхната компактна и ергономична форма, лесен начин на употреба, както и сертифицирането им за приложения в целия свят, убедиха американския производител на хладилна техника True Manufacturing да ги използва широко в своите уреди.

Професионалното готвене изисква и професионално охлаждане. Хладилната техника от най-висок клас на True Manufacturing не остава незабелязана със своите лъскави сребристи повърхности и релефното лого „True“ върху нея. Компанията със седалище в О`Фалон, щата Мисури, е лидер в професионалната хладилна техника. Изделията й могат да бъдат видени в ресторанти, в магазини за продажби на дребно, а понякога дори и в домакинства, като в тях неизменно присъства и част от WAGO.

Пред True Manufacturing е стоял въпросът за намиране на гъвкаво решение, с което да се постигнат няколко стратегически цели, като компанията го намира в лицето на клемите WAGO 221:
– Да се опрости и съкрати времето за производство и поддръжка на хладилното оборудване;
– Да се увеличат предимствата за потребителите и да се улесни употребата на оборудването;
– Да се гарантира на клиента постоянно високо качество през целия жизнен цикъл на хладилната техника.

Лостовата система на WAGO намалява времето и опростява работата по монтажа и поддръжката

Проектантите на компанията търсили алтернативни разклонителни клеми, които не само да съкратят времето за монтаж, но и да опростят поддръжката на хладилните агрегати. „Тогава попаднах на клемите WAGO 221 и взех няколко мостри със себе си“, разказва г-н Джим Франк, мениджър на електротехническото направление в True Manufacturing.

Мострите били само началото, тъй като клемите на WAGO са го спечелили не само с лесната употреба. По време на проверката за съответствие на техническите данни, собствениците на компанията били впечатлени от разнообразните сертификати и разрешителни за употреба на клемите 221. Така в крайна сметка те започнали да ги използват масово в производството на True Manufacturing.

Значението на сертификатите с международна валидност

Като цяло сертификатите и разрешителните за употреба от различни международни органи са от голямо значение за компания, която изнася продуктите си в целия свят. „Клемите от серия 221 на WAGO са преминали всички тестове, които се изискват за доставка на нашето оборудване в различни региони на света“, добавя ръководителят на електротехнически екип в True Manufacturing – г-н Мич Ял. „Сертификатите, които WAGO притежава, са от голяма полза за присъствието на нашата компания както на вътрешния, така и на международния пазар“, казва още той.

Тестът за температурата на възпламеняване на проводника е преминат успешно, а стандартът за хладилно оборудване е спазен

„Органите, които издават разрешенията за използване на клемите, изискват те да преминат процедурата за тестване в съответствие с изискванията на IEC 60695-2-11. Този процес е известен още като т.нар. тест за температура на възпламеняване на проводника“, обяснява Мич Ял. Той е особено важен за True Manufacturing, тъй като е част от стандарта за хладилно оборудване IEC 60335-2-89 за европейския пазар.

Оптимизирано производство с добавена стойност

За True Manufacturing кримпването е вече минало. Клемите WAGO 221 сега заместват конвенционалните конекторни втулки. Те не само осигуряват по-ефективно производство, но и улесняват работата на производствения персонал.

Не само пружинната технология, но и лостовата система, използвана при разклонителните клеми 221 на WAGO, са от решаващо значение. „Бяхме впечатлени от лесното им и удобно използване. Клемите 221 не изискват специален инструмент, а лостовата система улеснява в голяма степен нашата работа, което ни помага да оптимизираме производствените си линии“, споделя още Джим Франк.

Лостовата система на клемите WAGO улеснява конфигурирането и поддръжката на място

Клемите на WAGO с лостова система са плюс не само за производството. Благодарение на нея промените в конфигурацията или техническото обслужване на място са много по-лесни, защото при текуща поддръжка или ремонт на хладилното оборудване сервизният техник не се нуждае от допълнителни инструменти. „Лостът просто се повдига нагоре за освобождаване на връзката и се спуска надолу за да се осигури контакт“, казва в заключение Джим Франк.

Фирма Ритбул предлага продуктите на WAGO в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да ви консултираме при избора на продукти WAGO и да ви дадем най-добрите цени!

ETI предлага висококачествена база данни на продукти в съответствие с новия стандарт за данни на EPLAN

Годишна инвентаризация

По-голямо резервиране и контрол на отдалечени помпени станции с доказаните решения на Westermo

Цялостна система за управление на електропреносна линия HVDC на Heitec осигурява висока производителност и ефективност

Решенията на Eplan разкриват революционни възможности за ефективна дистанционна работа

Облачният софтуер Eplan eView бе отличен с почетния приз „Automation Award“ 2020

Електроразпределителните табла и шкафове Solid GSX на ETI гарантират бързина, лекота и гъвкавост при конфигурирането

Конекторните модули Winsta на Wago определят темпото на строителния обект

Екранираните модули Han-Modular на Harting посрещат предизвикателствата за надежден пренос на електроенергия, данни и сигнали

Още едно ново попълнение в гамата безжични рутери  Ibex:  WLAN аксес поинт RT-280

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

ETI предлага висококачествена база данни на продукти в съответствие с новия стандарт за данни на EPLAN

Когато таблата за управление се проектират в 3D, проводниците се...
Към статията

Годишна инвентаризация

Уважаеми клиенти и партньори , Искаме да използваме възможността, за...
Към статията

По-голямо резервиране и контрол на отдалечени помпени станции с доказаните решения на Westermo

Критичните системи, например тези в пречиствателни станции, изискват сигурни и...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X