WAGO

Клеми WAGO 221 за надеждно хладилно оборудване

Клемите WAGO 221 – навсякъде по света, където се изисква надеждно хладилно оборудване

Когато хладилната техника работи надеждно и безотказно благодарение на малка свързваща клема, то човек може да бъде сигурен, че става въпрос за клемите WAGO 221. Тяхната компактна и ергономична форма, лесен начин на употреба, както и сертифицирането им за приложения в целия свят, убедиха американския производител на хладилна техника True Manufacturing да ги използва широко в своите уреди.

Професионалното готвене изисква и професионално охлаждане. Хладилната техника от най-висок клас на True Manufacturing не остава незабелязана със своите лъскави сребристи повърхности и релефното лого „True“ върху нея. Компанията със седалище в О`Фалон, щата Мисури, е лидер в професионалната хладилна техника. Изделията й могат да бъдат видени в ресторанти, в магазини за продажби на дребно, а понякога дори и в домакинства, като в тях неизменно присъства и част от WAGO.

Пред True Manufacturing е стоял въпросът за намиране на гъвкаво решение, с което да се постигнат няколко стратегически цели, като компанията го намира в лицето на клемите WAGO 221:
– Да се опрости и съкрати времето за производство и поддръжка на хладилното оборудване;
– Да се увеличат предимствата за потребителите и да се улесни употребата на оборудването;
– Да се гарантира на клиента постоянно високо качество през целия жизнен цикъл на хладилната техника.

Лостовата система на WAGO намалява времето и опростява работата по монтажа и поддръжката

Проектантите на компанията търсили алтернативни разклонителни клеми, които не само да съкратят времето за монтаж, но и да опростят поддръжката на хладилните агрегати. „Тогава попаднах на клемите WAGO 221 и взех няколко мостри със себе си“, разказва г-н Джим Франк, мениджър на електротехническото направление в True Manufacturing.

Мострите били само началото, тъй като клемите на WAGO са го спечелили не само с лесната употреба. По време на проверката за съответствие на техническите данни, собствениците на компанията били впечатлени от разнообразните сертификати и разрешителни за употреба на клемите 221. Така в крайна сметка те започнали да ги използват масово в производството на True Manufacturing.

Значението на сертификатите с международна валидност

Като цяло сертификатите и разрешителните за употреба от различни международни органи са от голямо значение за компания, която изнася продуктите си в целия свят. „Клемите от серия 221 на WAGO са преминали всички тестове, които се изискват за доставка на нашето оборудване в различни региони на света“, добавя ръководителят на електротехнически екип в True Manufacturing – г-н Мич Ял. „Сертификатите, които WAGO притежава, са от голяма полза за присъствието на нашата компания както на вътрешния, така и на международния пазар“, казва още той.

Тестът за температурата на възпламеняване на проводника е преминат успешно, а стандартът за хладилно оборудване е спазен

„Органите, които издават разрешенията за използване на клемите, изискват те да преминат процедурата за тестване в съответствие с изискванията на IEC 60695-2-11. Този процес е известен още като т.нар. тест за температура на възпламеняване на проводника“, обяснява Мич Ял. Той е особено важен за True Manufacturing, тъй като е част от стандарта за хладилно оборудване IEC 60335-2-89 за европейския пазар.

Оптимизирано производство с добавена стойност

За True Manufacturing кримпването е вече минало. Клемите WAGO 221 сега заместват конвенционалните конекторни втулки. Те не само осигуряват по-ефективно производство, но и улесняват работата на производствения персонал.

Не само пружинната технология, но и лостовата система, използвана при разклонителните клеми 221 на WAGO, са от решаващо значение. „Бяхме впечатлени от лесното им и удобно използване. Клемите 221 не изискват специален инструмент, а лостовата система улеснява в голяма степен нашата работа, което ни помага да оптимизираме производствените си линии“, споделя още Джим Франк.

Лостовата система на клемите WAGO улеснява конфигурирането и поддръжката на място

Клемите на WAGO с лостова система са плюс не само за производството. Благодарение на нея промените в конфигурацията или техническото обслужване на място са много по-лесни, защото при текуща поддръжка или ремонт на хладилното оборудване сервизният техник не се нуждае от допълнителни инструменти. „Лостът просто се повдига нагоре за освобождаване на връзката и се спуска надолу за да се осигури контакт“, казва в заключение Джим Франк.

Фирма Ритбул предлага продуктите на WAGO в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да ви консултираме при избора на продукти WAGO и да ви дадем най-добрите цени!

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

За оптимална безопасност при монтаж и минимално окабеляване на място – новите конектори Han S и конфекционирани кабели на Harting

Новата търговска платформа Eplan Marketplace е създадена в помощ на потребителите с цел оптимизация на ресурсите

Нови промишлени рутери с безжична комуникация Merlin на Westermo за взискателни приложения

С подобрените си функции Eplan Harness proD 2022 опростява 3D проектирането за полагане на кабелни снопове

Остри и здрави, универсалните макетни ножове Knipex CutiX гарантират прецизни разрези без огъване или счупване

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Типичната индустриална среда се характеризира преди всичко със своите тежки...
Към статията

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Скъпи клиенти и партньори, Както вече знаете, между 30-ти Май...
Към статията

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Посетете ETI Virtual Fair   На изложението Intersolar München 2022,...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X