WAGO

Клеми WAGO 221 за надеждно хладилно оборудване

Клемите WAGO 221 – навсякъде по света, където се изисква надеждно хладилно оборудване

Когато хладилната техника работи надеждно и безотказно благодарение на малка свързваща клема, то човек може да бъде сигурен, че става въпрос за клемите WAGO 221. Тяхната компактна и ергономична форма, лесен начин на употреба, както и сертифицирането им за приложения в целия свят, убедиха американския производител на хладилна техника True Manufacturing да ги използва широко в своите уреди.

Професионалното готвене изисква и професионално охлаждане. Хладилната техника от най-висок клас на True Manufacturing не остава незабелязана със своите лъскави сребристи повърхности и релефното лого „True“ върху нея. Компанията със седалище в О`Фалон, щата Мисури, е лидер в професионалната хладилна техника. Изделията й могат да бъдат видени в ресторанти, в магазини за продажби на дребно, а понякога дори и в домакинства, като в тях неизменно присъства и част от WAGO.

Пред True Manufacturing е стоял въпросът за намиране на гъвкаво решение, с което да се постигнат няколко стратегически цели, като компанията го намира в лицето на клемите WAGO 221:
– Да се опрости и съкрати времето за производство и поддръжка на хладилното оборудване;
– Да се увеличат предимствата за потребителите и да се улесни употребата на оборудването;
– Да се гарантира на клиента постоянно високо качество през целия жизнен цикъл на хладилната техника.

Лостовата система на WAGO намалява времето и опростява работата по монтажа и поддръжката

Проектантите на компанията търсили алтернативни разклонителни клеми, които не само да съкратят времето за монтаж, но и да опростят поддръжката на хладилните агрегати. „Тогава попаднах на клемите WAGO 221 и взех няколко мостри със себе си“, разказва г-н Джим Франк, мениджър на електротехническото направление в True Manufacturing.

Мострите били само началото, тъй като клемите на WAGO са го спечелили не само с лесната употреба. По време на проверката за съответствие на техническите данни, собствениците на компанията били впечатлени от разнообразните сертификати и разрешителни за употреба на клемите 221. Така в крайна сметка те започнали да ги използват масово в производството на True Manufacturing.

Значението на сертификатите с международна валидност

Като цяло сертификатите и разрешителните за употреба от различни международни органи са от голямо значение за компания, която изнася продуктите си в целия свят. „Клемите от серия 221 на WAGO са преминали всички тестове, които се изискват за доставка на нашето оборудване в различни региони на света“, добавя ръководителят на електротехнически екип в True Manufacturing – г-н Мич Ял. „Сертификатите, които WAGO притежава, са от голяма полза за присъствието на нашата компания както на вътрешния, така и на международния пазар“, казва още той.

Тестът за температурата на възпламеняване на проводника е преминат успешно, а стандартът за хладилно оборудване е спазен

„Органите, които издават разрешенията за използване на клемите, изискват те да преминат процедурата за тестване в съответствие с изискванията на IEC 60695-2-11. Този процес е известен още като т.нар. тест за температура на възпламеняване на проводника“, обяснява Мич Ял. Той е особено важен за True Manufacturing, тъй като е част от стандарта за хладилно оборудване IEC 60335-2-89 за европейския пазар.

Оптимизирано производство с добавена стойност

За True Manufacturing кримпването е вече минало. Клемите WAGO 221 сега заместват конвенционалните конекторни втулки. Те не само осигуряват по-ефективно производство, но и улесняват работата на производствения персонал.

Не само пружинната технология, но и лостовата система, използвана при разклонителните клеми 221 на WAGO, са от решаващо значение. „Бяхме впечатлени от лесното им и удобно използване. Клемите 221 не изискват специален инструмент, а лостовата система улеснява в голяма степен нашата работа, което ни помага да оптимизираме производствените си линии“, споделя още Джим Франк.

Лостовата система на клемите WAGO улеснява конфигурирането и поддръжката на място

Клемите на WAGO с лостова система са плюс не само за производството. Благодарение на нея промените в конфигурацията или техническото обслужване на място са много по-лесни, защото при текуща поддръжка или ремонт на хладилното оборудване сервизният техник не се нуждае от допълнителни инструменти. „Лостът просто се повдига нагоре за освобождаване на връзката и се спуска надолу за да се осигури контакт“, казва в заключение Джим Франк.

Фирма Ритбул предлага продуктите на WAGO в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да ви консултираме при избора на продукти WAGO и да ви дадем най-добрите цени!

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Научете повече за автоматизираните системи на Rittal и софтуерната услуга Eplan на онлайн събитието Rittal & Rittbul Automation Day

Намалено работно време за 26-ти и 27-ми Август във връзка с предстояща ревизия в офисите на Ритбул ЕООД.

Мини редови клеми на Wago — предпочитан избор на инсталаторите за свързване на устройства

Eplan Data Portal е с обновен интерфейс, по-добри алгоритми и дава достъп до богат ресурс от данни

Регулируемият ключ Joker 6004 на Wera — универсален инструмент за завинтване със самонастройка, фиксация и тресчотка

Westermo с нова серия управляеми Ethernet комутатори Redfox-5728 за автоматизация на подстанции

Новите конектори Han L32 размер B на Harting спестяват 40% повече инсталационно пространство и спомагат за намаляване потреблението на ел.енергия

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Ритбул създаде нов раздел, който ще посвети на всички обучителни...
Към статията

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Немската компания Testboy предлага разнообразни измервателни уреди, сред които различни...
Към статията

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Компанията Heitec, доказан европейски производител, е създала високотехнологична системна платформа...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X