Eplan

Интердисциплинарното проектиране вече е по-лесно и по-ясно отвсякога с платформата EPLAN 2022

Новата платформа EPLAN 2022 вече е тук. С нея Eplan създава бъдещето на проектирането в областта на електротехниката, като се фокусира върху лесното й използване както от опитни потребители, така и от начинаещи в проектирането с този софтуер. Интуитивният потребителски интерфейс, базиран на вече познати концепции, предлага висока степен на разпознаване и в същото време подобрява взаимодействието с потребителя.

EPLAN Platform 2022 е достъпна от септември 2021 г. и включва палитра от новости, сред които усъвършенстван потребителски интерфейс, подобрени работни процеси и много допълнителни функции във връзка с добавените облачни софтуерни инструменти. Новият проектантски софтуер се характеризира с лесно използване и висока производителност. Това се илюстрира най-добре от интегрираните ленти, през които потребителите на Backstage View могат да разполагат с много други утвърдени софтуерни решения и да се възползват от значително подобрената потребителска ергономичност. Новият, по-интуитивен потребителски интерфейс се базира на общите международни потребителски концепции, което улеснява започването на работа със софтуера.

Работни процеси в ерата на дигитализацията

Разработчиците на EPLAN са се фокусирали също и върху темата за работните процеси, като са създали софтуер с подобрено взаимодействие по цялата производствена верига. Това е така защото решенията за автоматизация на проектирането като платформата EPLAN са „гръбнак“ на дадена компания в областта на разработването на нови продукти. Те като правило са много дълбоко интегрирани в клиентската инфраструктура и стратегия и се планират за години напред по отношение на инвестициите. По този начин една от най-ясните цели, които компанията Eplan си е поставила при разработката на EPLAN Platform 2022, е оптимизиране на обмена на данни между отделните страни в екосистемите на компаниите. Облачните софтуерни инструменти като EPLAN eBUILD, eMANAGE (вече достъпен и в пълна версия) и eVIEW дават допълнителен тласък за напълно нови форми на сътрудничество в контекста на платформата. Добавената стойност, която генерират, позволява значително подобряване на взаимодействието между компанията и нейните клиенти, партньори и доставчици.

Новата платформа EPLAN 2022 е лесна за използване и осигурява висока производителност. Интердисциплинарното проектиране е вече по-лесно и по-ясно от всякога. Обхванати са процесите от предварителното планиране до проектирането на електротехнически и хидравлични инсталации, както и разработката и производството на контролни шкафове.

Тествана и проверена на всички етапи

Електропроектантът Маркус Зомер от компанията J. Wagner, един от водещите световни производители на иновативни технологии за нанасяне на повърхностни покрития, е убеден в предимствата на новия потребителски интерфейс. „Общото ръководство за потребителя в новата платформа EPLAN 2022, което се основава на съвременни утвърдени работни концепции, наистина улеснява бързото започване на работа със софтуера, особено за начинаещите потребители. Безбройните функции, които EPLAN предлага, са добре структурирани и ясно подредени, а интегрираните лентови панели осигуряват лесното и забавно използване на платформата“, допълва той.

Понякога добавената стойност от използването на платформата може да се намери в детайлите, както е за администратора на EPLAN, Михаел Ноак, от компанията KSV, производител на контролни шкафове в Кобленц, Германия. Една от отговорностите на Ноак е въвеждането на базовите данни. Той се потапя в дълбините на проектирането с EPLAN Platform 2022 в качеството си на бета изпитател и за него новите функции са определено стъпка напред. „В новата платформа EPLAN 2022 техническите характеристики вече могат да бъдат изобразени с повече вариации и с по-голяма прецизност“, обяснява той. „С помощта на маршрутизацията например, вече е възможно правилно да се позиционират спомагателните контактни блокове на контакторите, чието свързване променя физическото им положение в зависимост от подструктурата“, допълва той. Като резултат схемата на свързване става още по-точна и освен улесняване по отношение на електротехническата част, тя опростява също и последващата маршрутизация вътре в контролния шкаф.

Преминаване към абонаментен модел

Платформата EPLAN 2022 се предлага единствено като абонамент. Това свежда до минимум инвестиционния риск чрез ниски начални цени и по-гъвкави възможности за индивидуално използване на софтуера. С помощта на абонамента Eplan затвърждава връзките си със своите клиенти, за да отговори по-добре на техните потребности в ежедневната им работа.

Несъмненият извод е, че платформата EPLAN 2022 е по-интуитивна, по-гъвкава и прави компаниите по-продуктивни. Вградени в редица съпътстващи мерки и решения, като партньорската програма на Eplan и допълнителните облачни софтуерни решения EPLAN, компаниите вече могат да си сътрудничат по-добре с клиенти, партньори и доставчици.

Фирма Ритбул предлага продуктите на EPLAN в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на EPLAN и да Ви дадем най-добрите цени!

С помощта на EPLAN немската компания Protec Technologies направи своите процеси по-сигурни и значително по-ефективни

Универсалната термовизионна Testboy TV 293 предлага широка функционалност в малки габарити

Нови интерфейсни компоненти на Endress+Hauser осигуряват надеждно захранване, комутация и удвояване на сигнала

Празничен график на Ритбул ЕООД.

С новата серия 2601 WAGO допълва своята уникална продуктова гама от клемни блокове за печатни платки с лостова технология

Намерете още по-бързо точния компонент за Вашия проект в новия портал за данни на Eplan

Harting разработи нови интерфейси за железопътни транспортни средства в отговор на съвременните предизвикателства в сектора

Интердисциплинарното проектиране вече е по-лесно и по-ясно отвсякога с платформата EPLAN 2022

Черен Петък в rittbul.bg!

За шумни производствени обекти Compro осигурява надеждна звукова сигнализация чрез акустични сигнални устройства Chiasso Voice & Sound

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

С помощта на EPLAN немската компания Protec Technologies направи своите процеси по-сигурни и значително по-ефективни

Около 35% от крайното потребление на енергия и около 30%...
Към статията

Универсалната термовизионна Testboy TV 293 предлага широка функционалност в малки габарити

Инфрачервената термовизионна камера TV 293 на немския производител Testboy, която...
Към статията

Нови интерфейсни компоненти на Endress+Hauser осигуряват надеждно захранване, комутация и удвояване на сигнала

Интерфейсните модули от серията RN са в основата на веригите...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X