WAGO

Интелигентна автоматизация на помещенията с WAGO flexROOM®

WAGO flexROOM® е доказано, интелигентно решение за гъвкавo автоматизиране на осветлението и контрол на щорите на сградата, както и за индивидуално управление на климата в помещенията – отопление и охлаждане. Системата flexROOM® реализира идеята за последователно използване на стандартизиран хардуер и готов софтуер, което в същото време осигурява достатъчно гъвкавост, за да се отговори на специфичните за проекта изисквания. flexROOM® е базирана на I/O системата на WAGO 750, която в зависимост от приложението в модулния си дизайн комбинира всички необходими компоненти – захранващи устройства, управляващи механизми, релета, разклонителни кутии и клемни блокове, чрез конектори WINSTA® в една кутия.

По-лесна автоматизация с flexROOM® – просто конфигуриране! flexROOM®, универсалното решение на WAGO за автоматизация на сгради осигурява контрол на осветление, защита от слънцето и контрол на температурата – без необходимост от програмиране.

Предимства
Лесно конфигуриране – без програмиране Гъвкава адаптация към индивидуалните изисквания на конкретният проект Защитен достъп по време на настройката и след това, чрез HTTPS и SFTP Съвременна и детайлна уеб визуализация, базирана на HTML5 Минимална консумация на енергия за осветление, отопление и охлаждане на сгради, чрез глобален контрол на щорите Решение за разпределителни конектори: Бърза, безопасна и удобна – технология за свързване WINSTA® Отговаря на всички стандарти за инсталиране и експлоатация за енергийна ефективност и функционалност (напр. DGNB, LEED) Удобното решение на WAGO за автоматизация на помещенията позволява по всяко време да се преразпределят пространствата в офиси, но и на цели етажи. Контролерът flexROOM®, включващ предварително конфигурирано софтуерно приложение, спестява от разходите за енергия и осигурява комфорта на присъстващите.

Енергийна ефективност
Проектирането, пускането и експлоатацията на сградата трябва да демонстрират максимална ефективност и висока степен на адаптивност. Поради тази причина flexROOM® е специално разработен за проекти с голям брой идентични стаи, като офисни и административни сгради, както и училища.

Защита от слънцето
Модерната архитектура в новите сгради все повече разчита на стъклени повърхности. От една страна, стъклото позволява много дневна светлина в интериорните пространства, като същевременно подобрява благосъстоянието на обитателите и намалява смущенията, като например отраженията. От друга страна, високото проникване на дневна светлина води до прегряване на помещенията – особено през лятото. Високите температури и пряката слънчева светлина не само засягат обитателите, но и растенията и мебелите. С flexROOM®, чрез контрол на щорите на сградата, се дава възможност да се намаляват разходите за енергия за отопление, охлаждане и изкуствено осветление. Автоматизираната система за защита от слънцето със сезонно управление също допринася за опазването на климата и свежда до минимум използването на изкопаеми горива.

Отопление и охлаждане flexROOM® управлява всяка функция – от настройката на зададената темература до управлението на отоплителния/охлаждащия вентил. Зададената темература може да бъде променена от всеки, който се намира в стаята. Чрез присъствени сезори температурата в помещението се понижава при излизане от стаята или отваряте прозорец, така енергийното потребление на необитаеми стаи е сведено до минимум.

Перфектно комбиниране на хардуер и софтуер
Когато контролерът PFC200 се комбинира с DALI Multi-Master Module, решението flexROOM® предоставя висококачествен и надежден хардуер.

Конфигуриране – НЕ програмиране Всеки flexROOM® има уеб интерфейс за конфигуриране. Както техникът, така и крайният потребител могат да конфигурират контрола за всяка стая чрез уеб браузър, независимо от местоположението на потребителя и използваната разпределителна кутия, но със съответните нива на достъпа до функции.

Допълнителни функции
В допълнение към стандртните помещенията, зони за специална употреба като стълбища, коридори или санитарни помещения също могат да бъдат автоматизирани, като се използват специално разработени версии на flexROOM®.

Източник: WAGO

За повече информация се свържете с екипа на Ритбул: 02/439 78 45

С помощта на EPLAN немската компания Protec Technologies направи своите процеси по-сигурни и значително по-ефективни

Универсалната термовизионна Testboy TV 293 предлага широка функционалност в малки габарити

Нови интерфейсни компоненти на Endress+Hauser осигуряват надеждно захранване, комутация и удвояване на сигнала

Празничен график на Ритбул ЕООД.

С новата серия 2601 WAGO допълва своята уникална продуктова гама от клемни блокове за печатни платки с лостова технология

Намерете още по-бързо точния компонент за Вашия проект в новия портал за данни на Eplan

Harting разработи нови интерфейси за железопътни транспортни средства в отговор на съвременните предизвикателства в сектора

Интердисциплинарното проектиране вече е по-лесно и по-ясно отвсякога с платформата EPLAN 2022

Черен Петък в rittbul.bg!

За шумни производствени обекти Compro осигурява надеждна звукова сигнализация чрез акустични сигнални устройства Chiasso Voice & Sound

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

С помощта на EPLAN немската компания Protec Technologies направи своите процеси по-сигурни и значително по-ефективни

Около 35% от крайното потребление на енергия и около 30%...
Към статията

Универсалната термовизионна Testboy TV 293 предлага широка функционалност в малки габарити

Инфрачервената термовизионна камера TV 293 на немския производител Testboy, която...
Към статията

Нови интерфейсни компоненти на Endress+Hauser осигуряват надеждно захранване, комутация и удвояване на сигнала

Интерфейсните модули от серията RN са в основата на веригите...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X