Harting

Harting разработи нови интерфейси за железопътни транспортни средства в отговор на съвременните предизвикателства в сектора

Енергоразпределителният сектор в железопътните транспортни средства се намира в много динамична фаза. Изискванията към него непрекъснато се обновяват и се увеличават. Расте и плътността на инсталираната мощност, вследствие от което системите трябва да станат още по-ефективни. Сред най-важните предизвикателства е да се намерят ефективни и преди всичко безопасни решения за пренос на високи токове и напрежения. Съединителите за железопътната индустрия трябва да бъдат не само изключително здрави, но и да бъдат лесни и бързи за инсталиране и поддръжка. Утвърдената компания производител в този индустриален сегмент – Harting, разработи нови интерфейси за железопътни транспортни средства, които са отговор и надеждно решение на тези предизвикателства.

Висока производителност за трансформаторите

Серията трансформаторни конектори Han HPR HPTC (High Performance Transformer Connector) е разработена така, че да отговаря на всички изисквания на железопътния индустриален сектор. Корпусите и кабелните муфи са оптимизирани за използване на открито. Проектирани са да бъдат много здрави и надеждни, като по този начин връзката между пантографа, трансформатора и магистралната електрическа шина на влака остава стабилна в дългосрочен период. Съществуващите трансформаторни вериги могат да бъдат използвани без да се налагат да се правят промени в дизайна.

Изделията отговарят на изискванията за лесен монтаж, минимален брой използвани компоненти и максимална безопасност. Кримпваният контакт от страната на кабела се вкарва в изолиращо тяло със защита срещу допир, състоящо се от три компонента. Освен това кабелната муфа, която предпазва от прах и влага и е част от системата за екраниране, поглъща диференциалните токове и ги прехвърля към корпуса. Новата серия HPTC отговаря на всички актуални железопътни стандарти.

Нова корпусна система на джъмперите за връзка между вагоните

Han HPR VarioShell е корпусна система, която е специално проектирана за съединения между вагоните. Благодарение на пръстеновидното вътрешно уплътнение този двукомпонентен корпус/предпазен кожух осигурява степен на защита IP69K с помощта на монтажна рамка. Тъй като капакът може да се сваля, в корпуса/кожуха е възможно да се прекарват кабели и да се поставят контактни вложки както от вътрешната, така и от външната страна на вагона.

Лесният достъп намалява също така обема на дейностите, необходими за експлоатация, поддръжка и ремонт. При възникване на неизправност е необходимо само да се отвори капака на корпуса, за да се установят дефектиралите проводници или контакти и те да бъдат заменени.

Външният профил на конструкцията на VarioShell не позволява задържане на замърсявания. Специални канали например, отвеждат водата встрани от винтовете, които фиксират корпуса, като по този начин се избягва появата на ръжда. Конструкцията в горната си част притежава специфични извивки, които гарантират, че ледът и снегът се стичат надолу по страните, без да оказват натиск върху стената и корпуса. Това увеличава експлоатационния живот на интерфейса.

Конектори Han HPR TrainPowerLine заменят съществуващи решения

Повишаване на ефективността на енергопотреблението и намаляване сложността на системите са основни тенденции в железопътната индустрия. Конекторите Han HPR TrainPowerLine (TPL) са проектирани да заменят съществуващи решения като UIC, захранващи или Y-образните разпределители за влаковите шини.

Те са съобразени със съвременните железопътни транспортни средства, които са свързани в мрежа. Използването им води до намаляване на теглото с до 10 kg на вагон в сравнение с предишните стандарти. За надеждното електроснабдяване на цялото електрическо оборудване и всички системи на влака вече се изисква много малко пространство.

Корпусът е базиран на конструкцията на Han HPR и представлява отливка от устойчив на корозия алуминий. Това е причината TPL да е отлично решение за използване в тежки климатични условия на околната среда в приложения на открито. Контурите на главния корпус не позволяват задържането на замърсявания и лед, които се стичат встрани.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Harting в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на Harting и да Ви дадем най-добрите цени!

С помощта на EPLAN немската компания Protec Technologies направи своите процеси по-сигурни и значително по-ефективни

Универсалната термовизионна Testboy TV 293 предлага широка функционалност в малки габарити

Нови интерфейсни компоненти на Endress+Hauser осигуряват надеждно захранване, комутация и удвояване на сигнала

Празничен график на Ритбул ЕООД.

С новата серия 2601 WAGO допълва своята уникална продуктова гама от клемни блокове за печатни платки с лостова технология

Намерете още по-бързо точния компонент за Вашия проект в новия портал за данни на Eplan

Harting разработи нови интерфейси за железопътни транспортни средства в отговор на съвременните предизвикателства в сектора

Интердисциплинарното проектиране вече е по-лесно и по-ясно отвсякога с платформата EPLAN 2022

Черен Петък в rittbul.bg!

За шумни производствени обекти Compro осигурява надеждна звукова сигнализация чрез акустични сигнални устройства Chiasso Voice & Sound

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

С помощта на EPLAN немската компания Protec Technologies направи своите процеси по-сигурни и значително по-ефективни

Около 35% от крайното потребление на енергия и около 30%...
Към статията

Универсалната термовизионна Testboy TV 293 предлага широка функционалност в малки габарити

Инфрачервената термовизионна камера TV 293 на немския производител Testboy, която...
Към статията

Нови интерфейсни компоненти на Endress+Hauser осигуряват надеждно захранване, комутация и удвояване на сигнала

Интерфейсните модули от серията RN са в основата на веригите...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X