Harting

HARTING: Конектори за хранително-вкусовата промишленост

Със серията Han® F + B, HARTING създаде гама от конектори, които са специално разработени за нуждите на хранително-вкусовата промишленост. Гладките повърхности затрудняват натрупването на бактерии, а държачите, основите и уплътненията са здрави и предпазват вътрешните контакти от вода под налягане и агресивните почистващи препарати.

Хигиената и безопасността са особено важни при преработката на храни. Машините и оборудването трябва да бъдат проектирани така, че да се почистват лесно и да се избягват натрупвания на мръсотии. Правилните конектори помагат на оборудването да отговори на тези изисквания. Конекторите, повърхностите и уплътненията на специалните конектори Han® F + B са проектирани по начин, който предотвратява залепването на частици мръсотия по тях и поради това затруднява натрупването на бактерии.

Пластмасовите държачи и основи от сериятя Han® F + B са водоустойчиви и устойчиви към специализирани почистващи препарати, които имат сертификат Ecolab и FDA 21.
Водната струя от почистващи уреди под високо налягане не може да проникне през държача/основата, когато конекторът е в затворено състояние.

harting food

Лесно третиране

Потребителите могат да сведат прекъсванията на машината до минимум с Han® F + B. Например, не е необходимо да се отварят кабелни щуцери на електрическия шкаф, за да се откачат устройствата. Не се изисква сложно премахване и повторно инсталиране на фиксирани кабели. Конекторите правят инсталацията по-бърза и съкращават промените в инструмента и сервизните задачи.

Продуктова зона и почистване със спрей

Продуктовата зона е зоната с пряк контакт с храната, която има най-високи изисквания към машините и компонентите. Тази област често се конструира с по- малки размери, за да се намали усилието за почистване. Обикновено интерфейсите се монтират извън тази зона, където е възможно.
В зоната на почистване, храната може да влезе в контакт с околните компоненти. Въпреки всички усилия при почистването, остатъците от хранителен материал могат да се залепят върху компонентите, което позволява на бактериите да се натрупват. Следователно, след като партидите се обработват, тази зона трябва да се третира при високо налягане със специални химикали. Конекторите тук са практични, но задължително трябва да са устойчиви при почистване под налягането на почистващия препарат. Дизайнът на държачите и основите от серията Han® F + B е адаптиран към изискванията на тази зона и осигуряват клас на защита IP69К.

Успешни практики: Приложение в опаковъчни машини и зона за почистване

Компанията Packaging Automation Ltd, производител на уплътнители в град Knutsford, Великобритания, използва този конектор още от съвместния етап на развитие. „Благодарение на Han® F + B, нямаме повече проблеми със свързването на машинните елементи“, съобщава Стив Уудхед, инженер-конструктор в компанията. „Благодарение на конектора постигнахме по-голяма стандартизация на машините. Сега можем да сменим вложките, ако някой от нашите клиенти поиска промяна. Освен това, лесно могат да се свържат и други компоненти, като например като например устройства за всмукване, без да се налага да преработваме цялостната метална конструкция на уплътнителя на тавата. ”

Изтегли брошура Han F+B

За повече информация се свържете с нашия екип!

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

За оптимална безопасност при монтаж и минимално окабеляване на място – новите конектори Han S и конфекционирани кабели на Harting

Новата търговска платформа Eplan Marketplace е създадена в помощ на потребителите с цел оптимизация на ресурсите

Нови промишлени рутери с безжична комуникация Merlin на Westermo за взискателни приложения

С подобрените си функции Eplan Harness proD 2022 опростява 3D проектирането за полагане на кабелни снопове

Остри и здрави, универсалните макетни ножове Knipex CutiX гарантират прецизни разрези без огъване или счупване

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Типичната индустриална среда се характеризира преди всичко със своите тежки...
Към статията

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Скъпи клиенти и партньори, Както вече знаете, между 30-ти Май...
Към статията

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Посетете ETI Virtual Fair   На изложението Intersolar München 2022,...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X