Harting

HARTING: Конектори за хранително-вкусовата промишленост

Със серията Han® F + B, HARTING създаде гама от конектори, които са специално разработени за нуждите на хранително-вкусовата промишленост. Гладките повърхности затрудняват натрупването на бактерии, а държачите, основите и уплътненията са здрави и предпазват вътрешните контакти от вода под налягане и агресивните почистващи препарати.

Хигиената и безопасността са особено важни при преработката на храни. Машините и оборудването трябва да бъдат проектирани така, че да се почистват лесно и да се избягват натрупвания на мръсотии. Правилните конектори помагат на оборудването да отговори на тези изисквания. Конекторите, повърхностите и уплътненията на специалните конектори Han® F + B са проектирани по начин, който предотвратява залепването на частици мръсотия по тях и поради това затруднява натрупването на бактерии.

Пластмасовите държачи и основи от сериятя Han® F + B са водоустойчиви и устойчиви към специализирани почистващи препарати, които имат сертификат Ecolab и FDA 21.
Водната струя от почистващи уреди под високо налягане не може да проникне през държача/основата, когато конекторът е в затворено състояние.

harting food

Лесно третиране

Потребителите могат да сведат прекъсванията на машината до минимум с Han® F + B. Например, не е необходимо да се отварят кабелни щуцери на електрическия шкаф, за да се откачат устройствата. Не се изисква сложно премахване и повторно инсталиране на фиксирани кабели. Конекторите правят инсталацията по-бърза и съкращават промените в инструмента и сервизните задачи.

Продуктова зона и почистване със спрей

Продуктовата зона е зоната с пряк контакт с храната, която има най-високи изисквания към машините и компонентите. Тази област често се конструира с по- малки размери, за да се намали усилието за почистване. Обикновено интерфейсите се монтират извън тази зона, където е възможно.
В зоната на почистване, храната може да влезе в контакт с околните компоненти. Въпреки всички усилия при почистването, остатъците от хранителен материал могат да се залепят върху компонентите, което позволява на бактериите да се натрупват. Следователно, след като партидите се обработват, тази зона трябва да се третира при високо налягане със специални химикали. Конекторите тук са практични, но задължително трябва да са устойчиви при почистване под налягането на почистващия препарат. Дизайнът на държачите и основите от серията Han® F + B е адаптиран към изискванията на тази зона и осигуряват клас на защита IP69К.

Успешни практики: Приложение в опаковъчни машини и зона за почистване

Компанията Packaging Automation Ltd, производител на уплътнители в град Knutsford, Великобритания, използва този конектор още от съвместния етап на развитие. „Благодарение на Han® F + B, нямаме повече проблеми със свързването на машинните елементи“, съобщава Стив Уудхед, инженер-конструктор в компанията. „Благодарение на конектора постигнахме по-голяма стандартизация на машините. Сега можем да сменим вложките, ако някой от нашите клиенти поиска промяна. Освен това, лесно могат да се свържат и други компоненти, като например като например устройства за всмукване, без да се налага да преработваме цялостната метална конструкция на уплътнителя на тавата. ”

Изтегли брошура Han F+B

За повече информация се свържете с нашия екип!

По-бързи, по-ефективни и по-печеливши в проектирането с EPLAN Workshop от Ритбул

Интерфейсът Harting ix Industrial предлага на производители и потребители невъзможна до момента миниатюризация

Онлайн конференция на 29 и 30 септември дава практически опит с автоматизираното проектиране чрез платформата Eplan

“Rittal – Das System.” Мобилно шоу пред офиса ни в Пловдив

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Научете повече за автоматизираните системи на Rittal и софтуерната услуга Eplan на онлайн събитието Rittal & Rittbul Automation Day

Намалено работно време за 26-ти и 27-ми Август във връзка с предстояща ревизия в офисите на Ритбул ЕООД.

Мини редови клеми на Wago — предпочитан избор на инсталаторите за свързване на устройства

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

По-бързи, по-ефективни и по-печеливши в проектирането с EPLAN Workshop от Ритбул

Компанията Eplan развива водещата софтуерна платформа за проектиране в сферата на...
Към статията

Интерфейсът Harting ix Industrial предлага на производители и потребители невъзможна до момента миниатюризация

Организацията PNO на ползвателите на Profinet публикува на 29 юни...
Към статията

Онлайн конференция на 29 и 30 септември дава практически опит с автоматизираното проектиране чрез платформата Eplan

Индустрия 4.0 постави инженерното проектиране на ново, още по-високо ниво....
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X