Harting

Harting: Какво представлява Industry 4.0?

Industry 4.0, известна също като IIoT или Интегрирана промишленост, е революционен процес, свързващ всяко ниво на операциите в едно предприятие – от машината до системата за управление на сгради, която контролира цялата производствена среда. Industry 4.0 може също така да бъде наречена Четвъртата индустриална революция, тъй като се смята, че е четвъртият основен технологичен напредък в промишлената преработка и производство.

Industry 4.0 Devices

Чрез създаването на безпроблемна интеграция и многостранна комуникация на всички нива, позволявайки на устройствата да взаимодействат помежду си, е възможно да се генерират полезни производствени данни. Приложението и разбирането на тези данни, които управляват Industry 4.0, създават интелигентни устройства и позволяват интелигентни фабрики.

Устройства в индустрията 4.0

Тъй като броят на свързаните устройства нараства с милиардите, Industry 4.0 и свързаните данни предлагат огромни потенциални ползи за бизнеса.

Ползи от Индустрия 4.0

– Намален престой на линията
Представете си, че имате производствена линия и се появява повреда в машината. Когато свържете всичките си устройства в производствената линия, ще можете не само да идентифицирате какъв е проблемът и къде е възникнал, но и да уведомите останалото оборудване, за да го задържите, докато проблемът не бъде отстранен.

– Предвидлива поддръжка
Можете да предопределите потенциалните повреди и да уведомите съответния персонал, преди да възникне проблемът, като увеличите интервала между услугите и удължите живота на машината. Нещо повече, можете да управлявате тази връзка от всяка точка на света.

– Мониторинг
Industry 4.0 ви позволява ясно да виждате кога работят машините, спазвайте времето на готовност и да откривате всяко отклонение в работата, което ви позволява да извършвате проактивна поддръжка.

– Гъвкавост на производството
Производството се е развило от изискванията за масово производство до ситуация, в която клиентите изискват свои собствени индивидуално разработени продукти, за да отговарят на техните точни спецификации. Industry 4.0 ви дава възможност да произвеждате персонализирани продукти чрез процеси на масово производство, отваряйки нови пазари и начинания за вашия бизнес.

– Лесно достъпни данни
Не само, че Industry 4.0 ви дава достъп до изключително ценни производствени данни от вашите машини, появата на изчислителни „облаци“ ви позволява да наблюдавате производството и да управлявате връзки от всяка точка на света.

Как можете да приложите и въведете Industry 4.0?
Тъй като Industry 4.0 се развива бързо от гледна точка на скорост, интелигентност и способности, така също се изпълняват нашите изисквания за оборудване, за да се справят с подобрената комуникация. Производителите на машини в момента изграждат интелигентност в нови машини и организациите инвестират, за да гарантират, че имат готови машини за Industry 4.0.
Съществува обаче липса на комуникация, тъй като старите машини нямат капацитета да отговарят на цифровите стандарти, определени от оборудването на Industry 4.0. Този недостиг доведе до разработването на цифрова модернизация, процес, при който е възможно да се модернизира по-стара, не-дигитализирана машина в напълно свързано, цифровизирано устройство. За организации, които биха искали да започнат малки проекти в индустрия 4.0, да открият ползите от свързаните машини, от HARTING са разработили MICA:

MICA

– MICA (модулна индустриална компютърна архитектура) е здрав и компактен миниатюрен индустриален компютър, специално проектиран за използване в производствени предприятия. Интелигентният хардуер осигурява директна обработка на данни на ниво машина и децентрализирано събиране и анализ на данни.

HAVIS RFID

– Четецът на UHF RFID може да се използва за идентифициране на модули на инсталациите, сигурна обработка на информация и съхранение на данни, предоставяне на решения за производство в реално време и предоставяне на интелигентни системи на фабриката. Те могат да се използват и като решение за проследяване на фабрики, при работа в най-трудните промишлени условия.

Cables pushpull

– В съответствие с Industry 4.0, решенията за окабеляване на HARTING като Han-Smart® отговарят на търсенето на миниатюризация, намалено време за монтаж и модулни производствени процеси. Например, с помощта на PushPull V4 Industrial можете да изключите и свържете отново за секунди, като сведете до минимум прекъсването на производството.

Ако искате да научите повече за тази тема или да обсъдите с нас целите на Industry 4.0, моля, кликнете по-долу, за да се свържете с нашия специализиран продуктов мениджър.
Контакти

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Научете повече за автоматизираните системи на Rittal и софтуерната услуга Eplan на онлайн събитието Rittal & Rittbul Automation Day

Намалено работно време за 26-ти и 27-ми Август във връзка с предстояща ревизия в офисите на Ритбул ЕООД.

Мини редови клеми на Wago — предпочитан избор на инсталаторите за свързване на устройства

Eplan Data Portal е с обновен интерфейс, по-добри алгоритми и дава достъп до богат ресурс от данни

Регулируемият ключ Joker 6004 на Wera — универсален инструмент за завинтване със самонастройка, фиксация и тресчотка

Westermo с нова серия управляеми Ethernet комутатори Redfox-5728 за автоматизация на подстанции

Новите конектори Han L32 размер B на Harting спестяват 40% повече инсталационно пространство и спомагат за намаляване потреблението на ел.енергия

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Ритбул създаде нов раздел, който ще посвети на всички обучителни...
Към статията

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Немската компания Testboy предлага разнообразни измервателни уреди, сред които различни...
Към статията

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Компанията Heitec, доказан европейски производител, е създала високотехнологична системна платформа...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X