ETI

Han DDD – нов промишлен конектор от Harting за надежден пренос на сигнали с минимални изисквания за пространство

Компанията Harting, специализирана в областта на електротехниката, електрониката и оптичните връзки, обяви пазарния дебют на нов промишлен конектор Han DDD, който е нагледен пример за миниатюризация в областта на роботиката. В многополюсните сигнални интерфейси, предназначени за роботи и автоматизирани машини, защитното заземяване играе съществена роля. В повечето случаи то отнема по-голямата част от времето за монтаж. В тази насока Harting увеличи плътността на контактите, разработвайки серията вложки Han D. Контактите за електрозахранване и пренос на сигнали на тази серия са оборудвани с клеми за кримпване – следователно са подходящи за сглобяване в големи количества, като същевременно осигуряват високо качество. До момента заземителният контакт PE е бил под формата на винтова клема. Новите вложки Han DDD за първи път използват PE камери с Han D контакти за кримпване.

Намаляване на времето и разходите за монтаж

Преминаването на заземителния контакт PE от конвенционална винтова клема към кримпване (Han D) повишава качеството на заземяване и намалява времето за монтаж на целия конектор. По този начин отпадат разходите за накрайници, както и за инструменти, необходими за монтажа им, които обикновено са необходими при винтовите клеми.

Търсенето на компактни решения е сред най-актуалните тенденции в машиностроенето, роботиката и автоматизацията. Именно това е причината за разработването на серията Han D на Harting, която осигурява висока плътност на контактите и малки размери. За разлика от предишното стандартно изпълнение, при Han DDD на същата контактна площ са разположени два пъти повече контакти (+ 130%), като размерите и електрическите им характеристики остават непроменени.

Конекторите Han DDD разполагат със 107 контакта за пренос на сигнали и захранване. Електрическата мощност е еквивалентна на тази на подобния продукт Han DD (максимум 250 V/10 A). За да опрости използването на конекторите в автоматизацията и роботиката, компанията Harting предлага и аксесоари като клемни панели и направляващи щифтове/втулки.

По-високата плътност на мощността е постигната чрез следните методи:

• Увеличаване на разстоянията на утечки на ток между контактите чрез използване на вложки в изолиращия корпус;
• Подобрен заземителен PE контакт за освобождаване на пространство в изолационния материал за допълнителни контактни камери;
• Чрез изместване на разположението на камерите, с което се постига намаляване на разстоянието между редовете на контактите.

Следователно Han DDD са по-ефективни при използване в стандартните контролни шкафове. Тези конектори намират приложение във всички промишлени отрасли, в които са необходими компактни електрически връзки.

Благодарение на използваната техника на кримпване, интерфейсите, съчетаващи Han D контакти с конектори Han DDD, осигуряват висококачествена връзка. За да постигнат постоянно добро качество на контактите, при малки серии потребителите е необходимо да изберат инструменти за кримпване, а при голям обем на производство – съответно автоматизирани машини за кримпване. Всички инструменти са подходящи за контактите, предлагани от Harting.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Harting в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да ви консултираме при избора на продукти на Harting и да ви дадем най-добрите цени!

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

За оптимална безопасност при монтаж и минимално окабеляване на място – новите конектори Han S и конфекционирани кабели на Harting

Новата търговска платформа Eplan Marketplace е създадена в помощ на потребителите с цел оптимизация на ресурсите

Нови промишлени рутери с безжична комуникация Merlin на Westermo за взискателни приложения

С подобрените си функции Eplan Harness proD 2022 опростява 3D проектирането за полагане на кабелни снопове

Остри и здрави, универсалните макетни ножове Knipex CutiX гарантират прецизни разрези без огъване или счупване

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Типичната индустриална среда се характеризира преди всичко със своите тежки...
Към статията

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Скъпи клиенти и партньори, Както вече знаете, между 30-ти Май...
Към статията

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Посетете ETI Virtual Fair   На изложението Intersolar München 2022,...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X