ETI

Han DDD – нов промишлен конектор от Harting за надежден пренос на сигнали с минимални изисквания за пространство

Компанията Harting, специализирана в областта на електротехниката, електрониката и оптичните връзки, обяви пазарния дебют на нов промишлен конектор Han DDD, който е нагледен пример за миниатюризация в областта на роботиката. В многополюсните сигнални интерфейси, предназначени за роботи и автоматизирани машини, защитното заземяване играе съществена роля. В повечето случаи то отнема по-голямата част от времето за монтаж. В тази насока Harting увеличи плътността на контактите, разработвайки серията вложки Han D. Контактите за електрозахранване и пренос на сигнали на тази серия са оборудвани с клеми за кримпване – следователно са подходящи за сглобяване в големи количества, като същевременно осигуряват високо качество. До момента заземителният контакт PE е бил под формата на винтова клема. Новите вложки Han DDD за първи път използват PE камери с Han D контакти за кримпване.

Намаляване на времето и разходите за монтаж

Преминаването на заземителния контакт PE от конвенционална винтова клема към кримпване (Han D) повишава качеството на заземяване и намалява времето за монтаж на целия конектор. По този начин отпадат разходите за накрайници, както и за инструменти, необходими за монтажа им, които обикновено са необходими при винтовите клеми.

Търсенето на компактни решения е сред най-актуалните тенденции в машиностроенето, роботиката и автоматизацията. Именно това е причината за разработването на серията Han D на Harting, която осигурява висока плътност на контактите и малки размери. За разлика от предишното стандартно изпълнение, при Han DDD на същата контактна площ са разположени два пъти повече контакти (+ 130%), като размерите и електрическите им характеристики остават непроменени.

Конекторите Han DDD разполагат със 107 контакта за пренос на сигнали и захранване. Електрическата мощност е еквивалентна на тази на подобния продукт Han DD (максимум 250 V/10 A). За да опрости използването на конекторите в автоматизацията и роботиката, компанията Harting предлага и аксесоари като клемни панели и направляващи щифтове/втулки.

По-високата плътност на мощността е постигната чрез следните методи:

• Увеличаване на разстоянията на утечки на ток между контактите чрез използване на вложки в изолиращия корпус;
• Подобрен заземителен PE контакт за освобождаване на пространство в изолационния материал за допълнителни контактни камери;
• Чрез изместване на разположението на камерите, с което се постига намаляване на разстоянието между редовете на контактите.

Следователно Han DDD са по-ефективни при използване в стандартните контролни шкафове. Тези конектори намират приложение във всички промишлени отрасли, в които са необходими компактни електрически връзки.

Благодарение на използваната техника на кримпване, интерфейсите, съчетаващи Han D контакти с конектори Han DDD, осигуряват висококачествена връзка. За да постигнат постоянно добро качество на контактите, при малки серии потребителите е необходимо да изберат инструменти за кримпване, а при голям обем на производство – съответно автоматизирани машини за кримпване. Всички инструменти са подходящи за контактите, предлагани от Harting.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Harting в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да ви консултираме при избора на продукти на Harting и да ви дадем най-добрите цени!

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Научете повече за автоматизираните системи на Rittal и софтуерната услуга Eplan на онлайн събитието Rittal & Rittbul Automation Day

Намалено работно време за 26-ти и 27-ми Август във връзка с предстояща ревизия в офисите на Ритбул ЕООД.

Мини редови клеми на Wago — предпочитан избор на инсталаторите за свързване на устройства

Eplan Data Portal е с обновен интерфейс, по-добри алгоритми и дава достъп до богат ресурс от данни

Регулируемият ключ Joker 6004 на Wera — универсален инструмент за завинтване със самонастройка, фиксация и тресчотка

Westermo с нова серия управляеми Ethernet комутатори Redfox-5728 за автоматизация на подстанции

Новите конектори Han L32 размер B на Harting спестяват 40% повече инсталационно пространство и спомагат за намаляване потреблението на ел.енергия

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Ритбул създаде нов раздел, който ще посвети на всички обучителни...
Към статията

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Немската компания Testboy предлага разнообразни измервателни уреди, сред които различни...
Към статията

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Компанията Heitec, доказан европейски производител, е създала високотехнологична системна платформа...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X