Eplan

EPLAN в практиката – “Бъдещето е светло, когато имаш партньор като EPLAN”.

В това издание, компанията PNE Controls Ltd. разказва за своя опит с Eplan и решението за интеграцията

Увеличава продуктивността и намалява грешките
EPLAN увеличава ефективността на PNE Controls Ltd с 70%

Когато Пийт Уалтън и неговите сътрудници основават PNE Controls преди 18 месеца, тяхната визия е да лансират модерна и динамична компания за панелно строителство, която ще се отличава от останалите. Пийт вече е използвал EPLAN CAE на предишни позиции и знае, че усвояването на системата ще бъде чудесен начина да даде на бизнеса си голямо конкурентно предимство. И беше напълно прав, тъй като EPLAN им позволи на увеличат продуктивността си в 70%.

Мулти-функционален дизайн и производство

Базирана в Мансфилд, Нотингамшир, PNE Controls е основа от Нийл Кокингс и Пийт Уалтън, които работеха заедно в няколко компании през последните 25 години. PNE Controls предлага дизайн, инсталация и тестване на електрически контролни панели и системи. Фирмата има богат опит в системите на различни индустрии от транспортиране, млекопроизводство, хранително-вкусовата промишленост.

Тъй като те имаха предишен опит с EPLAN и знаеха всички ползи, които би довел софтуера, следователно компанията реши да инвестира в EPLAN Electric P8, получавайки достъп до софтуер за електротехническo проектиране, който предлага широка гама от възможности за планиране, документация и управление на проекти за автоматизация.

Автоматизиране на всички задачи, свързани със системата за управление

Началната версия на модалността на EPLAN Electric P8 license, закупен от PNE Controls поддържа таблици до 80 страници, варианти на технологията за макроси със заместители ‘‘Place Holders’’, номериране на окабеляване и устройства, с допълнителни модули за еднолинейни схеми и ревизии на проекта. Могат да бъдат направени промени във всеки един от стадиите, които също така се запаметяват.

Точна и прецизна производствена и експлоатационна документацията се генерира автоматично. Потребителя трябва просто да свърже репорта с индивидуалните проекти, но основата на документацията е вече там, включвайки, примерно, общ погледа на кабелите, диаграма на кабелите, списък на всички части, клемореди, клемни схеми и журнали и таблица със съдържание.

В същност, екипът на PNE Controls разбра, че EPLAN Electric P8 може да автоматизира всички рутинни задачи, свързани с дизайна на системата за управление, спестявайки много време, също така и редуцира грешките до минимум.

Трябва да сте наясно с вашите бизнес изисквания

„Ние сме използвали EPLAN CAE software още преди появата на PNE Controls, за нас решението да се обърнем отново към компанията за обсъждане на продукт и лиценз, беше лесно.“ Каза Пийт Уалтън, главен инженер и директор на компанията. „Срещнахме се с един от техните търговски мениджъри, Дийп Нандхрей, който отдели достатъчно време да опознае нашия бизнес и да разбере това, което се опитваме на постигнем. Той предложи EPLAN Electric P8 Select Start, подкрепен с обучение, което да ни помогне да максимизираме инженерството си.“
Значително намалява времето за проектиране

Междувременно, проектантите на ‘‘PNE Controls‘‘ използваха CAD пакет с общо предназначение. При преминаването им към EPLAN Electric P8, те установиха, че тяхната производителността се е увеличила с 70%, което се дължи до голяма степен на високото ниво на автоматизация, предлагано от EPLAN софтуер.
Сега проектантите създадоха шаблони за клиентите. След това единственото, което трябва да се направи за следващите проекти с подобни изисквания, е да се промени шаблона и се да добавят новите стойности.

Заздравяване връзката с клиентите

„Ние винаги сме имали изключителна връзка с нашите клиенти“ казва Пийт, „но без колебание, използването на EPLAN ни позволи още повече да заздравим тези връзки с някои от тях, като например ‘‘специалисти по механично управление ‘‘Asmech Systems‘‘и производител на слънчеви панели, Evo Energy.“Ние можем да създадем шаблони, които да отговарят на техните специфични изисквания и по този начин ние сме в състояние да завършим дизайна бързо и ефективно и да експортираме висококачествени чертежи малка част от времето, което използвахме. В допълнение ние открихме, че нашите клиенти са много впечатлени от функции като триизмерно представяне на елементи в панели.Нашите инженери също намират тези функции полезни, тъй като те улесняват визуализирането на готовите табла. Системата предлага повече прозрачност за клиента и увеличава ангажираността му, за да може задачата да е печеливша за нас и за тях! “

Гледайки към бъдещето PNE Control е в процес на присъединяване към ECA (Electrical Contractors Association) търговското сдружение, компанията ще закупи също EPLAN Pro Panel, които ще позволи да проектира в 3D и конструира контролни табла, разпределителни устройства и гъвкави системи за разпределение на мощността.
Нещо повече, PNE Controls работи под стандарта ISO 9001 и помощта осигурена от EPLAN ще бъде голяма за проектантите, които ще имат по всяко време достъп до работата си.

Бъдещето е светло, когато имаш партньор като EPLAN

“EPLAN Electric P8 e много интуитивен и лесен за употреба, благодарение особено на персонализираните макроси (библиотеки) за електрическия дизайн.
Заедно с EPLAN Electric P8, PNE Controls също използват EPLAN Data Portal, което е уеб-базирана платформа с големи доставчици на електрически, механични, флуидни и пневматични компоненти, съдържаща над 781 000 компонента от над 217 производителя като Mitsubishi Electric, Omron, Phoenix Contact, Rittal и много други. PNE Controls използват чудесно EPLAN Data Portal и с времето се научиха да рационализират проектите си, уверявайки се че устройствата, които използват са вече в портала.

Техният екип също използва и Global Support portal за EPLAN: „Екипът за глобална поддръжка на EPLAN предлага много бърза обратна връзка и никога не съм имал проблем, който не е бил решен на време“, казва Пийт. „Ние сме изключително впечатлени от ефективността, която сме постигали, благодарение на EPLAN Software и поддръжката им. С нетърпение очакваме да добием и EPLAN Pro Panel, както и да ъпгрейднем сегашния си EPLAN Electric P8 лиценз. Бъдещето е светло, когато имаш партньор като EPLAN”.

Оригиналния текст може да видите тук

Информация за сертифицирани решения, защита на данните и спазване на изискванията за съответствие ще намерите в Trust Center 2.0 на Eplan

Един интерфейс в устройство вместо два с хибридни конектори M12 с Y-кодиране на Harting

С безконтактните тестери за напрежение на Testboy всеки електротехник е оборудван без компромис

Следващото поколение модулни индустриални конектори- Domino Modules от HARTING

Свързването на акумулаторни батерии за съхранение на енергия – бързо, лесно и без инструменти с лостовата система на WAGO

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Информация за сертифицирани решения, защита на данните и спазване на изискванията за съответствие ще намерите в Trust Center 2.0 на Eplan

Електротехническото проектиране вече се извършва в облак. EPLAN Cloud на...
Към статията

Един интерфейс в устройство вместо два с хибридни конектори M12 с Y-кодиране на Harting

Компанията Harting разшири своята продуктова линия конектори M12, обявявайки пазарния...
Към статията

С безконтактните тестери за напрежение на Testboy всеки електротехник е оборудван без компромис

Тестерите за напрежение са широко използвано контролно-измервателно оборудване за общи...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X