Eplan

Eplan Pro Panel прави проектирането по-бързо и лесно, намалява разходите и съкращава времето за завършване на проекта

На фона на засилена конкуренция, през последните години станахме свидетели на истинска революция в проектирането, конструкцията и инженеринга на контролни шкафове. Традиционният начин на работа преминава към цифровизирани и автоматизирани стратегии, които дават възможност за създаване на по-ефективни и по-качествени проекти.

И все пак някои проектанти все още вярват, че преминаването към триизмерна платформа за проектиране ще доведе до по-дълги срокове на изпълнение и предполага повече възможности за грешки. „В действителност обаче вярното е точно обратното. Проектирането чрез двуизмерни чертежи се оказва по-малко ефективно. Скорошно проучване показа, че голямата част от най-добрите производители в този бранш използват нов хардуер при преминаване към 3D моделиране, в сравнение с едва 53% от компаниите, изоставащи спрямо глобалните тенденции“, поясняват от немската компания, специализирана в развоя на софтуерната платформа за електротехнически проектиране Eplan.

Eplan Pro Panel е част от CAE платформа, служеща за асемблиране и изграждане на контролни табла към вашият проект в 3D среда. Като допълнение тя предлага възможност за автоматично окабеляване, генериране на списъци с кабелните дължини, шаблони за разпробиване, които да бъдат използвани от CNC машини за автоматична обработка на механичните конструкции. Най-новата функция на модула позволява на потребителя да създава свои шинни системи свободно, лесно и бързо директно в 3D среда.

Решенията за 3D инженеринг и моделиране предлагат по-адекватна аналитична оценка при проектирането. Те дават на потребителите възможност за цялостна проверка на проекта, преди той да бъде реализиран, като по този начин пестят време и пари. Този подход гарантира също така, че след започване на изпълнението няма да възникнат големи проблеми.

Повишаване на производителността с по-малко грешки

Работата с 3D софтуер не само спестява време, защото се допускат по-малко грешки, но и намалява времето, необходимо за реално производство на контролните табла и прототипи. Например, такъв метод на проектиране позволява лесна комуникация между автоматизираното производствено оборудване с ЦПУ. Това увеличава производителността, като на практика елиминира риска от грешки и гарантира постоянни резултати с най-високо качество, което води до по-бързо пускане продукта на пазара. В резултат на това натовареността намалява и могат да се извършват по-бързи доставки, което осигурява време за поемане на повече проекти. „Проучвания показват, че замяната на физическите с виртуални прототипи дава възможност на най-добрите производители в бранша да излязат на пазара 41 дни по-рано с 14 733 долара по-ниски разходи за разработка на своите продукти“, заявяват от Eplan.

Усъвършенстване и промени още в етапа на проектиране

3D CAD софтуерът помага на проектанта да визуализира крайните продукти и съставните им части. Продуктът може да бъде анимиран, за да се види, как действителните компоненти ще работят заедно, което означава, че проектантът веднага ще забележи къде е възможно да бъдат направени подобрения и да реализира съответните промени почти незабавно.

Чрез разглеждане на 3D модела недостатъците в проекта могат бързо да бъдат открити, което от своя страна позволява по-бърз процес на проектиране, намалявайки разходите по разработката и съкращавайки времето за завършване на проекта. Създаването на виртуални прототипи има и допълнителни предимства. Чрез пълното предварително решаване на проблемите, свързани с проекта, на производителите се налага да правят по-малко промени в поръчките надолу по веригата и посредством прилагането на една и съща класификация на продуктите по степен сложност ясно се забелязват някои отличителни белези. Най-добрите в бранша производители на продукти с най-висока степен на сложност излизат на пазара 58 дни по-рано и намаляват разходите за разработка на продукта с 35 904 долара поради по-малко промени в поръчките.

Прегледна и лесна за разбиране документация

Допълнителните полезни характеристики на 3D CAE пакетите са, че те създават отлична документация, която е лесна за разбиране и употреба, както и това, че са добре адаптирани за използване в безхартиена среда, където данните се показват, например на таблети, вместо да се предлагат на хартиени чертежи. Това опростява автоматизираното управление на версиите и го прави по-ефективно, елиминирайки риска от използване на неактуални чертежи по време на фазите на производство, тестване или въвеждане в експлоатация.

В заключение, работата с 3D софтуер спестява време, тъй като се допускат по-малко грешки и си струва да се помни, че 3D проектите намаляват също времето, необходимо за реализация на контролните панели. Освен това екипите на място могат да получат по-ясна представа за цялостния дизайн и да работят по ефективен начин, без недоразумения и объркване.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Eplan в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на Eplan и да Ви дадем най-добрите цени!

Harting продължава тенденцията към миниатюризация на продуктите с новия интерфейс Mini Ethernet за инфотейнмънт системи

За сигурно и безопасно споделяне на проекти в облачна среда с възможност за съвместно и гъвкаво проектиране – Eplan eManage

Съвременни технологии, висока ефективност и качество на конкурентна цена – преплетени в измервателните уреди Voltmaster на Testboy

Устойчиви решения за пренос на данни на Westermo гарантират сигурност и надеждност на жп транспорта в Корнуол

Конектори WAGO Winsta Mini – миниатюрни, но с повишена защита срещу случаен допир

С Eplan Cogineer компанията Omexom не само съкращава времето за проектиране, но и намалява наполовина времето за подготовка на офертите

Рентабилно решение на Heitec осигурява достъпност и надеждност на комуникационното оборудване

Ефективно свързване на модули и устройства с малка мощност благодарение на промишлените конектори Han 1A на Harting

Новите проходни съединителни клеми WAGO 221 с лост предлагат ненадмината простота, скоростно и надеждно свързване

Testboy 115 Bit – новият безконтактен тестер, който бързо и сигурно открива проводници под напрежение

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Harting продължава тенденцията към миниатюризация на продуктите с новия интерфейс Mini Ethernet за инфотейнмънт системи

Водещият европейски производител Harting Technology Group разшири своята продуктова линия...
Към статията

За сигурно и безопасно споделяне на проекти в облачна среда с възможност за съвместно и гъвкаво проектиране – Eplan eManage

Дигиталната трансформация на инженеринга продължава да напредва с бързи темпове....
Към статията

Съвременни технологии, висока ефективност и качество на конкурентна цена – преплетени в измервателните уреди Voltmaster на Testboy

През 2015 г. компанията Testboy създаде марката Voltmaster. Смисълът и...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X