Eplan

Eplan Pro Panel прави проектирането по-бързо и лесно, намалява разходите и съкращава времето за завършване на проекта

На фона на засилена конкуренция, през последните години станахме свидетели на истинска революция в проектирането, конструкцията и инженеринга на контролни шкафове. Традиционният начин на работа преминава към цифровизирани и автоматизирани стратегии, които дават възможност за създаване на по-ефективни и по-качествени проекти.

И все пак някои проектанти все още вярват, че преминаването към триизмерна платформа за проектиране ще доведе до по-дълги срокове на изпълнение и предполага повече възможности за грешки. „В действителност обаче вярното е точно обратното. Проектирането чрез двуизмерни чертежи се оказва по-малко ефективно. Скорошно проучване показа, че голямата част от най-добрите производители в този бранш използват нов хардуер при преминаване към 3D моделиране, в сравнение с едва 53% от компаниите, изоставащи спрямо глобалните тенденции“, поясняват от немската компания, специализирана в развоя на софтуерната платформа за електротехнически проектиране Eplan.

Eplan Pro Panel е част от CAE платформа, служеща за асемблиране и изграждане на контролни табла към вашият проект в 3D среда. Като допълнение тя предлага възможност за автоматично окабеляване, генериране на списъци с кабелните дължини, шаблони за разпробиване, които да бъдат използвани от CNC машини за автоматична обработка на механичните конструкции. Най-новата функция на модула позволява на потребителя да създава свои шинни системи свободно, лесно и бързо директно в 3D среда.

Решенията за 3D инженеринг и моделиране предлагат по-адекватна аналитична оценка при проектирането. Те дават на потребителите възможност за цялостна проверка на проекта, преди той да бъде реализиран, като по този начин пестят време и пари. Този подход гарантира също така, че след започване на изпълнението няма да възникнат големи проблеми.

Повишаване на производителността с по-малко грешки

Работата с 3D софтуер не само спестява време, защото се допускат по-малко грешки, но и намалява времето, необходимо за реално производство на контролните табла и прототипи. Например, такъв метод на проектиране позволява лесна комуникация между автоматизираното производствено оборудване с ЦПУ. Това увеличава производителността, като на практика елиминира риска от грешки и гарантира постоянни резултати с най-високо качество, което води до по-бързо пускане продукта на пазара. В резултат на това натовареността намалява и могат да се извършват по-бързи доставки, което осигурява време за поемане на повече проекти. „Проучвания показват, че замяната на физическите с виртуални прототипи дава възможност на най-добрите производители в бранша да излязат на пазара 41 дни по-рано с 14 733 долара по-ниски разходи за разработка на своите продукти“, заявяват от Eplan.

Усъвършенстване и промени още в етапа на проектиране

3D CAD софтуерът помага на проектанта да визуализира крайните продукти и съставните им части. Продуктът може да бъде анимиран, за да се види, как действителните компоненти ще работят заедно, което означава, че проектантът веднага ще забележи къде е възможно да бъдат направени подобрения и да реализира съответните промени почти незабавно.

Чрез разглеждане на 3D модела недостатъците в проекта могат бързо да бъдат открити, което от своя страна позволява по-бърз процес на проектиране, намалявайки разходите по разработката и съкращавайки времето за завършване на проекта. Създаването на виртуални прототипи има и допълнителни предимства. Чрез пълното предварително решаване на проблемите, свързани с проекта, на производителите се налага да правят по-малко промени в поръчките надолу по веригата и посредством прилагането на една и съща класификация на продуктите по степен сложност ясно се забелязват някои отличителни белези. Най-добрите в бранша производители на продукти с най-висока степен на сложност излизат на пазара 58 дни по-рано и намаляват разходите за разработка на продукта с 35 904 долара поради по-малко промени в поръчките.

Прегледна и лесна за разбиране документация

Допълнителните полезни характеристики на 3D CAE пакетите са, че те създават отлична документация, която е лесна за разбиране и употреба, както и това, че са добре адаптирани за използване в безхартиена среда, където данните се показват, например на таблети, вместо да се предлагат на хартиени чертежи. Това опростява автоматизираното управление на версиите и го прави по-ефективно, елиминирайки риска от използване на неактуални чертежи по време на фазите на производство, тестване или въвеждане в експлоатация.

В заключение, работата с 3D софтуер спестява време, тъй като се допускат по-малко грешки и си струва да се помни, че 3D проектите намаляват също времето, необходимо за реализация на контролните панели. Освен това екипите на място могат да получат по-ясна представа за цялостния дизайн и да работят по ефективен начин, без недоразумения и объркване.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Eplan в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на Eplan и да Ви дадем най-добрите цени!

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

За оптимална безопасност при монтаж и минимално окабеляване на място – новите конектори Han S и конфекционирани кабели на Harting

Новата търговска платформа Eplan Marketplace е създадена в помощ на потребителите с цел оптимизация на ресурсите

Нови промишлени рутери с безжична комуникация Merlin на Westermo за взискателни приложения

С подобрените си функции Eplan Harness proD 2022 опростява 3D проектирането за полагане на кабелни снопове

Остри и здрави, универсалните макетни ножове Knipex CutiX гарантират прецизни разрези без огъване или счупване

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Типичната индустриална среда се характеризира преди всичко със своите тежки...
Към статията

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Скъпи клиенти и партньори, Както вече знаете, между 30-ти Май...
Към статията

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Посетете ETI Virtual Fair   На изложението Intersolar München 2022,...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X