Eplan

Eplan Pro Panel прави проектирането по-бързо и лесно, намалява разходите и съкращава времето за завършване на проекта

На фона на засилена конкуренция, през последните години станахме свидетели на истинска революция в проектирането, конструкцията и инженеринга на контролни шкафове. Традиционният начин на работа преминава към цифровизирани и автоматизирани стратегии, които дават възможност за създаване на по-ефективни и по-качествени проекти.

И все пак някои проектанти все още вярват, че преминаването към триизмерна платформа за проектиране ще доведе до по-дълги срокове на изпълнение и предполага повече възможности за грешки. „В действителност обаче вярното е точно обратното. Проектирането чрез двуизмерни чертежи се оказва по-малко ефективно. Скорошно проучване показа, че голямата част от най-добрите производители в този бранш използват нов хардуер при преминаване към 3D моделиране, в сравнение с едва 53% от компаниите, изоставащи спрямо глобалните тенденции“, поясняват от немската компания, специализирана в развоя на софтуерната платформа за електротехнически проектиране Eplan.

Eplan Pro Panel е част от CAE платформа, служеща за асемблиране и изграждане на контролни табла към вашият проект в 3D среда. Като допълнение тя предлага възможност за автоматично окабеляване, генериране на списъци с кабелните дължини, шаблони за разпробиване, които да бъдат използвани от CNC машини за автоматична обработка на механичните конструкции. Най-новата функция на модула позволява на потребителя да създава свои шинни системи свободно, лесно и бързо директно в 3D среда.

Решенията за 3D инженеринг и моделиране предлагат по-адекватна аналитична оценка при проектирането. Те дават на потребителите възможност за цялостна проверка на проекта, преди той да бъде реализиран, като по този начин пестят време и пари. Този подход гарантира също така, че след започване на изпълнението няма да възникнат големи проблеми.

Повишаване на производителността с по-малко грешки

Работата с 3D софтуер не само спестява време, защото се допускат по-малко грешки, но и намалява времето, необходимо за реално производство на контролните табла и прототипи. Например, такъв метод на проектиране позволява лесна комуникация между автоматизираното производствено оборудване с ЦПУ. Това увеличава производителността, като на практика елиминира риска от грешки и гарантира постоянни резултати с най-високо качество, което води до по-бързо пускане продукта на пазара. В резултат на това натовареността намалява и могат да се извършват по-бързи доставки, което осигурява време за поемане на повече проекти. „Проучвания показват, че замяната на физическите с виртуални прототипи дава възможност на най-добрите производители в бранша да излязат на пазара 41 дни по-рано с 14 733 долара по-ниски разходи за разработка на своите продукти“, заявяват от Eplan.

Усъвършенстване и промени още в етапа на проектиране

3D CAD софтуерът помага на проектанта да визуализира крайните продукти и съставните им части. Продуктът може да бъде анимиран, за да се види, как действителните компоненти ще работят заедно, което означава, че проектантът веднага ще забележи къде е възможно да бъдат направени подобрения и да реализира съответните промени почти незабавно.

Чрез разглеждане на 3D модела недостатъците в проекта могат бързо да бъдат открити, което от своя страна позволява по-бърз процес на проектиране, намалявайки разходите по разработката и съкращавайки времето за завършване на проекта. Създаването на виртуални прототипи има и допълнителни предимства. Чрез пълното предварително решаване на проблемите, свързани с проекта, на производителите се налага да правят по-малко промени в поръчките надолу по веригата и посредством прилагането на една и съща класификация на продуктите по степен сложност ясно се забелязват някои отличителни белези. Най-добрите в бранша производители на продукти с най-висока степен на сложност излизат на пазара 58 дни по-рано и намаляват разходите за разработка на продукта с 35 904 долара поради по-малко промени в поръчките.

Прегледна и лесна за разбиране документация

Допълнителните полезни характеристики на 3D CAE пакетите са, че те създават отлична документация, която е лесна за разбиране и употреба, както и това, че са добре адаптирани за използване в безхартиена среда, където данните се показват, например на таблети, вместо да се предлагат на хартиени чертежи. Това опростява автоматизираното управление на версиите и го прави по-ефективно, елиминирайки риска от използване на неактуални чертежи по време на фазите на производство, тестване или въвеждане в експлоатация.

В заключение, работата с 3D софтуер спестява време, тъй като се допускат по-малко грешки и си струва да се помни, че 3D проектите намаляват също времето, необходимо за реализация на контролните панели. Освен това екипите на място могат да получат по-ясна представа за цялостния дизайн и да работят по ефективен начин, без недоразумения и объркване.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Eplan в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на Eplan и да Ви дадем най-добрите цени!

Онлайн конференция на 29 и 30 септември дава практически опит с автоматизираното проектиране чрез платформата Eplan

“Rittal – Das System.” Мобилно шоу пред офиса ни в Пловдив

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Научете повече за автоматизираните системи на Rittal и софтуерната услуга Eplan на онлайн събитието Rittal & Rittbul Automation Day

Намалено работно време за 26-ти и 27-ми Август във връзка с предстояща ревизия в офисите на Ритбул ЕООД.

Мини редови клеми на Wago — предпочитан избор на инсталаторите за свързване на устройства

Eplan Data Portal е с обновен интерфейс, по-добри алгоритми и дава достъп до богат ресурс от данни

Регулируемият ключ Joker 6004 на Wera — универсален инструмент за завинтване със самонастройка, фиксация и тресчотка

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Онлайн конференция на 29 и 30 септември дава практически опит с автоматизираното проектиране чрез платформата Eplan

Индустрия 4.0 постави инженерното проектиране на ново, още по-високо ниво....
Към статията

“Rittal – Das System.” Мобилно шоу пред офиса ни в Пловдив

С колегите от Rittal Bulgaria организираме още едно интригуващо събитие,...
Към статията

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Ритбул създаде нов раздел, който ще посвети на всички обучителни...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X