Eplan

Eplan придоби Harness Еxpert

Водещата немска компания Eplan придоби правата за продажба на софтуерния пакет Harness Еxpert, предназначен за 3D и 2D проектиране на кабелни снопове, съобщи инж. Мария Божкова, управител на фирма Ритбул, която е оторизиран вносител за българския пазар на специализирания софтуер за електрическо проектиране от немската компания Eplan.

След подписване на договора между софтуерния разработчик Linius Technologies и Eplan Software & Services, Harness Еxpert вече е част от платформата Eplan. Компанията Eplan е част от структурата на Rittal International. Тя има офиси в 50 страни и обслужва над 30 000 клиента.

Harness Expert допълва възможностите на Eplan Electric P8

Софтуерът Harness Expert допълва възможностите на пакета Eplan Electric P8, който представлява професионално CAD/CAE приложение за електротехническо проектиране. С помощта на Eplan можете да изготвяте принципни/разгънати схеми и еднолинейни схеми, въз основа на които автоматично се генерира голяма част от необходимите таблични и графични документи.

Програмата позволява намаляване на времето за изготвяне на проекти с над 50%. Изготвените с програмата документи отговарят изцяло на световните стандарти.

Harness Expert е софтуерен пакет, който предоставя широки възможности за проектиране на кабелни снопове, при това и в 3D. Всички 2D производствени документи се изготвят от пакета автоматично. Софтуерът позволява импорт и експорт на документи, генерирани от други подобни софтуерни пакети, което улеснява проектирането и изпълнението на ел. инсталациите.

Интегрирането на Eplan Electric P8 и Harness Expert предоставя цялата необходима информация за дефинирането на кабелните снопове, необходими при опроводяване на електрически табла, на превозни средства, леки автомобили, за ЖП транспорта, при производство на кранове, устройства от типа на принтери , скенери и др. Този интегративен работен поток намалява времето и разходите за електропроектирането.

harness

Гъвкави методи за проектиране на кабелни снопове

Софтуерът Harness Expert поддържа различни гъвкави методи за проектиране на кабелни снопове. Сред тях е възможността за импорт на 3D модел, създаден с конвенционална 3D CAD система. Harness Expert, също така, изчислява оптималния маршрут за снопа, включително необходимите скоби за закрепване, мерките за безопасност и пресмятане на общата дължина на кабелния сноп. Това намалява времето и разходите, отпада необходимостта от производството на прототипи.

Другo предимство, което дава Harness Expert е възможността за импортиране на 3D модела на проектираното устройство от стандартно CAD приложение , допълването му с изготвения 3D модел на кабелните снопове, необходими за опроводяването му, след което завършеният модел може да бъде експортиран обратно в CAD приложението и да се използват от конструкторския отдел за механична дообработка.

Изключително предимство е, че всички проблеми могат да се открият още във виртуалния модел и да се отстранят. Ако няма налични външни 3D модели, кабелният сноп може да се проектира лесно и бързо с 3D редактора на Harness Expert.

harness

Валидиране на проектираните кабелни снопове

С цел валидиране на проектирания кабелен сноп, системата поддържа сериозни възможности за тестване и функции за проверка например на радиуса на огъване и степента на запълване на кабелните снопове, дължината на кабела и др. Целта е да се установят неточностите и грешките навреме, т.е. преди производството на прототип и да се улеснят корекциите.

Harness Expert генерира широка гама отчети за създаване на оферти, генериране на поръчки и производствени задания, както и за отчет за работните процеси с цел пресмятане на времето и разходите. Данните за дефинираните кабелни снопове могат да се експортират към кабелни системи , като например на производителя Steinhauer, Komax , които да изготвят автоматично физическите модели , съответно да спестят 50% от ръчния труд за монтаж.

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Научете повече за автоматизираните системи на Rittal и софтуерната услуга Eplan на онлайн събитието Rittal & Rittbul Automation Day

Намалено работно време за 26-ти и 27-ми Август във връзка с предстояща ревизия в офисите на Ритбул ЕООД.

Мини редови клеми на Wago — предпочитан избор на инсталаторите за свързване на устройства

Eplan Data Portal е с обновен интерфейс, по-добри алгоритми и дава достъп до богат ресурс от данни

Регулируемият ключ Joker 6004 на Wera — универсален инструмент за завинтване със самонастройка, фиксация и тресчотка

Westermo с нова серия управляеми Ethernet комутатори Redfox-5728 за автоматизация на подстанции

Новите конектори Han L32 размер B на Harting спестяват 40% повече инсталационно пространство и спомагат за намаляване потреблението на ел.енергия

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Ритбул създаде нов раздел, който ще посвети на всички обучителни...
Към статията

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Немската компания Testboy предлага разнообразни измервателни уреди, сред които различни...
Към статията

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Компанията Heitec, доказан европейски производител, е създала високотехнологична системна платформа...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X