Eplan

Eplan помага на младата нидерландска компания PMU Engineering в създаването на ефективен бизнес процес

Нидерландската компания PMU Engineering присъства на пазара от четири години, но вече има ключови конкурентни предимства. Собственикът Петер Муилвейк и сертифицираният Eplan инженер Ерик де Райтер споделят за това как използват дългия си инженерен опит и Eplan, за да организират оптимално своите бизнес процеси. PMU Engineering се стреми да подкрепи клиентите си по възможно най-ефективен начин чрез технологиите за управление и индустриалната автоматизация, както и да им съдейства максимално. „Ние предлагаме решения основно в сферата на машиностроенето – от автоматизация на системи за зареждане до технологии за управление в роботиката. В момента работим върху технологията за управление на 82 големи генератора за центрове за данни в Германия и други страни. Качеството и прозрачността са важни за нас“, съобщава Муилвейк. Това означава, наред с другите неща, че клиентите на компанията могат да разчитат да получат точно това, от което се нуждаят. За целта специалистите ѝ провеждат изчерпателни съвместни разговори и са готови на всяка стъпка, която е необходима, за да завършат инсталациите във вид, който напълно да удовлетворява техните партньори.

3D презентации с използване на изкуствен интелект в разговорите с клиенти

За да се осигури гладко планиране на проекта, компанията е в постоянна координация с клиентите и използва съвременни инженерни инструменти. „Въз основа на първоначалната информация, ние разработваме предварителен проект под формата на еднолинейна схема в Eplan“, обяснява Де Райтер. Това е базовата тема за обсъждане при първоначалните разговори относно сроковете. „По този начин успяваме да сравним нашите виждания за проекта с очакванията на клиента. След консултация започваме детайлното планиране и създаваме електрическите схеми. Тестваме чрез контролни процеси в Eplan и създаваме в Eplan Pro Panel виртуален 3D дизайн на контролния шкаф. Предимството е, че нашите клиенти получават добра представа за монтажната схема. В Eplan Pro Panel ние предоставяме също и цифров двойник. С функцията за добавена реалност (Eplan eView Free AR) можем да представим на нашите клиенти виртуалния прототип, директно в тяхната собствена среда. Това ни позволява проактивно да избягваме механични проблеми и да определим по-добре кабелните трасета по време на фазата на проектиране“, допълва той.

Пазарното предимство на Eplan сертифициран инженер и Eplan сертифицирана компания

През миналата година Ерик де Райтер е издържал периодичния изпит за сертифициран инженер на Eplan, който се полага на всеки три години. Освен това PMU Engineering вече е Eplan сертифицирана компания.

„Ние сме компания, която все още се формира. Чрез сертифицирането от Eplan ние можем да се отличим от другите подобни компании на пазара като носители на знания и компетентност за всичко, свързано с платформата Eplan. По този начин показваме, че знаем какво правим и можем ефективно да проектираме. Нашите клиенти са спокойни, че няма да им фактурираме три работни дни за схема, която ни отнема само един ден“, пояснява Муилвейк.

Макросите пестят време при създаване на електрическите схеми

„В PMU Engineering сме настроили инженерните процеси по такъв начин, че да проектираме на ръка възможно най-малко, като използваме макроси. Защото, дори да работим основно по индивидуални проекти, има много схематични елементи, които могат да се използват отново и отново. Междувременно създадохме голяма, тествана библиотека с макроси на често използвани елементи в схемата. Функцията, която копира монтажните характеристики на съществуваща схема в нова, също е практична. Това ни дава повече време за действителната проектантска работа“, обяснява Ерик де Райтер. След като бъдат одобрени всички електрически схеми, се започва изграждането на контролните шкафове. За да улесним този процес, ние използваме функцията за етикетиране на Eplan, чрез която създаваме предварително етикети за части, клеми и проводници“, допълва той.

Изчисляване на термични натоварвания ATEX

PMU Engineering е една от малкото инженерингови компании в Нидерландия със сертификат за взривозащитена комутационна апаратура ATEX. „Това означава, че по време на проектирането обръщаме голямо внимание на това, какъв тип защита се изисква и дали проектираната система отговаря на тези изисквания. Практическата специфика на Eplan Pro Panel е, че софтуерът, в комбинация с Rittal Therm, изчислява плътността на мощност, т.е. горещите точки ясно се визуализират в 3D модела. Можем, също така, да изчислим топлинния баланс, да го експортираме и да го използваме за планиране и документация на клиента. Забелязахме, че пазарът отчита този допълнителен експертен опит и получаваме много положителни отзиви“, споделя още Муилвейк.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Eplan в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на Eplan и да Ви дадем най-добрите цени!

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

За оптимална безопасност при монтаж и минимално окабеляване на място – новите конектори Han S и конфекционирани кабели на Harting

Новата търговска платформа Eplan Marketplace е създадена в помощ на потребителите с цел оптимизация на ресурсите

Нови промишлени рутери с безжична комуникация Merlin на Westermo за взискателни приложения

С подобрените си функции Eplan Harness proD 2022 опростява 3D проектирането за полагане на кабелни снопове

Остри и здрави, универсалните макетни ножове Knipex CutiX гарантират прецизни разрези без огъване или счупване

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Типичната индустриална среда се характеризира преди всичко със своите тежки...
Към статията

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Скъпи клиенти и партньори, Както вече знаете, между 30-ти Май...
Към статията

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Посетете ETI Virtual Fair   На изложението Intersolar München 2022,...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X