Eplan

Eplan – Осем стъпки за ефективно инженерство

Слогънът на EPLAN “ефективно инженерство” не е без причина. Еплан работи тясно сътрудничество с инженерите и са развили безброй добри практики. Това довежда опитът на EPLAN до ново ниво. Бихме искали да споделим тези знания и опит с вас, защото има много начина, по които можете да се възползвате от него във вашия инженерен процес.

Използвайте приложенията по-ефективно?
Първо, инженерният софтуер може да бъде по-добре организиран на приложно ниво. Софтуерът може да помогне на инженерите да работят по-ефективно по много начини. На практика инженерите често използват само част от възможностите на софтуера. Можете да подобрите използването на приложенията, като усвоите използването на повече функционалности – които често са вече включени в лиценза ви за софтуер.

Каква степен на ефективност ви е от полза?
На второ място, трябва да стандартизирате, модулизирате или структурирате инженерния процес. Тази стъпка не касае само за адаптиране на стандартите в процеса на проектиране, но и за повторното използване на частични дизайни за нови продукти или системи. Всеки инженер прави това до известна степен. Можете да бъдете по-ефективни в процеса на проектиране, като инсталирате библиотека от повторно използваеми, конфигурируеми и мултидисциплинарни модули за проектиране. Това ви позволява да използвате по-малко време, като комбинирате “стандартни” модули.

Проектната база данни
Третата стъпка включва проектната база данни. Има три етапа:
• Оптимизиране чрез комбиниране на главните и вторичните схеми в една обща
• Автоматизация на проектирането: генериране на схеми за електрическо и флуидно захранване
• Автоматична конфигурация: сложните схеми се конфигурират просто и ефективно от библиотека с предварително дефинирани мехатронни компоненти.
Трябва да се отбележи, че автоматичната конфигурация не е крайната цел за всяка инженерна дисциплина. Това, което за една организация е задължително , тя да има ефективен работен процес, може да бъде прекалено преувеличено за друга. Изборът на подходящо ниво на стандартизация и автоматизация е може би една от най-важните стъпки за по-ефективно инженерство.

Осем начина на действие

EPLAN Experience очертава кои стъпки водят до ефективен инженерингов процес. Всяка организация е различна и се нуждае от подход по избор. Това не е универсален план за това как трябва да организирате инженерството си, но тук са осемте области на действие за инженерно проектиране.

1. ИТ инфраструктура
Първата стъпка към ефективно проектиране е правилното структуриране на софтуер EPLAN във вашата IT инфраструктура. По този начин създавате високоефективна ИТ инфраструктура с безупречен, ясен и надежден процес на инсталиране и обновяване.

2. Настройка на платформата

Как можете да структурирате вашите CAE приложения по най-оптималния начин? Наличието на правилната, специфична за потребителя структура прави системите възможно най-ефективни.

3. Кодове и стандарти
Указания за оптимални настройки и използване на устройства и основни данни, така че те да отговаряте на всички съответни световни стандарти за документация и производство, като например IEC 81346, ISO 1219, IEC 61355 и NFPA / JIC.

4. Структура на продукта
Ясен метод за структуриране на вашите машини и системи. Това представлява ясна основа за автоматизиране на инженеринга и за интердисциплинарно сътрудничество.

5. Методи за проектиране
Това касае избора и прилагането на най-ефективния метод за проектиране на вашата работа, което води до значително по-кратък инженерингов процес.

6. Работен поток
Оценявайте и автоматизирайте дизайнерските задачи чрез скриптове или чрез API (Application Programming Interface). Това води до по-бърз инженерингов процес, при който технологията за данни е интегрирана и с гарантираната последователност.

7. Интеграция на процесите
Интегрирайте инженерните данни и работните потоци във фирмените си процеси. Можете да направите това, например, като комбинирате процеса на изграждане с процеси като ERP и PDM.

8. Управление на проекти
Искате ли да увеличите максимално производителността във възможно най-кратък срок? Това започва с обширен план на проекта, базиран на стандартизирани процеси на внедряване.

Опитът на EPLAN е повече от списък с точки за действие. Това е международна програма за обучение, уебкастове, ефективни дни и експертни диалози. Всяка компания може да изпита колко ефективно инженерство може да означава за нея от нашия опит.

Ако се интересувате и бихте искали да знаете повече, свържете се с нас днес!

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

За оптимална безопасност при монтаж и минимално окабеляване на място – новите конектори Han S и конфекционирани кабели на Harting

Новата търговска платформа Eplan Marketplace е създадена в помощ на потребителите с цел оптимизация на ресурсите

Нови промишлени рутери с безжична комуникация Merlin на Westermo за взискателни приложения

С подобрените си функции Eplan Harness proD 2022 опростява 3D проектирането за полагане на кабелни снопове

Остри и здрави, универсалните макетни ножове Knipex CutiX гарантират прецизни разрези без огъване или счупване

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Типичната индустриална среда се характеризира преди всичко със своите тежки...
Към статията

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Скъпи клиенти и партньори, Както вече знаете, между 30-ти Май...
Към статията

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Посетете ETI Virtual Fair   На изложението Intersolar München 2022,...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X