Eplan

Eplan – Осем стъпки за ефективно инженерство

Слогънът на EPLAN “ефективно инженерство” не е без причина. Еплан работи тясно сътрудничество с инженерите и са развили безброй добри практики. Това довежда опитът на EPLAN до ново ниво. Бихме искали да споделим тези знания и опит с вас, защото има много начина, по които можете да се възползвате от него във вашия инженерен процес.

Използвайте приложенията по-ефективно?
Първо, инженерният софтуер може да бъде по-добре организиран на приложно ниво. Софтуерът може да помогне на инженерите да работят по-ефективно по много начини. На практика инженерите често използват само част от възможностите на софтуера. Можете да подобрите използването на приложенията, като усвоите използването на повече функционалности – които често са вече включени в лиценза ви за софтуер.

Каква степен на ефективност ви е от полза?
На второ място, трябва да стандартизирате, модулизирате или структурирате инженерния процес. Тази стъпка не касае само за адаптиране на стандартите в процеса на проектиране, но и за повторното използване на частични дизайни за нови продукти или системи. Всеки инженер прави това до известна степен. Можете да бъдете по-ефективни в процеса на проектиране, като инсталирате библиотека от повторно използваеми, конфигурируеми и мултидисциплинарни модули за проектиране. Това ви позволява да използвате по-малко време, като комбинирате “стандартни” модули.

Проектната база данни
Третата стъпка включва проектната база данни. Има три етапа:
• Оптимизиране чрез комбиниране на главните и вторичните схеми в една обща
• Автоматизация на проектирането: генериране на схеми за електрическо и флуидно захранване
• Автоматична конфигурация: сложните схеми се конфигурират просто и ефективно от библиотека с предварително дефинирани мехатронни компоненти.
Трябва да се отбележи, че автоматичната конфигурация не е крайната цел за всяка инженерна дисциплина. Това, което за една организация е задължително , тя да има ефективен работен процес, може да бъде прекалено преувеличено за друга. Изборът на подходящо ниво на стандартизация и автоматизация е може би една от най-важните стъпки за по-ефективно инженерство.

Осем начина на действие

EPLAN Experience очертава кои стъпки водят до ефективен инженерингов процес. Всяка организация е различна и се нуждае от подход по избор. Това не е универсален план за това как трябва да организирате инженерството си, но тук са осемте области на действие за инженерно проектиране.

1. ИТ инфраструктура
Първата стъпка към ефективно проектиране е правилното структуриране на софтуер EPLAN във вашата IT инфраструктура. По този начин създавате високоефективна ИТ инфраструктура с безупречен, ясен и надежден процес на инсталиране и обновяване.

2. Настройка на платформата

Как можете да структурирате вашите CAE приложения по най-оптималния начин? Наличието на правилната, специфична за потребителя структура прави системите възможно най-ефективни.

3. Кодове и стандарти
Указания за оптимални настройки и използване на устройства и основни данни, така че те да отговаряте на всички съответни световни стандарти за документация и производство, като например IEC 81346, ISO 1219, IEC 61355 и NFPA / JIC.

4. Структура на продукта
Ясен метод за структуриране на вашите машини и системи. Това представлява ясна основа за автоматизиране на инженеринга и за интердисциплинарно сътрудничество.

5. Методи за проектиране
Това касае избора и прилагането на най-ефективния метод за проектиране на вашата работа, което води до значително по-кратък инженерингов процес.

6. Работен поток
Оценявайте и автоматизирайте дизайнерските задачи чрез скриптове или чрез API (Application Programming Interface). Това води до по-бърз инженерингов процес, при който технологията за данни е интегрирана и с гарантираната последователност.

7. Интеграция на процесите
Интегрирайте инженерните данни и работните потоци във фирмените си процеси. Можете да направите това, например, като комбинирате процеса на изграждане с процеси като ERP и PDM.

8. Управление на проекти
Искате ли да увеличите максимално производителността във възможно най-кратък срок? Това започва с обширен план на проекта, базиран на стандартизирани процеси на внедряване.

Опитът на EPLAN е повече от списък с точки за действие. Това е международна програма за обучение, уебкастове, ефективни дни и експертни диалози. Всяка компания може да изпита колко ефективно инженерство може да означава за нея от нашия опит.

Ако се интересувате и бихте искали да знаете повече, свържете се с нас днес!

По-бързи, по-ефективни и по-печеливши в проектирането с EPLAN Workshop от Ритбул

Интерфейсът Harting ix Industrial предлага на производители и потребители невъзможна до момента миниатюризация

Онлайн конференция на 29 и 30 септември дава практически опит с автоматизираното проектиране чрез платформата Eplan

“Rittal – Das System.” Мобилно шоу пред офиса ни в Пловдив

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Научете повече за автоматизираните системи на Rittal и софтуерната услуга Eplan на онлайн събитието Rittal & Rittbul Automation Day

Намалено работно време за 26-ти и 27-ми Август във връзка с предстояща ревизия в офисите на Ритбул ЕООД.

Мини редови клеми на Wago — предпочитан избор на инсталаторите за свързване на устройства

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

По-бързи, по-ефективни и по-печеливши в проектирането с EPLAN Workshop от Ритбул

Компанията Eplan развива водещата софтуерна платформа за проектиране в сферата на...
Към статията

Интерфейсът Harting ix Industrial предлага на производители и потребители невъзможна до момента миниатюризация

Организацията PNO на ползвателите на Profinet публикува на 29 юни...
Към статията

Онлайн конференция на 29 и 30 септември дава практически опит с автоматизираното проектиране чрез платформата Eplan

Индустрия 4.0 постави инженерното проектиране на ново, още по-високо ниво....
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X