Eplan

EPLAN: Интегриране на компоненти на тяхното точно място – The integrated value chain

Поставянето на компоненти вече не е трудна задача. С EPLAN Pro Panel ще намерите най-добрата подредба на компонентите още във фазата на проектиране!

Когато монтирате компоненти в контролно табло, как решавате къде точно да ги поставите? Вашият отговор, най-вероятно, е, че се позовавате на чертежа (GA).

Но доколко е точен чертежът GA и как може да сте сигурни, че проектантът е взел предвид всички онези малки, но по-скоро важни неща, като например да се увери, че има достатъчно място около компонентите, генериращи топлина, за да може да се снабдява с охлаждащ въздух? Или да провери, че когато вратата се затвори, компонентите, монтирани на вратата, няма да нарушат тези, монтирани в заграждението?

Повечето проектанти са наясно с тези проблеми, също така са запознати с факта, че коригирането им изисква много време и средства. Проблемите с разположението на компонентите могат лесно да бъдат избегнати чрез използването на пакета за CAE на EPLAN – Pro Panel, който е идеално решение за проектиране на контролното табло.
С EPLAN Pro Panel проектантите могат да работят с триизмерни изгледи на контролното табло, което означава, че могат лесно да изработят най-доброто разположение на компонента, за да оптимизират използването на пространството и да улеснят окабеляването. Когато е приложимо, софтуерът автоматично прилага минимални изисквания за разстояние около компонентите и проверява за потенциални сблъсъци между устройства, монтирани на вратите и шасита.

EPLAN Pro Panel

Триизмерните изображения на таблото са не само отлично проектантско помагало, но и ценно допълнение към документацията, в помощ на бъдещата поддръжка. Но те не са най-добрите чертежи, които да ръководят монтирането на компоненти! Така EPLAN Pro Panel използва данните от 3D дизайна, за да произвежда 2D чертежи. Това са съвременни еквиваленти на старите чертежи на GA, но голямата разлика е, че те са гарантирани, че са точни, могат да бъдат мащабирани според нуждите и никога няма проблеми със сблъсък на компоненти.

D-panel and door layout

2D оформлението ускорява монтажа и помага да се гарантира, че всички компоненти на таблото са разположени точно както трябва да бъдат. Спестеното време, средства и усилия означава повече печалба за проектантите.

Намалено работно време: Петък, 18- ти Юни.

Новата ориентирана към бъдещето платформа HeiSys на Heitec предлага неограничени възможности за транспортния сектор

Eplan 2022 е вече тук! С нов потребителски интерфейс и функционални възможности от дигиталното бъдеще

Продуктите и системите за измерване и контрол на Endress+Hauser водят до оптимизaция на технологичните процеси и по-голяма рентабилност

За критични индустриални приложения и надеждна и устойчива връзка на бизнес мрежи – решенията на Virtual Access

Раздвижени водопроводни клещи Cobra от Knipex за всеки размер: перфектно затягане, захващане, задържане, притискане и огъване

Harting продължава тенденцията към миниатюризация на продуктите с новия интерфейс Mini Ethernet за инфотейнмънт системи

За сигурно и безопасно споделяне на проекти в облачна среда с възможност за съвместно и гъвкаво проектиране – Eplan eManage

Съвременни технологии, висока ефективност и качество на конкурентна цена – преплетени в измервателните уреди Voltmaster на Testboy

Устойчиви решения за пренос на данни на Westermo гарантират сигурност и надеждност на жп транспорта в Корнуол

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Намалено работно време: Петък, 18- ти Юни.

Скъпи клиенти и партньори, този Петък /18-ти юни/ офисите на...
Към статията

Новата ориентирана към бъдещето платформа HeiSys на Heitec предлага неограничени възможности за транспортния сектор

В условията на широко пазарно предлагане на сложни и комплексни...
Към статията

Eplan 2022 е вече тук! С нов потребителски интерфейс и функционални възможности от дигиталното бъдеще

EPLAN непрекъснато актуализира софтуерните си решения, за да създаде съвременни...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X