Eplan

EPLAN и Индустрия 4.0

Като член на SmartFactoryKL, EPLAN – надежден доставчик на съвременни решения, предоставя на все повече клиенти модерна инженерингова технология. Проектите на EPLAN предоставят много предимства за Industry 4.0, като например гъвкавост при имплементиране на ‘‘batch size 1‘‘ стандарт при предаване на процесни данните, използвайки протокола OPC UA: примерите включват нови сценарии за поддръжката и свързването на данните от процеса със схематичната логика за оптимизиране на потреблението на енергия в производството.

EPLAN представлява автоматизацията на технологичния инженеринг за производствени предприятия на бъдещето, като част от SmartFactoryKL. “Интегрирането на последователна документация, която обхваща поддръжка и експлоатация, дава възможност за по-добро и особено бързо обслужване”, казва Максимилиан Бранд, президент на EPLAN. В процеса на управление на продуктовия жизнен цикъл (PLM) на доставчика, използването на EPLAN формат за трансфери към оператора, позволява концентрацията на информацията в инженеринга по начин, който увеличава ефективността по време на производствената фаза.

Данните от EPLAN предлагат специален потенциал за концепциите на Industry 4.0, като например гъвкавост при имплементиране на batch size 1 стандарт при предаване на процесни данните, използвайки протокола OPC UA: примерите включват сценарии за поддръжка и свързване на данни от процеса със схематична логика, за оптимизиране на потреблението на енергия. Чрез дистанционно моделиране, инженерите по поддръжката могат да използват онлайн, цялата съответна контролна информация, като например схеми и подробна информация за устройствата. Анализът на данните и прогнозите за вероятност за неуспех ще сведат до минимум времето на престой в производството в бъдеще при Industry 4.0.

Автоматизираното технологично инженерство, документирано с EPLAN, ще бъде използвано като непрекъсната и последователна база данни по цялата верига на доставки и жизнения цикъл на продукта, от доставчика до крайния потребител и оператора на централата. За това ще допринесе и свързването на данните от процеса с контрола на логиката и ще даде добавена стойност във фазата на производство. EPLAN ще решава, коя информация ще доведе до добавена стойност за производителите в бъдеще. Целта е да може да се включат извлечените обратни връзки, дори и в инженерната фаза, например чрез подобряване на процеса на PLM на доставчика.

EPLAN Data Portal би могъл да играе важна бъдеща роля при определянето на основните данни за концепциите – Industry 4.0. Един случай на първи тест, демонстриран от EPLAN, е потенциален сценарий на проектиране за производствена инсталация: централата в проекта е разделена на технологични модули, по време на първоначалния дизайн. В същото време модулите за производство създадени на EPLAN, могат да бъдат предоставени на доставчиците като подпроекти. Подобрения в технологията за управление въз основа на подпроектите ще се осъществяват в рамките на процеса на PLM на доставчиците. Когато подпроектите се обединят по-късно, крайният клиент и операторът на централата, могат да генерират оптимално качество на данните за производствения обект и неговата автоматизация.

Източник: EPLAN

По-бързи, по-ефективни и по-печеливши в проектирането с EPLAN Workshop от Ритбул

Интерфейсът Harting ix Industrial предлага на производители и потребители невъзможна до момента миниатюризация

Онлайн конференция на 29 и 30 септември дава практически опит с автоматизираното проектиране чрез платформата Eplan

“Rittal – Das System.” Мобилно шоу пред офиса ни в Пловдив

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Научете повече за автоматизираните системи на Rittal и софтуерната услуга Eplan на онлайн събитието Rittal & Rittbul Automation Day

Намалено работно време за 26-ти и 27-ми Август във връзка с предстояща ревизия в офисите на Ритбул ЕООД.

Мини редови клеми на Wago — предпочитан избор на инсталаторите за свързване на устройства

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

По-бързи, по-ефективни и по-печеливши в проектирането с EPLAN Workshop от Ритбул

Компанията Eplan развива водещата софтуерна платформа за проектиране в сферата на...
Към статията

Интерфейсът Harting ix Industrial предлага на производители и потребители невъзможна до момента миниатюризация

Организацията PNO на ползвателите на Profinet публикува на 29 юни...
Към статията

Онлайн конференция на 29 и 30 септември дава практически опит с автоматизираното проектиране чрез платформата Eplan

Индустрия 4.0 постави инженерното проектиране на ново, още по-високо ниво....
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X