Eplan

EPLAN Electric P8 и Siemens TIA – двупосочен портал за обмен на данни

EPLAN си партнира със Siemens, за да предложи мост между световете на електротехниката и автоматизацията. Директна връзка между EPLAN Electric P8 и TIA (Totally Integrated Automation) портал от Siemens, който позволява обмен на данни между двете платформи.

Eplan i semens

Основната функция на връзката между EPLAN Electric P8 и TIA Portal е последователното предаване на информация за автоматизираните инженерни системи. Потребителите могат да редактират и сравняват данни на всеки етап от проекта. Автоматично генерираните данни в EPLAN Electric P8 включват схеми, прегледи на PLC и хардуерни конфигурации, както и мрежови проекти.
Данните могат лесно да се обменят между работните станции на инженерите по електротехника и програмисти на PLC, които могат свободно да определят кога и какви данни да използват. Това позволява контролиран обмен на информация, дори и за самостоятелна предварителна работа, и осигурява решаваща полза за процесите на преразглеждане.

Основната полза от работата с двете платформи е, че спестява време както на програмистите, така и на електроинженерите. Данните вече не трябва да се въвеждат ръчно, веднъж създадени в TIA Portal, те се импортират директно в EPLAN Electric P8, което помага да се облекчат инженерите в електротехниката на много от проектните задачи, които преди това са били извършвани ръчно.
Друга много практична полза е, че не могат да се появят недоразумения между различните дисциплини. Затова проектирането на компонентите на автоматизацията става по-бързо и оптималното качество е гарантирано.

Инженерите и програмистите, които се възползват от връзката между EPLAN Electric P8 и Siemens TIA Portal, могат да обменят, редактират и сравняват данните от PLC на всеки етап от проекта. Това опростява отнемащото време ръчно сравнение за промени и за итеративни процедури. Освен това потребителите се възползват от прозрачни прегледи за възлагане на PLC сглобки, чието редактиране се поддържа от системата. Общият резултат е оптимизиран, интердисциплинарен инженерен процес.

Система за обмен на данни също така подпомага потребителите при проектирането на подходящ хардуер, свързан с електрическото проектиране и програмата за PLC-тата. Потребителите вече не трябва да мислят за правилната конфигурация на хардуера, тъй като Siemens TIA Portal прави това самостоятелно, докато EPLAN Electric P8 автоматично генерира схеми, PLC прегледи и хардуерни настройки. Освен това системата за обмен на данни осигурява правилното присвояване на символичните адреси на програмата на PLC към хардуерните адреси, което намалява риска от грешки при свързването на входовете и изходите.

Върни се към останалите НОВИНИ ЗА EPLAN

С помощта на EPLAN немската компания Protec Technologies направи своите процеси по-сигурни и значително по-ефективни

Универсалната термовизионна Testboy TV 293 предлага широка функционалност в малки габарити

Нови интерфейсни компоненти на Endress+Hauser осигуряват надеждно захранване, комутация и удвояване на сигнала

Празничен график на Ритбул ЕООД.

С новата серия 2601 WAGO допълва своята уникална продуктова гама от клемни блокове за печатни платки с лостова технология

Намерете още по-бързо точния компонент за Вашия проект в новия портал за данни на Eplan

Harting разработи нови интерфейси за железопътни транспортни средства в отговор на съвременните предизвикателства в сектора

Интердисциплинарното проектиране вече е по-лесно и по-ясно отвсякога с платформата EPLAN 2022

Черен Петък в rittbul.bg!

За шумни производствени обекти Compro осигурява надеждна звукова сигнализация чрез акустични сигнални устройства Chiasso Voice & Sound

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

С помощта на EPLAN немската компания Protec Technologies направи своите процеси по-сигурни и значително по-ефективни

Около 35% от крайното потребление на енергия и около 30%...
Към статията

Универсалната термовизионна Testboy TV 293 предлага широка функционалност в малки габарити

Инфрачервената термовизионна камера TV 293 на немския производител Testboy, която...
Към статията

Нови интерфейсни компоненти на Endress+Hauser осигуряват надеждно захранване, комутация и удвояване на сигнала

Интерфейсните модули от серията RN са в основата на веригите...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X