Eplan

EPLAN Electric P8 и Siemens TIA – двупосочен портал за обмен на данни

EPLAN си партнира със Siemens, за да предложи мост между световете на електротехниката и автоматизацията. Директна връзка между EPLAN Electric P8 и TIA (Totally Integrated Automation) портал от Siemens, който позволява обмен на данни между двете платформи.

Eplan i semens

Основната функция на връзката между EPLAN Electric P8 и TIA Portal е последователното предаване на информация за автоматизираните инженерни системи. Потребителите могат да редактират и сравняват данни на всеки етап от проекта. Автоматично генерираните данни в EPLAN Electric P8 включват схеми, прегледи на PLC и хардуерни конфигурации, както и мрежови проекти.
Данните могат лесно да се обменят между работните станции на инженерите по електротехника и програмисти на PLC, които могат свободно да определят кога и какви данни да използват. Това позволява контролиран обмен на информация, дори и за самостоятелна предварителна работа, и осигурява решаваща полза за процесите на преразглеждане.

Основната полза от работата с двете платформи е, че спестява време както на програмистите, така и на електроинженерите. Данните вече не трябва да се въвеждат ръчно, веднъж създадени в TIA Portal, те се импортират директно в EPLAN Electric P8, което помага да се облекчат инженерите в електротехниката на много от проектните задачи, които преди това са били извършвани ръчно.
Друга много практична полза е, че не могат да се появят недоразумения между различните дисциплини. Затова проектирането на компонентите на автоматизацията става по-бързо и оптималното качество е гарантирано.

Инженерите и програмистите, които се възползват от връзката между EPLAN Electric P8 и Siemens TIA Portal, могат да обменят, редактират и сравняват данните от PLC на всеки етап от проекта. Това опростява отнемащото време ръчно сравнение за промени и за итеративни процедури. Освен това потребителите се възползват от прозрачни прегледи за възлагане на PLC сглобки, чието редактиране се поддържа от системата. Общият резултат е оптимизиран, интердисциплинарен инженерен процес.

Система за обмен на данни също така подпомага потребителите при проектирането на подходящ хардуер, свързан с електрическото проектиране и програмата за PLC-тата. Потребителите вече не трябва да мислят за правилната конфигурация на хардуера, тъй като Siemens TIA Portal прави това самостоятелно, докато EPLAN Electric P8 автоматично генерира схеми, PLC прегледи и хардуерни настройки. Освен това системата за обмен на данни осигурява правилното присвояване на символичните адреси на програмата на PLC към хардуерните адреси, което намалява риска от грешки при свързването на входовете и изходите.

Върни се към останалите НОВИНИ ЗА EPLAN

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Научете повече за автоматизираните системи на Rittal и софтуерната услуга Eplan на онлайн събитието Rittal & Rittbul Automation Day

Намалено работно време за 26-ти и 27-ми Август във връзка с предстояща ревизия в офисите на Ритбул ЕООД.

Мини редови клеми на Wago — предпочитан избор на инсталаторите за свързване на устройства

Eplan Data Portal е с обновен интерфейс, по-добри алгоритми и дава достъп до богат ресурс от данни

Регулируемият ключ Joker 6004 на Wera — универсален инструмент за завинтване със самонастройка, фиксация и тресчотка

Westermo с нова серия управляеми Ethernet комутатори Redfox-5728 за автоматизация на подстанции

Новите конектори Han L32 размер B на Harting спестяват 40% повече инсталационно пространство и спомагат за намаляване потреблението на ел.енергия

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Ритбул създаде нов раздел, който ще посвети на всички обучителни...
Към статията

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Немската компания Testboy предлага разнообразни измервателни уреди, сред които различни...
Към статията

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Компанията Heitec, доказан европейски производител, е създала високотехнологична системна платформа...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X