Eplan

EPLAN: Ефективното инженерство е когато PLAN стане EPLAN

В един свят на все по-нарастваща международна конкуренция и по-високи стандарти, намирането на работа и поддържането на високо образовани служители, заедно с необходимостта от изграждане на таблата в по-кратки срокове, са едни от най-големите предизвикателства пред производителите на табла. Способността да се развиваме по-бързо и по-ефективно поставя голямо предимство за хармонизиране на работата в различни фази на процеса на разработване на продукта, по-специално: оценка, проектиране, планиране, сглобяване и фази на тестване.

Въвеждането на обща цифрова платформа е от съществено значение за успеха. Всеки производител на табла се възползва от прилагането на „Инженерни процеси“, независимо от това дали се произвеждат разпределителни табла за високи, средни или ниски напрежения, или управляващи табла, начинът, по който се настройва цифрова инженерна платформа и как тя се интегрира с ERP или производството, силно влияе върху степента, до която може да оптимизирате проектирането и производствения процес.

Една добре обмислена система за дигитално инженерство, ефективно създава директна връзка между технологията и логистика, изграждането на интелигентни блокове в движение, които автоматично разпознават и свързват индивидуални и актуални компоненти. Разбира се, последователността е от съществено значение. Трябва да се осигури правилно попълнена и поддържана база данни за компонентите.
Платформата CAE може автоматично да генерира цялата необходима документация, поставяйки всичко в правилната форма и на правилното място, гарантирайки безгрешно проектиране.

Превключване от 2D към 3D проекти на табла за „Digital Twin“
„Digital Twin“ е новоприет технологичен термин за назоваване на виртуални модели на процеси, продукти или услуги.

Наред с изброените по-горе ползи, преминаването от 2D към 3D проектиране на таблата, всъщност е необходимост за постигане на по-добра интеграция между проектирането и производството. С възможността да се генерират различни изгледи в движение, 3D средата може лесно да се адаптира към проекта и всякакви модификации, които се случват по пътя и осигуряват допълнително контрол на грешките.
Друга полза при използването на 3 D е автоматичното рутиране (Auto-routing), тъй като се задават оптималните трасета и точните изчисления на дължините на кабелите в таблото, степени на напълване на кабелните канали и ясна триизмерна картина на това как трябва да минава проводникът вътре в таблото.
Така вече имате безупречен 3 D проект на таблото с необходимата документация и свързана информация, като по този начин става възможно цифрово предаване на информацията към машините по време на производствената фаза.

Цялата необходима информация се прехвърля от инженерната система към машините с ЦПУ, които извършват сложно пробиване, резбоване и други операции.
Правилното огъване и сглобяване на шините може да се постигне и чрез прецизно предавани ъгли на огъване и правилното им разположение в рамките на таблото. Автоматичното маркиране гарантира, че номерата на терминалите и свързаните компоненти се предават точно и цифрово от инженерна система.
Тъй като маршрутизацията вече е дигитална в 3D, вече има изходяща информация, съдържа цвят на проводника, размер, номер на накрайника, дължина, проводниците могат да се подготвят напълно автоматично. Веднъж подвързано, таблото вече е готово за тестване и въвеждане в експлоатация.
Както виждате, потенциалът за оптимизация се крие навсякъде. Чрез дигитализация на процеса ще бъдете по-различни от Вашите конкуренти.
Стандартизацията, оптимизацията и персонализирането, значителното намаляване на времето за производство и пускане на пазара. В същото време се елиминира фактора на човешката грешка, без да жертвате качество или прекъсване.
Вашият проектантски подход може максимално да увеличи потенциала си с пълноценното използване на най- съвременни компоненти, проекти и документация, а всички те ще са синхронизирани на едно място.
“Ефективното инженерство е, когато PLAN стане EPLAN”

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Научете повече за автоматизираните системи на Rittal и софтуерната услуга Eplan на онлайн събитието Rittal & Rittbul Automation Day

Намалено работно време за 26-ти и 27-ми Август във връзка с предстояща ревизия в офисите на Ритбул ЕООД.

Мини редови клеми на Wago — предпочитан избор на инсталаторите за свързване на устройства

Eplan Data Portal е с обновен интерфейс, по-добри алгоритми и дава достъп до богат ресурс от данни

Регулируемият ключ Joker 6004 на Wera — универсален инструмент за завинтване със самонастройка, фиксация и тресчотка

Westermo с нова серия управляеми Ethernet комутатори Redfox-5728 за автоматизация на подстанции

Новите конектори Han L32 размер B на Harting спестяват 40% повече инсталационно пространство и спомагат за намаляване потреблението на ел.енергия

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Ритбул създаде нов раздел, който ще посвети на всички обучителни...
Към статията

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Немската компания Testboy предлага разнообразни измервателни уреди, сред които различни...
Към статията

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Компанията Heitec, доказан европейски производител, е създала високотехнологична системна платформа...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X