Eplan

EPLAN: Ефективното инженерство е когато PLAN стане EPLAN

В един свят на все по-нарастваща международна конкуренция и по-високи стандарти, намирането на работа и поддържането на високо образовани служители, заедно с необходимостта от изграждане на таблата в по-кратки срокове, са едни от най-големите предизвикателства пред производителите на табла. Способността да се развиваме по-бързо и по-ефективно поставя голямо предимство за хармонизиране на работата в различни фази на процеса на разработване на продукта, по-специално: оценка, проектиране, планиране, сглобяване и фази на тестване.

Въвеждането на обща цифрова платформа е от съществено значение за успеха. Всеки производител на табла се възползва от прилагането на „Инженерни процеси“, независимо от това дали се произвеждат разпределителни табла за високи, средни или ниски напрежения, или управляващи табла, начинът, по който се настройва цифрова инженерна платформа и как тя се интегрира с ERP или производството, силно влияе върху степента, до която може да оптимизирате проектирането и производствения процес.

Една добре обмислена система за дигитално инженерство, ефективно създава директна връзка между технологията и логистика, изграждането на интелигентни блокове в движение, които автоматично разпознават и свързват индивидуални и актуални компоненти. Разбира се, последователността е от съществено значение. Трябва да се осигури правилно попълнена и поддържана база данни за компонентите.
Платформата CAE може автоматично да генерира цялата необходима документация, поставяйки всичко в правилната форма и на правилното място, гарантирайки безгрешно проектиране.

Превключване от 2D към 3D проекти на табла за „Digital Twin“
„Digital Twin“ е новоприет технологичен термин за назоваване на виртуални модели на процеси, продукти или услуги.

Наред с изброените по-горе ползи, преминаването от 2D към 3D проектиране на таблата, всъщност е необходимост за постигане на по-добра интеграция между проектирането и производството. С възможността да се генерират различни изгледи в движение, 3D средата може лесно да се адаптира към проекта и всякакви модификации, които се случват по пътя и осигуряват допълнително контрол на грешките.
Друга полза при използването на 3 D е автоматичното рутиране (Auto-routing), тъй като се задават оптималните трасета и точните изчисления на дължините на кабелите в таблото, степени на напълване на кабелните канали и ясна триизмерна картина на това как трябва да минава проводникът вътре в таблото.
Така вече имате безупречен 3 D проект на таблото с необходимата документация и свързана информация, като по този начин става възможно цифрово предаване на информацията към машините по време на производствената фаза.

Цялата необходима информация се прехвърля от инженерната система към машините с ЦПУ, които извършват сложно пробиване, резбоване и други операции.
Правилното огъване и сглобяване на шините може да се постигне и чрез прецизно предавани ъгли на огъване и правилното им разположение в рамките на таблото. Автоматичното маркиране гарантира, че номерата на терминалите и свързаните компоненти се предават точно и цифрово от инженерна система.
Тъй като маршрутизацията вече е дигитална в 3D, вече има изходяща информация, съдържа цвят на проводника, размер, номер на накрайника, дължина, проводниците могат да се подготвят напълно автоматично. Веднъж подвързано, таблото вече е готово за тестване и въвеждане в експлоатация.
Както виждате, потенциалът за оптимизация се крие навсякъде. Чрез дигитализация на процеса ще бъдете по-различни от Вашите конкуренти.
Стандартизацията, оптимизацията и персонализирането, значителното намаляване на времето за производство и пускане на пазара. В същото време се елиминира фактора на човешката грешка, без да жертвате качество или прекъсване.
Вашият проектантски подход може максимално да увеличи потенциала си с пълноценното използване на най- съвременни компоненти, проекти и документация, а всички те ще са синхронизирани на едно място.
“Ефективното инженерство е, когато PLAN стане EPLAN”

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

За оптимална безопасност при монтаж и минимално окабеляване на място – новите конектори Han S и конфекционирани кабели на Harting

Новата търговска платформа Eplan Marketplace е създадена в помощ на потребителите с цел оптимизация на ресурсите

Нови промишлени рутери с безжична комуникация Merlin на Westermo за взискателни приложения

С подобрените си функции Eplan Harness proD 2022 опростява 3D проектирането за полагане на кабелни снопове

Остри и здрави, универсалните макетни ножове Knipex CutiX гарантират прецизни разрези без огъване или счупване

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Типичната индустриална среда се характеризира преди всичко със своите тежки...
Към статията

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Скъпи клиенти и партньори, Както вече знаете, между 30-ти Май...
Към статията

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Посетете ETI Virtual Fair   На изложението Intersolar München 2022,...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X