Eplan

Eplan eBuild: Проектиране на електрически и хидравлични схеми през облак

Eplan eBuild, новият облачен софтуер за създаване на електрически или хидравлични схеми, бе представен на изложението SPS 2019. Той е насочен към потребителите на платформата Eplan 2.8, които ще предприемат първите си стъпки в проектирането в облачна среда. Изискванията за използване на този абсолютно нов, условно безплатен софтуер са потребителят да има регистрация в Eplan ePulse и да използва Eplan версия 2.8.

ePlan e-build screen

Новият софтуер Eplan eBuild отваря изцяло нови възможности в проектирането като част от облачните услуги на Eplan ePulse. Този метод на работа е напълно нов и е специално проектиран за лесна употреба, като е предназначен за използване в облачна среда. Потребителите, които работят с платформата Eplan, могат бързо да го усвоят, тъй като той не изисква задълбочено първоначално или допълнително обучение. Те трябва просто да се регистрират в Eplan ePulse, след това да създадат проект, да изберат задачите и с щракване на мишката софтуерът конфигурира схеми, базирани на Eplan Electric P8, или хидравлични схеми, на базата на Eplan Fluid.

Макроси за бърз успех

Вицепрезидентът на направление „Облачни технологии“ г-н Хауке Нихус обяснява главния принцип на услугата: „С Eplan eBuild нашите клиенти получават мощен инструмент, който позволява създаване на началната фаза на проектите в облачната среда. Това им позволява автоматично да генерират схеми на стандартни вериги, използвайки библиотеки с макроси, които спестяват значително време и чертане при проектиране на системи за автоматизация“.

Hauke Niehus

Включени логически функции

Особеното при Eplan eBuild е, че той предоставя запаметени макроси за цели електрически или хидравлични схеми, вместо да предлага данни за отделни устройства или компоненти. Тъй като включва съответната логика и дисперсия, той ускорява процеса на проектиране изключително много и осигурява по-интелигентната оперативност. Така потребителите ще могат да се съсредоточат върху основните си задачи и методът „копиране и поставяне“ остава в миналото. Друго предимство, което Eplan осигурява на потребителите си, е, че качеството на документацията се повишава поради използването на предварително тествани шаблони на схемите. Библиотеките ще бъдат разширявани последователно – първите стартови пакети на английски и немски език бяха представени на SPS 2019.

ePlan e-build screen

В момента Eplan контактува с много производители на компоненти, за да разшири обхвата на библиотеките. Целта е да се постигне възможно най-голяма достъпност до конфигуратори, за да се увеличат максимално потребителските ползи при използването на ePulse. Тъй като данните се предоставят на потребителите през облака, актуализирането на информацията също е много по-лесно.

ePlan e-build screen

Фирма Ритбул предлага продуктите на Eplan в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да ви консултираме при избора на продукти Eplan и да ви дадем най-добрите цени!

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

За оптимална безопасност при монтаж и минимално окабеляване на място – новите конектори Han S и конфекционирани кабели на Harting

Новата търговска платформа Eplan Marketplace е създадена в помощ на потребителите с цел оптимизация на ресурсите

Нови промишлени рутери с безжична комуникация Merlin на Westermo за взискателни приложения

С подобрените си функции Eplan Harness proD 2022 опростява 3D проектирането за полагане на кабелни снопове

Остри и здрави, универсалните макетни ножове Knipex CutiX гарантират прецизни разрези без огъване или счупване

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Типичната индустриална среда се характеризира преди всичко със своите тежки...
Към статията

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Скъпи клиенти и партньори, Както вече знаете, между 30-ти Май...
Към статията

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Посетете ETI Virtual Fair   На изложението Intersolar München 2022,...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X