Eplan

Eplan Data Portal е с обновен интерфейс, по-добри алгоритми и дава достъп до богат ресурс от данни

Изборът на необходимите данни за влаганите продукти в процеса на проектирането често изисква повече време. С обновен потребителски интерфейс и подобрени алгоритми новият Eplan Data Portal предоставя повече удобство и голяма бързина. Разширените параметри за търсене дават възможност на потребителите да открият по-бързо точните компоненти, които търсят. Също така индивидуални решения, базирани на конфигуратори, могат да бъдат генерирани интуитивно.

Новата платформа на Eplan предстои да бъде пусната съвсем скоро. Заедно с нея и порталът за данни Eplan Data Portal вече ще бъде достъпен за използване в облачната среда Eplan ePulse. Обновеният потребителски интерфейс на платформата предлага множество оптимизации за търсене и намиране на данни за устройствата. Подобрените алгоритми и параметри за търсене значително облекчават потребителите за бързо намиране на подходящите компоненти за изтегляне. Повишената производителност на системата също осигурява по-голяма скорост при избора на компоненти. Друга нова функция е интегрирането на конфигуратор на продуктите на Lenze.

Конфигураторите улесняват избора на продукти

Бернд Шпигел, директор „Екипни процеси и данни“ в Lenze, коментира: „Директната интеграция на нашия продуктов конфигуратор в новата платформа на Eplan позволява на клиентите много бързо да намерят продукта, от който се нуждаят. Вече не се налага да търсите устройства в обширни списъци, а направо ще получите директни предложения за устройствата, които отговарят на Вашите изисквания. Съвместната ни работа с Eplan осигурява, също така, и значителни предимства за Lenze като производител на много обширна гама от продукти. Въвеждането на данните за конфигуратора в Eplan Electric P8 за нас е много по-лесно, отколкото за всички отделни варианти на продуктите“.

Ето и един нагледен пример от практиката. Потребител се нуждае от честотен преобразувател. Използвайки Lenze Easy Product Finder, на проектанта са необходими само няколко стъпки, за да намери подходящо устройство от серията i550 на компанията. Определящите характеристики, като номинална мощност, тип захранване и тип комуникационна мрежа, са включени като критерии за избор. След като потребителят е избрал конкретно устройство въз основа на тези параметри, свързаните данни от Eplan могат да бъдат генерирани в подробен преглед и след това да се импортират в управлението на устройствата на комплексното решение, създадено чрез система за автоматизирано проектиране.

Порталът предлага достъп до около три милиона набора от данни

По подобен начин работят и конфигураторите на други производители, включително Endress+Hauser, Bosch Rexroth и Rittal. Това прави портфолиото на всеки производител лесно достъпно за инженерите-проектанти. Изборът на устройства и получаването на висококачествени данни е лесен и интуитивен. Данните са актуални и могат да се прехвърлят директно в проектите. Подобно е на конфигурацията на нов автомобил, при която потребителите се запознават с различните продуктови гами на отделните производители. Интегрирането на конфигураторите не просто разширява предоставените данни в портала (повече от 1 милион данни) с около два милиона конфигурируеми варианта, но също така улеснява потребителите при компилирането на висококачествени данни за устройствата..

Интегрирани са и селектори на Aventics, IPF и Schneider Electric, осигуряващи бърз избор на продукти, които с въвеждане на конкретни параметри за търсене позволяват бърз и надежден избор на продукт. Базата от продукти ще бъде разширена в най-близко бъдеще с предложенията на два известни световни бранда.

Eplan Data Standard продължава да се утвърждава

Повече от една трета от данните в портала вече са в съответствие с новия висококачествен стандарт за данни, а доставчикът на решения Eplan си е поставил допълнителни амбициозни цели. От компанията планират до края на 2022 г. половината от всички данни за устройствата да отговарят на стандарта. Това изисква по-нататъшни ангажименти от страна на производителите на компоненти, много от които признават предимствата от наличието на 100% цифрови данни. Големите компании, които бяха пионери в този процес, включват са IFM, Pilz, Rittal и SMC, Numatics и Omron.

Вицепрезидентът на Pilz International Support, Арндт Крист, коментира: „Радваме се, че вече можем да предлагаме на нашите клиенти висококачествени данни за техните инженерни проекти. През 2020 г. решихме да създадем макроси за продуктите на Pilz в съответствие със стандарта за данни Eplan. Стандартизацията на данните, която е възможна понастоящем, улеснява използването на макросите и подпомага нашите собствени проектантски отдели в свързаните ни компании, както и нашите клиенти по целия свят. Докато преди това макросите трябваше да бъдат вмъкнати в проектите с помощта на набори от стойности, днес това е възможно да се постигне с помощта на функционален шаблон“. Той допълва, че предимствата включват по-добро свързване на данните в мрежа – например между 2D и 3D данните. „Грешките вече са по-малко, тъй като окабеляването е точно дефинирано и, преди всичко, спестява се време, защото макросите са стандартизирани. Новият стандарт за данни, особено функционалният шаблон, е знак за качество на нашите макроси и отговаря на очакванията ни за висококачествени данни. Имаме надежден партньор за бъдещето в лицето на Eplan, с когото можем да работим, за да продължим да развиваме този подход”, категоричен е той.

Директорът на Eplan Cloud Business Master Data, Тим Хаушке, заявява: „Стремежът към високо качество на производителите съвпада с изискванията на нашите потребители. В крайна сметка само изчерпателни и напълно интегрирани данни формират основата за цифровия двойник, който предоставя информация за процесите и машините във всички етапи на процеса, от проектирането до производството. Стандартът за данни Eplan се прилага по целия свят от въвеждането му. Нашата цел е данните за устройствата да бъдат достъпни на 100% в цифров вид, като по този начин се осигури идеалната основа за високоефективно проектиране“.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Eplan в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на Eplan и да Ви дадем най-добрите цени!

Информация за сертифицирани решения, защита на данните и спазване на изискванията за съответствие ще намерите в Trust Center 2.0 на Eplan

Един интерфейс в устройство вместо два с хибридни конектори M12 с Y-кодиране на Harting

С безконтактните тестери за напрежение на Testboy всеки електротехник е оборудван без компромис

Следващото поколение модулни индустриални конектори- Domino Modules от HARTING

Свързването на акумулаторни батерии за съхранение на енергия – бързо, лесно и без инструменти с лостовата система на WAGO

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Информация за сертифицирани решения, защита на данните и спазване на изискванията за съответствие ще намерите в Trust Center 2.0 на Eplan

Електротехническото проектиране вече се извършва в облак. EPLAN Cloud на...
Към статията

Един интерфейс в устройство вместо два с хибридни конектори M12 с Y-кодиране на Harting

Компанията Harting разшири своята продуктова линия конектори M12, обявявайки пазарния...
Към статията

С безконтактните тестери за напрежение на Testboy всеки електротехник е оборудван без компромис

Тестерите за напрежение са широко използвано контролно-измервателно оборудване за общи...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X