Harting

Екранираните модули Han-Modular на Harting посрещат предизвикателствата за надежден пренос на електроенергия, данни и сигнали

Глобализация, демографски промени и проблеми, свързани с околната среда – тези мега тенденции оказват огромно влияние върху индустрията. Това налага производството на бъдещето да бъде енергийно-ефективно и екологично. Компанията Harting създаде серията Han-Modular, която отговаря на тези предизвикателства и е предназначена за технологиите на бъдещето. Han-Modular поставя начало на тенденцията за повишено търсене на модулни конектори. Тя не само гарантира гъвкавост, но е разработена да отговаря на изискванията на бъдещите приложения.

В последно време пазарът на системи за съхранение на енергия отбелязва силна динамика. Съществуващите изисквания към тях непрекъснато се променят, появяват се и нови, което означава необходимост от използването на по-ефективни решения при едновременна по-голяма плътност на мощността.

По-голям пренос на електроенергия до 300 A/1200 V

Днешните системи работят при мощност до 200 A/800 V DC. В бъдеще обаче, ще са необходими системи с още по-висока плътност на мощността, а именно до 300 A и 1200 V. Имайки предвид тези изисквания, Harting разработи модул с мощност 300 A, който е съвместим с доказалия се вече модул 200 A. Това означава, че новият модул може да бъде включен към модула от 200 А, като в този случай номиналната мощност ще бъде по-ниската. Новият модул е проектиран по такъв начин, че е възможно както директно свързване към електропреносната шина, така и инсталация към подвижни системи. Модулът е защитен срещу неволен допир както от страна на контакта, така и откъм контактните изводи.

Интегрирана Ethernet връзка със скорост 10 Gbit/s

Необходимостта от по-висока скорост на пренос на данни е причина за непрекъснатото развитие на информационните интерфейси. Това се отнася не само за офисните помещения, но и за производствената среда, където точността и скоростта на преноса на данни са от особена важност. Всички конвенционални стандартни шини, включително Profibus, Profinet, CAN, Ethernet Cat. 5, Cat. 6А и Cat. 7А., лесно се адаптират към мрежовите системи.

Благодарение на модула M12, вече съществува допълнителна възможност за интегриране в модулните конектори на Ethernet връзка със скорост 10 Gbit/s. Модулът позволява значително намаляване на необходимото пространство, тъй като два конектора M12 с D- или X-кодиране се разполагат в един модул. Освен това, в сравнение с конвенционалните решения за комуникация RJ45, системата M12 е по-здрава и предлага по-голяма оперативна надеждност.

Модулни интерфейси за екранирани линии за пренос на данни

Новият силов модул Han Shielded разполага с три контакта за електрозахранване и един заземяващ контакт за свързване на стандартни трифазни товари. Той има и два сигнални контакта за контрол на температурата, спирачките и т.н., както и голям екран, който позволява свързване на екраниращия кабел директно към модула в съответствие с изискванията за електромагнитна съвместимост. Модулът представлява алтернатива на кабелните електропреносни мрежи, като същевременно позволява да се използват кабелни връзки заедно с други модули от серията Han-Modular в един корпус.

Компанията Harting е тествала новия модул в лабораторията си за електромагнитна съвместимост. ЕМС характеристиките на екраниращото покритие в модула Han Shielded са напълно подходящи за типични приложения за задвижване като трифазни двигатели с честотно регулиране или други товари. Това прави възможно използването на екранирани кабели за захранване, лесно и просто обслужване, а също така и директно свързване на екранирането към модула. В резултат на това времето за инсталиране на машини и системи в производството или на площадката на крайния клиент е значително по-кратко.

Серията ще включва и модул за предаване на сигнали, който също е защитен срещу електромагнитни смушения. Благодарение на големия екран и допълнителна екранираща пластина на 360°, модулът не само предлага отлично екраниране, но и осигурява пренос на голям обем данни при минимално заемано пространство. Предвидена е възможност за присъединяване на до 27 екранирани контакта D-Sub с номинални характеристики 4 A/32 V. Под наименованието Han Shielded Module Basic, този нов продукт ще даде възможност на потребителите от машиностроенето и роботиката лесно и рентабилно да интегрират екраниран пренос на електроенергия и данни чрез модулни конектори.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Harting в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на Harting и да Ви дадем най-добрите цени!

Технология на Westermo изгражда интелигентна, стабилна и надеждна мрежа за управление на трафика в Амстердам

ETI предлага висококачествена база данни на продукти в съответствие с новия стандарт за данни на EPLAN

Годишна инвентаризация

По-голямо резервиране и контрол на отдалечени помпени станции с доказаните решения на Westermo

Цялостна система за управление на електропреносна линия HVDC на Heitec осигурява висока производителност и ефективност

Решенията на Eplan разкриват революционни възможности за ефективна дистанционна работа

Облачният софтуер Eplan eView бе отличен с почетния приз „Automation Award“ 2020

Електроразпределителните табла и шкафове Solid GSX на ETI гарантират бързина, лекота и гъвкавост при конфигурирането

Конекторните модули Winsta на Wago определят темпото на строителния обект

Екранираните модули Han-Modular на Harting посрещат предизвикателствата за надежден пренос на електроенергия, данни и сигнали

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Технология на Westermo изгражда интелигентна, стабилна и надеждна мрежа за управление на трафика в Амстердам

Амстердам е най-големият град в Нидерландия с население от около...
Към статията

ETI предлага висококачествена база данни на продукти в съответствие с новия стандарт за данни на EPLAN

Когато таблата за управление се проектират в 3D, проводниците се...
Към статията

Годишна инвентаризация

Уважаеми клиенти и партньори , Искаме да използваме възможността, за...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X