Harting

Екранираните модули Han-Modular на Harting посрещат предизвикателствата за надежден пренос на електроенергия, данни и сигнали

Глобализация, демографски промени и проблеми, свързани с околната среда – тези мега тенденции оказват огромно влияние върху индустрията. Това налага производството на бъдещето да бъде енергийно-ефективно и екологично. Компанията Harting създаде серията Han-Modular, която отговаря на тези предизвикателства и е предназначена за технологиите на бъдещето. Han-Modular поставя начало на тенденцията за повишено търсене на модулни конектори. Тя не само гарантира гъвкавост, но е разработена да отговаря на изискванията на бъдещите приложения.

В последно време пазарът на системи за съхранение на енергия отбелязва силна динамика. Съществуващите изисквания към тях непрекъснато се променят, появяват се и нови, което означава необходимост от използването на по-ефективни решения при едновременна по-голяма плътност на мощността.

По-голям пренос на електроенергия до 300 A/1200 V

Днешните системи работят при мощност до 200 A/800 V DC. В бъдеще обаче, ще са необходими системи с още по-висока плътност на мощността, а именно до 300 A и 1200 V. Имайки предвид тези изисквания, Harting разработи модул с мощност 300 A, който е съвместим с доказалия се вече модул 200 A. Това означава, че новият модул може да бъде включен към модула от 200 А, като в този случай номиналната мощност ще бъде по-ниската. Новият модул е проектиран по такъв начин, че е възможно както директно свързване към електропреносната шина, така и инсталация към подвижни системи. Модулът е защитен срещу неволен допир както от страна на контакта, така и откъм контактните изводи.

Интегрирана Ethernet връзка със скорост 10 Gbit/s

Необходимостта от по-висока скорост на пренос на данни е причина за непрекъснатото развитие на информационните интерфейси. Това се отнася не само за офисните помещения, но и за производствената среда, където точността и скоростта на преноса на данни са от особена важност. Всички конвенционални стандартни шини, включително Profibus, Profinet, CAN, Ethernet Cat. 5, Cat. 6А и Cat. 7А., лесно се адаптират към мрежовите системи.

Благодарение на модула M12, вече съществува допълнителна възможност за интегриране в модулните конектори на Ethernet връзка със скорост 10 Gbit/s. Модулът позволява значително намаляване на необходимото пространство, тъй като два конектора M12 с D- или X-кодиране се разполагат в един модул. Освен това, в сравнение с конвенционалните решения за комуникация RJ45, системата M12 е по-здрава и предлага по-голяма оперативна надеждност.

Модулни интерфейси за екранирани линии за пренос на данни

Новият силов модул Han Shielded разполага с три контакта за електрозахранване и един заземяващ контакт за свързване на стандартни трифазни товари. Той има и два сигнални контакта за контрол на температурата, спирачките и т.н., както и голям екран, който позволява свързване на екраниращия кабел директно към модула в съответствие с изискванията за електромагнитна съвместимост. Модулът представлява алтернатива на кабелните електропреносни мрежи, като същевременно позволява да се използват кабелни връзки заедно с други модули от серията Han-Modular в един корпус.

Компанията Harting е тествала новия модул в лабораторията си за електромагнитна съвместимост. ЕМС характеристиките на екраниращото покритие в модула Han Shielded са напълно подходящи за типични приложения за задвижване като трифазни двигатели с честотно регулиране или други товари. Това прави възможно използването на екранирани кабели за захранване, лесно и просто обслужване, а също така и директно свързване на екранирането към модула. В резултат на това времето за инсталиране на машини и системи в производството или на площадката на крайния клиент е значително по-кратко.

Серията ще включва и модул за предаване на сигнали, който също е защитен срещу електромагнитни смушения. Благодарение на големия екран и допълнителна екранираща пластина на 360°, модулът не само предлага отлично екраниране, но и осигурява пренос на голям обем данни при минимално заемано пространство. Предвидена е възможност за присъединяване на до 27 екранирани контакта D-Sub с номинални характеристики 4 A/32 V. Под наименованието Han Shielded Module Basic, този нов продукт ще даде възможност на потребителите от машиностроенето и роботиката лесно и рентабилно да интегрират екраниран пренос на електроенергия и данни чрез модулни конектори.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Harting в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на Harting и да Ви дадем най-добрите цени!

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

За оптимална безопасност при монтаж и минимално окабеляване на място – новите конектори Han S и конфекционирани кабели на Harting

Новата търговска платформа Eplan Marketplace е създадена в помощ на потребителите с цел оптимизация на ресурсите

Нови промишлени рутери с безжична комуникация Merlin на Westermo за взискателни приложения

С подобрените си функции Eplan Harness proD 2022 опростява 3D проектирането за полагане на кабелни снопове

Остри и здрави, универсалните макетни ножове Knipex CutiX гарантират прецизни разрези без огъване или счупване

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Типичната индустриална среда се характеризира преди всичко със своите тежки...
Към статията

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Скъпи клиенти и партньори, Както вече знаете, между 30-ти Май...
Към статията

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Посетете ETI Virtual Fair   На изложението Intersolar München 2022,...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X