Harting

Една успешна история за това как – здравите конектори спомагат за ремонт на релсите

Здравите конектори спомагат за поддържането на ремонт на железопътни релси и точки. HARTING конекторите отговарят на изискванията, необходими за снабдяването на тези машини, тъй като те са здрави и устойчиви на удари и вибрации. Освен това нашите държачи и основи предпазват контактите от прах, вода и камъчета.

Преминавайки през релси, влаковете оказват голяма сила върху земята. Релсите се деформират под натоварването и се връщат еластично в изходно положение, след като релсовото превозно средство е преминало над тях – което е вярно поне за релси върху добре посипана и твърда почва. В дългосрочен план обаче трасето губи солидната си структура, променяйки необходимата геометрия и положение.

Това е мястото, където производителите на Plasser & Theurer от Линц, Австрия, започват с трамбовъчни машини и други устройства. Тези машини ремонтират „леглото“ на пистата чрез повдигане и подравняване на коловоза, състоящ се от релси и траверси. В допълнение, те уплътняват баласта под траверса, докато лагерът на траверса отново е стабилен. За тази цел трамбовърите на машината проникват в баластното легло и го уплътняват съгласно “принципа на асинхронно нагнетяване с еднакво налягане”.
В един вариант трамбовъчните единици са разположени на сателит на влаковото превозно средство. Докато основната машина работи непрекъснато, спътникът – включително устройствата за повдигане и облицоване, както и баластният тампер – работи циклично. Тяговите двигатели задвижват работните единици, както и целия спътник. Необходимата мощност за теглене се предава чрез съединители, които са поставени между главния двигател и сателита.

zhp

Конекторът, необходим за захранването на тези машини, трябва да бъде особено здрав: На открито те трябва надеждно да предпазват контактите от прах и вода. В допълнение, качулките и кутиите трябва да предпазват контактите. Друго изискване е безопасността на ударите и вибрациите съгласно DIN EN 61 373. Тъй като натоварващите устройства също изискват високи токове, Plasser & Theurer използват индустриални конектори Han® 34 HPR. Техните основи и държачи за задържане позволяват да се свържат до четири 650 А контакта в един интерфейс. Така те постигат по-висока контактна и мощностна плътност в сравнение с подобни на пазара решения.

zhp2

Като алтернатива на контактите 650 А, могат да бъдат вкарани до 12 модула от серията Han-Modular® – позволяващи както пренос на енергия, така и на данни и / или сигнал. За такива приложения, HARTING предлага най-широкото портфолио, включващо повече от сто различни единични модулни конектори. Разнообразието позволява безброй възможни конфигурации на хибридни интерфейси. Различни напрежения, различни типове сигнали, както и данни напр. за Ethernet мрежи могат да се предават чрез един конектор.

Plasser & Theurer са лидери на световния пазар в трамбовъчните единици. Въпреки това, с техните машини и услуги те излизат извън рамките на поддръжката на трасето. Те се считат за единствения пълен доставчик в света за изграждане и поддържане на железопътни линии.

Повече информация може да почерпите от каталога:

Harting for Transportation

Както и от следните видеа:

Всякакви въпроси и коментари можете да отнесете към нашия екип:
office[@]rittbul.bg
Ще се радваме да се свържете с нас с предложения за следващи статии и информация, която би била полезна и необходима за Вашия бизнес.

Намалено работно време: Петък, 18- ти Юни.

Новата ориентирана към бъдещето платформа HeiSys на Heitec предлага неограничени възможности за транспортния сектор

Eplan 2022 е вече тук! С нов потребителски интерфейс и функционални възможности от дигиталното бъдеще

Продуктите и системите за измерване и контрол на Endress+Hauser водят до оптимизaция на технологичните процеси и по-голяма рентабилност

За критични индустриални приложения и надеждна и устойчива връзка на бизнес мрежи – решенията на Virtual Access

Раздвижени водопроводни клещи Cobra от Knipex за всеки размер: перфектно затягане, захващане, задържане, притискане и огъване

Harting продължава тенденцията към миниатюризация на продуктите с новия интерфейс Mini Ethernet за инфотейнмънт системи

За сигурно и безопасно споделяне на проекти в облачна среда с възможност за съвместно и гъвкаво проектиране – Eplan eManage

Съвременни технологии, висока ефективност и качество на конкурентна цена – преплетени в измервателните уреди Voltmaster на Testboy

Устойчиви решения за пренос на данни на Westermo гарантират сигурност и надеждност на жп транспорта в Корнуол

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Намалено работно време: Петък, 18- ти Юни.

Скъпи клиенти и партньори, този Петък /18-ти юни/ офисите на...
Към статията

Новата ориентирана към бъдещето платформа HeiSys на Heitec предлага неограничени възможности за транспортния сектор

В условията на широко пазарно предлагане на сложни и комплексни...
Към статията

Eplan 2022 е вече тук! С нов потребителски интерфейс и функционални възможности от дигиталното бъдеще

EPLAN непрекъснато актуализира софтуерните си решения, за да създаде съвременни...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X