Harting

Една успешна история за това как – здравите конектори спомагат за ремонт на релсите

Здравите конектори спомагат за поддържането на ремонт на железопътни релси и точки. HARTING конекторите отговарят на изискванията, необходими за снабдяването на тези машини, тъй като те са здрави и устойчиви на удари и вибрации. Освен това нашите държачи и основи предпазват контактите от прах, вода и камъчета.

Преминавайки през релси, влаковете оказват голяма сила върху земята. Релсите се деформират под натоварването и се връщат еластично в изходно положение, след като релсовото превозно средство е преминало над тях – което е вярно поне за релси върху добре посипана и твърда почва. В дългосрочен план обаче трасето губи солидната си структура, променяйки необходимата геометрия и положение.

Това е мястото, където производителите на Plasser & Theurer от Линц, Австрия, започват с трамбовъчни машини и други устройства. Тези машини ремонтират „леглото“ на пистата чрез повдигане и подравняване на коловоза, състоящ се от релси и траверси. В допълнение, те уплътняват баласта под траверса, докато лагерът на траверса отново е стабилен. За тази цел трамбовърите на машината проникват в баластното легло и го уплътняват съгласно “принципа на асинхронно нагнетяване с еднакво налягане”.
В един вариант трамбовъчните единици са разположени на сателит на влаковото превозно средство. Докато основната машина работи непрекъснато, спътникът – включително устройствата за повдигане и облицоване, както и баластният тампер – работи циклично. Тяговите двигатели задвижват работните единици, както и целия спътник. Необходимата мощност за теглене се предава чрез съединители, които са поставени между главния двигател и сателита.

zhp

Конекторът, необходим за захранването на тези машини, трябва да бъде особено здрав: На открито те трябва надеждно да предпазват контактите от прах и вода. В допълнение, качулките и кутиите трябва да предпазват контактите. Друго изискване е безопасността на ударите и вибрациите съгласно DIN EN 61 373. Тъй като натоварващите устройства също изискват високи токове, Plasser & Theurer използват индустриални конектори Han® 34 HPR. Техните основи и държачи за задържане позволяват да се свържат до четири 650 А контакта в един интерфейс. Така те постигат по-висока контактна и мощностна плътност в сравнение с подобни на пазара решения.

zhp2

Като алтернатива на контактите 650 А, могат да бъдат вкарани до 12 модула от серията Han-Modular® – позволяващи както пренос на енергия, така и на данни и / или сигнал. За такива приложения, HARTING предлага най-широкото портфолио, включващо повече от сто различни единични модулни конектори. Разнообразието позволява безброй възможни конфигурации на хибридни интерфейси. Различни напрежения, различни типове сигнали, както и данни напр. за Ethernet мрежи могат да се предават чрез един конектор.

Plasser & Theurer са лидери на световния пазар в трамбовъчните единици. Въпреки това, с техните машини и услуги те излизат извън рамките на поддръжката на трасето. Те се считат за единствения пълен доставчик в света за изграждане и поддържане на железопътни линии.

Повече информация може да почерпите от каталога:

Harting for Transportation

Както и от следните видеа:

Всякакви въпроси и коментари можете да отнесете към нашия екип:
office[@]rittbul.bg
Ще се радваме да се свържете с нас с предложения за следващи статии и информация, която би била полезна и необходима за Вашия бизнес.

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Научете повече за автоматизираните системи на Rittal и софтуерната услуга Eplan на онлайн събитието Rittal & Rittbul Automation Day

Намалено работно време за 26-ти и 27-ми Август във връзка с предстояща ревизия в офисите на Ритбул ЕООД.

Мини редови клеми на Wago — предпочитан избор на инсталаторите за свързване на устройства

Eplan Data Portal е с обновен интерфейс, по-добри алгоритми и дава достъп до богат ресурс от данни

Регулируемият ключ Joker 6004 на Wera — универсален инструмент за завинтване със самонастройка, фиксация и тресчотка

Westermo с нова серия управляеми Ethernet комутатори Redfox-5728 за автоматизация на подстанции

Новите конектори Han L32 размер B на Harting спестяват 40% повече инсталационно пространство и спомагат за намаляване потреблението на ел.енергия

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Ритбул създаде нов раздел, който ще посвети на всички обучителни...
Към статията

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Немската компания Testboy предлага разнообразни измервателни уреди, сред които различни...
Към статията

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Компанията Heitec, доказан европейски производител, е създала високотехнологична системна платформа...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X