Harting

Една успешна история за това как – здравите конектори спомагат за ремонт на релсите

Здравите конектори спомагат за поддържането на ремонт на железопътни релси и точки. HARTING конекторите отговарят на изискванията, необходими за снабдяването на тези машини, тъй като те са здрави и устойчиви на удари и вибрации. Освен това нашите държачи и основи предпазват контактите от прах, вода и камъчета.

Преминавайки през релси, влаковете оказват голяма сила върху земята. Релсите се деформират под натоварването и се връщат еластично в изходно положение, след като релсовото превозно средство е преминало над тях – което е вярно поне за релси върху добре посипана и твърда почва. В дългосрочен план обаче трасето губи солидната си структура, променяйки необходимата геометрия и положение.

Това е мястото, където производителите на Plasser & Theurer от Линц, Австрия, започват с трамбовъчни машини и други устройства. Тези машини ремонтират „леглото“ на пистата чрез повдигане и подравняване на коловоза, състоящ се от релси и траверси. В допълнение, те уплътняват баласта под траверса, докато лагерът на траверса отново е стабилен. За тази цел трамбовърите на машината проникват в баластното легло и го уплътняват съгласно “принципа на асинхронно нагнетяване с еднакво налягане”.
В един вариант трамбовъчните единици са разположени на сателит на влаковото превозно средство. Докато основната машина работи непрекъснато, спътникът – включително устройствата за повдигане и облицоване, както и баластният тампер – работи циклично. Тяговите двигатели задвижват работните единици, както и целия спътник. Необходимата мощност за теглене се предава чрез съединители, които са поставени между главния двигател и сателита.

zhp

Конекторът, необходим за захранването на тези машини, трябва да бъде особено здрав: На открито те трябва надеждно да предпазват контактите от прах и вода. В допълнение, качулките и кутиите трябва да предпазват контактите. Друго изискване е безопасността на ударите и вибрациите съгласно DIN EN 61 373. Тъй като натоварващите устройства също изискват високи токове, Plasser & Theurer използват индустриални конектори Han® 34 HPR. Техните основи и държачи за задържане позволяват да се свържат до четири 650 А контакта в един интерфейс. Така те постигат по-висока контактна и мощностна плътност в сравнение с подобни на пазара решения.

zhp2

Като алтернатива на контактите 650 А, могат да бъдат вкарани до 12 модула от серията Han-Modular® – позволяващи както пренос на енергия, така и на данни и / или сигнал. За такива приложения, HARTING предлага най-широкото портфолио, включващо повече от сто различни единични модулни конектори. Разнообразието позволява безброй възможни конфигурации на хибридни интерфейси. Различни напрежения, различни типове сигнали, както и данни напр. за Ethernet мрежи могат да се предават чрез един конектор.

Plasser & Theurer са лидери на световния пазар в трамбовъчните единици. Въпреки това, с техните машини и услуги те излизат извън рамките на поддръжката на трасето. Те се считат за единствения пълен доставчик в света за изграждане и поддържане на железопътни линии.

Повече информация може да почерпите от каталога:

Harting for Transportation

Както и от следните видеа:

Всякакви въпроси и коментари можете да отнесете към нашия екип:
office[@]rittbul.bg
Ще се радваме да се свържете с нас с предложения за следващи статии и информация, която би била полезна и необходима за Вашия бизнес.

С помощта на EPLAN немската компания Protec Technologies направи своите процеси по-сигурни и значително по-ефективни

Универсалната термовизионна Testboy TV 293 предлага широка функционалност в малки габарити

Нови интерфейсни компоненти на Endress+Hauser осигуряват надеждно захранване, комутация и удвояване на сигнала

Празничен график на Ритбул ЕООД.

С новата серия 2601 WAGO допълва своята уникална продуктова гама от клемни блокове за печатни платки с лостова технология

Намерете още по-бързо точния компонент за Вашия проект в новия портал за данни на Eplan

Harting разработи нови интерфейси за железопътни транспортни средства в отговор на съвременните предизвикателства в сектора

Интердисциплинарното проектиране вече е по-лесно и по-ясно отвсякога с платформата EPLAN 2022

Черен Петък в rittbul.bg!

За шумни производствени обекти Compro осигурява надеждна звукова сигнализация чрез акустични сигнални устройства Chiasso Voice & Sound

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

С помощта на EPLAN немската компания Protec Technologies направи своите процеси по-сигурни и значително по-ефективни

Около 35% от крайното потребление на енергия и около 30%...
Към статията

Универсалната термовизионна Testboy TV 293 предлага широка функционалност в малки габарити

Инфрачервената термовизионна камера TV 293 на немския производител Testboy, която...
Към статията

Нови интерфейсни компоненти на Endress+Hauser осигуряват надеждно захранване, комутация и удвояване на сигнала

Интерфейсните модули от серията RN са в основата на веригите...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X