HEITEC

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Компанията Heitec, доказан европейски производител, е създала високотехнологична системна платформа за мобилни телекомуникационни мрежи за свой клиент. Към платформата е поставено изискване да работи без прекъсване с висока производителност, като генерираната топлина не следва да оказва влияние върху функционалността й. Инфраструктурата на мобилните комуникации, за която е разработена платформата, се характеризира с изключително висока скорост на преноса на данни и на тяхната комплексна обработка.

Изискванията от страна на клиента са: голяма скорост на преноса на данни за всеки слот, надеждност, висока експлоатационна готовност и лесна поддръжка. За базова архитектура Heitec избира AdvancedTCA, която е подходяща за приложения с висока степен на достъпност, покриващи изискванията на най-големите телекомуникационни оператори. Благодарение на стандартизацията, тази архитектура предоставя достъп до различни устойчиви технологии в дългосрочен план.

Системната платка на платформата е напълно адаптирана към специфичните изисквания на клиента. За да се осигури висока честотна лента и голяма скорост на преноса на данни, всеки от комутиращите интерфейси на мрежовите карти към комутаторите на системната платка осигурява скорост от 2*140 Gbit/s. Специфичната за клиента плоскост на контрол на мрежата е интегрирана в PCI Express. Тъй като интензивната обработка на данни води до генериране на голямо количество топлина в рамките на тази изключително компактна система, Heitec разработва интелигентна концепция за охлаждане, която включва не само сложна схема на въздушния поток за отвеждане на топлината, но и две резервирани вентилаторни секции, всяка от които със седем вентилатора. Те улесняват охлаждането от 300 W за всеки слот. Модулите са предназначени за бърза подмяна при необходимост.

Освен това, системата може лесно да се справи с повредата на до два вентилатора от всяка страна и да продължи да работи надеждно със същата производителност. С помощта на специална дръжка, въздушните филтри се сменят самостоятелно, без да се налага изваждането на целия вентилатор. Специален сензор със софтуерно управляема памет напомня на системата, че филтрите трябва да се поставят отново след подмяната им. Вграденото измерване на температурата сравнява стойността на параметъра на входящия и изходящия въздух и регулира скоростта на вентилаторите, според текущите нужди. Захранващите модули, както и всички останали части, са включени в концепцията за резервиране. Те са достъпни отпред и лесно се сменят, дори в работен режим. Надеждната корпусна технология на Heitec с основание може да се определи като оптималната платформа за тази концепция.

Технически специфики на разработената системна платформа:

 • Контролер на вентилатора, съответстващ на изискванията на клиента;
 • Индивидуално клиентско решение на базата на ATCA;
 • 2 вентилаторни секции с общо 14 вентилатора: 300 W на слот;
 • Подмяна на вентилаторите в работен режим;
 • Размери Д x Ш x В: 405 mm x 19” x 6U;
 • 2 захранващи модула.

Какви са основните предимства за клиента?

 • Индивидуален дизайн и спецификация според заявката на клиента ;
 • Висока експлоатационна готовност;
 • Пренос на данни с висока скорост (2 x 140 Gbit/s/слот);
 • Резервиран контролер на вентилатора;
 • Изключително мощно охлаждане;
 • Резервирани захранващи модули;
 • Високотехнологична системна платформа;
 • Устойчиво и стабилно решение.

Базираната на AdvancedTCA платформа, разработена от Heitec, представлява персонализирана, високопроизводителна система с висока степен на достъпност, която е компактна и лесна за поддръжка. Благодарение на своята иновативна и модулна концепция на реализация, тя позволява бързо, рентабилно и ефективно внедряване в приложенията на крайния клиент.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Heitec в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на Heitec и да Ви дадем най-добрите цени!

Информация за сертифицирани решения, защита на данните и спазване на изискванията за съответствие ще намерите в Trust Center 2.0 на Eplan

Един интерфейс в устройство вместо два с хибридни конектори M12 с Y-кодиране на Harting

С безконтактните тестери за напрежение на Testboy всеки електротехник е оборудван без компромис

Следващото поколение модулни индустриални конектори- Domino Modules от HARTING

Свързването на акумулаторни батерии за съхранение на енергия – бързо, лесно и без инструменти с лостовата система на WAGO

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Информация за сертифицирани решения, защита на данните и спазване на изискванията за съответствие ще намерите в Trust Center 2.0 на Eplan

Електротехническото проектиране вече се извършва в облак. EPLAN Cloud на...
Към статията

Един интерфейс в устройство вместо два с хибридни конектори M12 с Y-кодиране на Harting

Компанията Harting разшири своята продуктова линия конектори M12, обявявайки пазарния...
Към статията

С безконтактните тестери за напрежение на Testboy всеки електротехник е оборудван без компромис

Тестерите за напрежение са широко използвано контролно-измервателно оборудване за общи...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X