Базата данни от продукти на ETI Elektroelement в Eplan вече е в съответствие с новия стандарт за данни EDS

ETI стартира нова интеграция в облачната система ePulse на Eplan в съответствие с новия стандарт за качество на информацията и данните EDS, или Eplan Data Standard. Той определя типа данни за компонентите, необходими за автоматизация и опростява процесите при създаване на идейния проект, планирането, инженеринга, производството и поддръжката. Към момента вече са актуализирани данните на няколкостотин продукта на ETI съгласно новия стандарт на  Eplan. Фокусът е поставен към тези, които се интегрират в производството.

При 3D проектирането на контролни шкафове проводниците се изчисляват и разполагат автоматично, монтажните плочи се обработват от робот, а вратите на шкафа се разпробиват машинно. Това налага стандартизиране на данните на отделните компоненти. Основната цел на всеки професионален техник или инженер е да завърши задачата във възможно най-кратък срок. Това би могло да се постигне например чрез функционално ориентирани методи или посредством автоматизиране на повтарящите се действия с макроси. Създаването на дигитални двойници – процес, известен още и като виртуално прототипиране – при оформяне структурата на шкафа спестява много време и труд при окончателната изработка.

За да се оборудва един шкаф, е необходимо много време. Първо трябва да се поръчат компонентите, след това да се определят местата за пробиване на отворите, да се позиционират компонентите и да бъдат прокарани кабелите. Сега всичко това може да бъде направено по един интелигентен и прецизен начин.

Първите данни за продуктите вече са налични

Към момента вече са актуализирани данните на няколкостотин продукти на ETI съгласно новия стандарт на Eplan, като фокусът е насочен към тези, които се интегрират в производството. Това включва макроси на схеми, 2D и 3D макроси, модели за точки на свързване, места за разпробиване на отвори и всичко това на 11 различни езика.

Пълната edz и xml библиотека за продукти на ETI е достъпна на сайта ETI Elektroelement. Ако имате нужда от библиотеки за Eplan, моля, свържете се с нас на office@rittbul.bg или ги изтеглете ОТТУК.

Предимства на новия стандарт за данни

Разпределянето на компонентите в един контролен шкаф чрез виртуално прототипиране спестява много ръчен труд. Още преди да се поръча шкафът, вече се знае дали всички компоненти ще се поберат в него и как могат да се позиционират най-оптимално. Такъв тип проектиране позволява изпращането на виртуалния прототип на клиента за одобрение. С подходящия софтуер системата може автоматично да определи кабелните трасета. При промяна на позицията на даден компонент системата автоматично преизчислява и създава нова спецификация за окабеляване. Местата за пробиване също се генерират автоматично.

С Eplan е възможно и автоматично управление на CNC машини за разпробиване на отворите, например Rittal Perforex или други подобни.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Eplan в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на Eplan и да Ви дадем най-добрите цени!

Harting продължава тенденцията към миниатюризация на продуктите с новия интерфейс Mini Ethernet за инфотейнмънт системи

За сигурно и безопасно споделяне на проекти в облачна среда с възможност за съвместно и гъвкаво проектиране – Eplan eManage

Съвременни технологии, висока ефективност и качество на конкурентна цена – преплетени в измервателните уреди Voltmaster на Testboy

Устойчиви решения за пренос на данни на Westermo гарантират сигурност и надеждност на жп транспорта в Корнуол

Конектори WAGO Winsta Mini – миниатюрни, но с повишена защита срещу случаен допир

С Eplan Cogineer компанията Omexom не само съкращава времето за проектиране, но и намалява наполовина времето за подготовка на офертите

Рентабилно решение на Heitec осигурява достъпност и надеждност на комуникационното оборудване

Ефективно свързване на модули и устройства с малка мощност благодарение на промишлените конектори Han 1A на Harting

Новите проходни съединителни клеми WAGO 221 с лост предлагат ненадмината простота, скоростно и надеждно свързване

Testboy 115 Bit – новият безконтактен тестер, който бързо и сигурно открива проводници под напрежение

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Harting продължава тенденцията към миниатюризация на продуктите с новия интерфейс Mini Ethernet за инфотейнмънт системи

Водещият европейски производител Harting Technology Group разшири своята продуктова линия...
Към статията

За сигурно и безопасно споделяне на проекти в облачна среда с възможност за съвместно и гъвкаво проектиране – Eplan eManage

Дигиталната трансформация на инженеринга продължава да напредва с бързи темпове....
Към статията

Съвременни технологии, висока ефективност и качество на конкурентна цена – преплетени в измервателните уреди Voltmaster на Testboy

През 2015 г. компанията Testboy създаде марката Voltmaster. Смисълът и...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X