Базата данни от продукти на ETI Elektroelement в Eplan вече е в съответствие с новия стандарт за данни EDS

ETI стартира нова интеграция в облачната система ePulse на Eplan в съответствие с новия стандарт за качество на информацията и данните EDS, или Eplan Data Standard. Той определя типа данни за компонентите, необходими за автоматизация и опростява процесите при създаване на идейния проект, планирането, инженеринга, производството и поддръжката. Към момента вече са актуализирани данните на няколкостотин продукта на ETI съгласно новия стандарт на  Eplan. Фокусът е поставен към тези, които се интегрират в производството.

При 3D проектирането на контролни шкафове проводниците се изчисляват и разполагат автоматично, монтажните плочи се обработват от робот, а вратите на шкафа се разпробиват машинно. Това налага стандартизиране на данните на отделните компоненти. Основната цел на всеки професионален техник или инженер е да завърши задачата във възможно най-кратък срок. Това би могло да се постигне например чрез функционално ориентирани методи или посредством автоматизиране на повтарящите се действия с макроси. Създаването на дигитални двойници – процес, известен още и като виртуално прототипиране – при оформяне структурата на шкафа спестява много време и труд при окончателната изработка.

За да се оборудва един шкаф, е необходимо много време. Първо трябва да се поръчат компонентите, след това да се определят местата за пробиване на отворите, да се позиционират компонентите и да бъдат прокарани кабелите. Сега всичко това може да бъде направено по един интелигентен и прецизен начин.

Първите данни за продуктите вече са налични

Към момента вече са актуализирани данните на няколкостотин продукти на ETI съгласно новия стандарт на Eplan, като фокусът е насочен към тези, които се интегрират в производството. Това включва макроси на схеми, 2D и 3D макроси, модели за точки на свързване, места за разпробиване на отвори и всичко това на 11 различни езика.

Пълната edz и xml библиотека за продукти на ETI е достъпна на сайта ETI Elektroelement. Ако имате нужда от библиотеки за Eplan, моля, свържете се с нас на office@rittbul.bg или ги изтеглете ОТТУК.

Предимства на новия стандарт за данни

Разпределянето на компонентите в един контролен шкаф чрез виртуално прототипиране спестява много ръчен труд. Още преди да се поръча шкафът, вече се знае дали всички компоненти ще се поберат в него и как могат да се позиционират най-оптимално. Такъв тип проектиране позволява изпращането на виртуалния прототип на клиента за одобрение. С подходящия софтуер системата може автоматично да определи кабелните трасета. При промяна на позицията на даден компонент системата автоматично преизчислява и създава нова спецификация за окабеляване. Местата за пробиване също се генерират автоматично.

С Eplan е възможно и автоматично управление на CNC машини за разпробиване на отворите, например Rittal Perforex или други подобни.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Eplan в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на Eplan и да Ви дадем най-добрите цени!

Онлайн конференция на 29 и 30 септември дава практически опит с автоматизираното проектиране чрез платформата Eplan

“Rittal – Das System.” Мобилно шоу пред офиса ни в Пловдив

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Измервателните уреди на Testboy покриват и най-строгите приложни изисквания в автомобилния сектор

Базирана на AdvancedTCA системна платформа на Heitec е предназначена за мобилни телекомуникационни мрежи

Научете повече за автоматизираните системи на Rittal и софтуерната услуга Eplan на онлайн събитието Rittal & Rittbul Automation Day

Намалено работно време за 26-ти и 27-ми Август във връзка с предстояща ревизия в офисите на Ритбул ЕООД.

Мини редови клеми на Wago — предпочитан избор на инсталаторите за свързване на устройства

Eplan Data Portal е с обновен интерфейс, по-добри алгоритми и дава достъп до богат ресурс от данни

Регулируемият ключ Joker 6004 на Wera — универсален инструмент за завинтване със самонастройка, фиксация и тресчотка

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Онлайн конференция на 29 и 30 септември дава практически опит с автоматизираното проектиране чрез платформата Eplan

Индустрия 4.0 постави инженерното проектиране на ново, още по-високо ниво....
Към статията

“Rittal – Das System.” Мобилно шоу пред офиса ни в Пловдив

С колегите от Rittal Bulgaria организираме още едно интригуващо събитие,...
Към статията

Научавайте първи за най-новото и най-интересното от програмата на Академия Ритбул в новия раздел на сайта

Ритбул създаде нов раздел, който ще посвети на всички обучителни...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X