Eplan

Бързо и лесно координиране и съгласуване на проекти за контролни шкафове с EPLAN eVIEW Free AR и дигитален двойник

Използването на EPLAN eVIEW Free AR и дигитален двойник позволява на потребителите на EPLAN бързо и лесно да координират и съгласуват конфигурациите на контролните шкафове. Само с няколко клика цифровият прототип на шкафа може да се проектира на произволно място. Специалистите на Eplan, Тим Ертер, програмен мениджър за дигитализация, и Крис Лоуч, търговски мениджър на облачни решения, знаят, че твърде често координирането, организирането и коригирането на проектите въз основа на практическия опит и обратната връзка с клиентите може да отнеме много време, а сроковете непрекъснато притискат изпълнителите. На помощ идва EPLAN eVIEW Free AR, който може да създаде виртуален 3D модел на контролния шкаф още на етапа на проектиране с помощта на проекция.

EPLAN eVIEW Free AR: От Монхайм, Германия, до Лондон, Великобритания, само с няколко клика

За да бъдем конкретни, това е дигиталният прототип на шкафа за управление, създаден от Тим Ертер в Монхайм, който се проверява от Крис Лоуч в Лондон, където шкафът ще се използва. Проверката е както по отношение на компонентите, така и по размерите на шкафа.

Това, което може да звучи сложно, всъщност е лесно за изпълнение. Тим Ертер качва създадения от него 3D модел на контролния шкаф в облачната среда на EPLAN и го споделя с Крис Лоуч в Лондон чрез QR код, който се свързва директно с EPLAN eVIEW Free AR. След това, Крис Лоуч може да използва камерата на таблета си, за да проектира 3D модела от Монхайм директно върху мястото, предназначено за контролния шкаф, или в друга произволна локация. Разширението AR на EPLAN eVIEW Free осигурява реалистична проекция на контролния шкаф в помещението. Размерите и инсталираните компоненти могат да бъдат проверени бързо и лесно. Благодарение на реалистичната проекция на дигиталния двойник, Крис не само  разбира какво е планираното разположение на шкафа в помещението, но и проверява компонентите, инсталирани от Тим Ертер.

Моделът в EPLAN лесно може да бъде променян

Крис установява, че конектор, инсталиран в 3D модела, не отговаря на британския стандарт и затова следва да бъде сменен. Координацията между Лондон и Монхайм се осъществява лесно чрез софтуера на EPLAN. Крис Лоуч избира съответния конектор директно на своя таблет, след което проектът се отваря в EPLAN eVIEW Free . Чрез директен линк той автоматично преминава към страницата на проекта със съответния конектор, откъдето може да отбележи заявката си за промяна, като използва функцията за коригиране в червено и коментар.

Всичко, което сега трябва да направи Крис Лоуч, е да зададе статус „Преглед“ на 3D модела и да запише проекта отново, така че Тим Ертер от Монхайм да бъде информиран и да направи обратната връзка в EPLAN eVIEW. След като конекторът бъде заменен, той може да качи отново текущата версия на чертежа в EPLAN ePULSE и да изпрати на Крис Лоуч QR кода на актуализирания модел за нова проверка.

Фирма Ритбул предлага продуктите на EPLAN в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на EPLAN и да Ви дадем най-добрите цени!

Интердисциплинарното проектиране вече е по-лесно и по-ясно отвсякога с платформата EPLAN 2022

Черен Петък в rittbul.bg!

За шумни производствени обекти Compro осигурява надеждна звукова сигнализация чрез акустични сигнални устройства Chiasso Voice & Sound

Heitec разработи и произведе напълно окомплектован невростимулатор със здрава и удобна конструкция

Ритбул: Решения на WAGO са използвани в системата за сградна автоматизация на The Squaire – лежащия небостъргач във Франкфурт

Инструкции за преминаване към EPLAN 2022

Раздвижените плоски клещи TwinGrip на Knipex са първият инструмент, съчетаващ челно и странично захващане

Бързо и лесно координиране и съгласуване на проекти за контролни шкафове с EPLAN eVIEW Free AR и дигитален двойник

Петък /22.10.2021 год./ офисите на Ритбул ЕООД в София и Пловдив няма да работят с клиенти.

По-бързи, по-ефективни и по-печеливши в проектирането с EPLAN Workshop от Ритбул

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Интердисциплинарното проектиране вече е по-лесно и по-ясно отвсякога с платформата EPLAN 2022

Новата платформа EPLAN 2022 вече е тук. С нея Eplan...
Към статията

Черен Петък в rittbul.bg!

В периода от 26-ти до 28-ми Ноември (Петък, Събота, Неделя),...
Към статията

За шумни производствени обекти Compro осигурява надеждна звукова сигнализация чрез акустични сигнални устройства Chiasso Voice & Sound

Акустичните сигнални устройства са предназначени да привличат човешкото внимание към...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X