Eplan

Бързо и лесно координиране и съгласуване на проекти за контролни шкафове с EPLAN eVIEW Free AR и дигитален двойник

Използването на EPLAN eVIEW Free AR и дигитален двойник позволява на потребителите на EPLAN бързо и лесно да координират и съгласуват конфигурациите на контролните шкафове. Само с няколко клика цифровият прототип на шкафа може да се проектира на произволно място. Специалистите на Eplan, Тим Ертер, програмен мениджър за дигитализация, и Крис Лоуч, търговски мениджър на облачни решения, знаят, че твърде често координирането, организирането и коригирането на проектите въз основа на практическия опит и обратната връзка с клиентите може да отнеме много време, а сроковете непрекъснато притискат изпълнителите. На помощ идва EPLAN eVIEW Free AR, който може да създаде виртуален 3D модел на контролния шкаф още на етапа на проектиране с помощта на проекция.

EPLAN eVIEW Free AR: От Монхайм, Германия, до Лондон, Великобритания, само с няколко клика

За да бъдем конкретни, това е дигиталният прототип на шкафа за управление, създаден от Тим Ертер в Монхайм, който се проверява от Крис Лоуч в Лондон, където шкафът ще се използва. Проверката е както по отношение на компонентите, така и по размерите на шкафа.

Това, което може да звучи сложно, всъщност е лесно за изпълнение. Тим Ертер качва създадения от него 3D модел на контролния шкаф в облачната среда на EPLAN и го споделя с Крис Лоуч в Лондон чрез QR код, който се свързва директно с EPLAN eVIEW Free AR. След това, Крис Лоуч може да използва камерата на таблета си, за да проектира 3D модела от Монхайм директно върху мястото, предназначено за контролния шкаф, или в друга произволна локация. Разширението AR на EPLAN eVIEW Free осигурява реалистична проекция на контролния шкаф в помещението. Размерите и инсталираните компоненти могат да бъдат проверени бързо и лесно. Благодарение на реалистичната проекция на дигиталния двойник, Крис не само  разбира какво е планираното разположение на шкафа в помещението, но и проверява компонентите, инсталирани от Тим Ертер.

Моделът в EPLAN лесно може да бъде променян

Крис установява, че конектор, инсталиран в 3D модела, не отговаря на британския стандарт и затова следва да бъде сменен. Координацията между Лондон и Монхайм се осъществява лесно чрез софтуера на EPLAN. Крис Лоуч избира съответния конектор директно на своя таблет, след което проектът се отваря в EPLAN eVIEW Free . Чрез директен линк той автоматично преминава към страницата на проекта със съответния конектор, откъдето може да отбележи заявката си за промяна, като използва функцията за коригиране в червено и коментар.

Всичко, което сега трябва да направи Крис Лоуч, е да зададе статус „Преглед“ на 3D модела и да запише проекта отново, така че Тим Ертер от Монхайм да бъде информиран и да направи обратната връзка в EPLAN eVIEW. След като конекторът бъде заменен, той може да качи отново текущата версия на чертежа в EPLAN ePULSE и да изпрати на Крис Лоуч QR кода на актуализирания модел за нова проверка.

Фирма Ритбул предлага продуктите на EPLAN в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да Ви консултираме при избора на продукти на EPLAN и да Ви дадем най-добрите цени!

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Стандартизирано използване на софтуер с данни за индивидуалните устройства с EPLAN Platform 2022

Индустриални алармени устройства Asserta на Compro – гаранция за сигурност и защита от най-висок клас

За оптимална безопасност при монтаж и минимално окабеляване на място – новите конектори Han S и конфекционирани кабели на Harting

Новата търговска платформа Eplan Marketplace е създадена в помощ на потребителите с цел оптимизация на ресурсите

Нови промишлени рутери с безжична комуникация Merlin на Westermo за взискателни приложения

С подобрените си функции Eplan Harness proD 2022 опростява 3D проектирането за полагане на кабелни снопове

Остри и здрави, универсалните макетни ножове Knipex CutiX гарантират прецизни разрези без огъване или счупване

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Heitec разработи персонализирано решение за корпуса на блока за управление на шлифовъчна машина

Типичната индустриална среда се характеризира преди всичко със своите тежки...
Към статията

Ритбул ЕООД на Hannover Messe 2022

Скъпи клиенти и партньори, Както вече знаете, между 30-ти Май...
Към статията

Виртуален панаир с ETI- защита на възобновяеми енергийни източници.

Посетете ETI Virtual Fair   На изложението Intersolar München 2022,...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X