Eplan

Свободно дефиниране на връзки с модул Net Based Wiring на EPLAN Electric P8

Eдна от най-трудоемките задачи при проектирането на сложни вериги е правилното дефиниране на връзките (target wiring) чрез използване на T-node (разклонение на връзка) в EPLAN. Допълнителният модул Net Based Wiring към пакетите EPLAN P8 Select/Professional (част от пакета Ultimate) дава възможност за свободно конфигуриране на връзки от даден потенциал, като проектантът дефинира в таблична форма отделните електрически връзки.

Описание на възможностите на Net Baset Wiring

С този допълнителен модул можете да планирате опроводяването на апарати в проект чрез използването на специализиран табличен интерфейс. Използването на т.н. point wiring показва кои връзки принадлежат към един общ потенциал, но точното опроводяване се дефинира ръчно в таблица като се избягва нуждата от манипулиране на символите от тип T-node. Последователността на свързване може да бъде дефинирана както на ниво проект, така и да бъде добавена едва след физически монтаж (понякога опроводяването се изяснява едва след физическото му завършване).

Когато в проекта се използват разклонителни клемореди с множество проводници и прекъснати връзки (interruption points), модулът Net Based Wiring може да направи излишно концентрирането върху посоките на завъртане на символите T-node.

Инженерът представя сложните връзки в опростена, ясно четима таблична форма. Така документацията е точна и недвусмислена. Задаването на правилното окабеляване може да се направи в координация с монтажника, предвид че той има най-ясна престава за физическото опроводяване. Така се избягва следенето за клеми на апарати които са в началото и края на всяка връзка (target wiring). Така списъка с връзките се коригира лесно, следователно и документацията отразява точно опроводяването в таблото.

В комбинация с EPLAN Pro Panel Professional и модула Process Wiring, net-базираните връзки могат да бъдат опроводени по оптималните пътища и разклонени при най-удобните клеми, като информацията от Pro Panel може да бъде прехвърлена обратно в P8. Крайният резултат от коректните списъци с връзки може да бъде експортиран в табличен формат към машина за производство на връзки (кабелен център), като това ускорява неимоверно много процеса на физическо изпълнение.

eplan net based wiring plan

net based wiring eplan 3

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

Конекторните модули Winsta на Wago определят темпото на строителния обект

Съвременните строителни решения често са модулни и се състоят от...
Към статията

Екранираните модули Han-Modular на Harting посрещат предизвикателствата за надежден пренос на електроенергия, данни и сигнали

Глобализация, демографски промени и проблеми, свързани с околната среда –...
Към статията

Още едно ново попълнение в гамата безжични рутери  Ibex:  WLAN аксес поинт RT-280

Безжичната комуникация се развива стремително, водена от изискванията на различните...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Всичко:
0.00 лв.
X