Eplan

Свободно дефиниране на връзки с модул Net Based Wiring на EPLAN Electric P8

Eдна от най-трудоемките задачи при проектирането на сложни вериги е правилното дефиниране на връзките (target wiring) чрез използване на T-node (разклонение на връзка) в EPLAN. Допълнителният модул Net Based Wiring към пакетите EPLAN P8 Select/Professional (част от пакета Ultimate) дава възможност за свободно конфигуриране на връзки от даден потенциал, като проектантът дефинира в таблична форма отделните електрически връзки.

Описание на възможностите на Net Baset Wiring

С този допълнителен модул можете да планирате опроводяването на апарати в проект чрез използването на специализиран табличен интерфейс. Използването на т.н. point wiring показва кои връзки принадлежат към един общ потенциал, но точното опроводяване се дефинира ръчно в таблица като се избягва нуждата от манипулиране на символите от тип T-node. Последователността на свързване може да бъде дефинирана както на ниво проект, така и да бъде добавена едва след физически монтаж (понякога опроводяването се изяснява едва след физическото му завършване).

Когато в проекта се използват разклонителни клемореди с множество проводници и прекъснати връзки (interruption points), модулът Net Based Wiring може да направи излишно концентрирането върху посоките на завъртане на символите T-node.

Инженерът представя сложните връзки в опростена, ясно четима таблична форма. Така документацията е точна и недвусмислена. Задаването на правилното окабеляване може да се направи в координация с монтажника, предвид че той има най-ясна престава за физическото опроводяване. Така се избягва следенето за клеми на апарати които са в началото и края на всяка връзка (target wiring). Така списъка с връзките се коригира лесно, следователно и документацията отразява точно опроводяването в таблото.

В комбинация с EPLAN Pro Panel Professional и модула Process Wiring, net-базираните връзки могат да бъдат опроводени по оптималните пътища и разклонени при най-удобните клеми, като информацията от Pro Panel може да бъде прехвърлена обратно в P8. Крайният резултат от коректните списъци с връзки може да бъде експортиран в табличен формат към машина за производство на връзки (кабелен център), като това ускорява неимоверно много процеса на физическо изпълнение.

eplan net based wiring plan

net based wiring eplan 3

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

WAGO: Модерната автоматизация и киберсигурността са в основата на ефективните сгради

Сградите предлагат огромен потенциал за икономия на енергия. Как може...
Към статията

EPLAN обяви, че адаптира абонаментен модел на работа!

Индустриалната трансформация е в разгара си. В резултат на това,...
Към статията

Westermo добави LTE рутери към продуктовата гама безжични мрежови решения Ibex за железопътния транспорт

Два нови LTE рутера на Westermo вече допълват портфолиото на компанията в...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Доставка:
Безплатно!
Всичко:
0.00 лв.
X