Westermo

Суичове на Westermo за контрол на критични мрежи в нефтохимически завод в Чехия

Unipetrol е една от най-големите рафинерии и нефтохимически компании в Чехия. Един от основните активи на дружеството е индустриалното съоръжение Chempark Záluží, което е и най-големия химически производител в страната. Съоръжението е седалище на десетки важни компании и работно място на 6 500 служители.

Частта от завода, където се произвежда етилен е от особено значение, тъй като той се използва като съставна част в много от продуктите, които се произвеждат там. Прекъсване в производството на етилен би имало големи икономически последствия върху цялостната дейност на компанията. Новата мрежа за управление и контрол на захранването, както и ъпгрейднатата система за аварийно изключване са изградени с Westermo суичове, с цел оптималното функциониране на съоръжението за етилен.

“Това е съоръжение, в което надеждността е от критично значение. Системите са създадени да бъдат изключително издръжливи, за да гарантират непрекъснат режим на работа и защита на съоръжението и хората, които работят в него. Предишното мрежово решение, което използвахме беше на друг производител и трябваше да се подмени. Всеки път, когато мрежата трябваше да се възстанови, отнемаше много време и свързаното оборудване (OPC сървъри), не можеше да стартира и да се свърже правилно. Суичовете на Westermo и операционната система WeOS, позволяват пре-конфигурация на мрежата с 20 мили секунди време за възстановяване. Това беше перфектното решение. Много бърз, издръжлив и лесен за използване.”, казва Павел Йесина, R&D мениджър, в Inelsev – компанията, която прилага двете мрежи.

Westermo Success Story UniPetrol

Двете мрежи са изградени през 2011 година. Системата за аварийно изключване представлява ъпгрейдната версия на стар проект, където старите суичове на друга марка са подменени с Westermo Lynx, свързани в кръгова топологична схема. Целта на тази мрежа е да изключи съоръжението в случай на извънредна ситуация.

Westermo-Lynx

Мрежата за управление и контрол на захранването е изградена като изцяло нова система и свързва 30 подстанции с централна контролна зала. Мрежата се състои от 270 комуникационни устройства, над 500 екрани и табла за процесите, 13 000 входно/изходни връзки и повече от 300 000 аларми. Мрежата включва основно модел Lynx L210-F2G и различни модели от серията RedFox индустриални суичове.

Westermo Redfox

Друга основна причина за избора на Westermo са разнообразните комбинации от портове и възможността да се комбинират медни и оптични среди. Също така, устройствата на Westermo позволяват изключително проста настройка и поддръжка. Благодарение на операционната система WeOS, която се използва при всички продукти, настройката е еднаква, независимо дали става въпрос за Lynx, RedFox или друг модел управляем суич. “Работил съм с много различни модели суичове и рутери, но в сравнение с тях настройката на суич на Westermo е като детска игра”, казва Павел.

За още по-голямо улеснение Westermo предлага WeConfig – инструмент за управление на настройките по мрежата, който позволява опростяване на първоначалната настройка и теста на мрежата. Това води до много по-бърза работа по време на целия жизнен цикъл на мрежата и спестяване на стотици човекочасове.

http://www.rittbul.bg/mfiles/westermo-unipetrol.pdf

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

WAGO: Модерната автоматизация и киберсигурността са в основата на ефективните сгради

Сградите предлагат огромен потенциал за икономия на енергия. Как може...
Към статията

EPLAN обяви, че адаптира абонаментен модел на работа!

Индустриалната трансформация е в разгара си. В резултат на това,...
Към статията

Westermo добави LTE рутери към продуктовата гама безжични мрежови решения Ibex за железопътния транспорт

Два нови LTE рутера на Westermo вече допълват портфолиото на компанията в...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Доставка:
Безплатно!
Всичко:
0.00 лв.
X