WAGO

Серия 221 Compact на WAGO за взривоопасни зони – надеждна технология за свързване

Инсталационните клеми от серия 221 Compact на WAGO за взривоопасни зони открива изцяло нови възможности за проектиране пред производителите на разпределителни кутии, клемни кутии, светлинни и електронни устройства. Ex-изпълнението на клемите е в светлосив цвят, като са запазени всички предимства на серията 221. Това са универсални редови клеми, чието взривозащитено изпълнение Ex („Повишена степен на безопасност“) позволява използването им в рискови зони 1 и 2.

Предимства на серията 221 за използване в Ex-зони

Лесното боравене с клемите от серията 221 се запазва и във версията за Ex-зони – повдига се лостчето, поставя се проводникът и се спуска лостчето.

Инсталационните клеми от серията 221 намират широко приложение, не само защото се предлагат като клеми за 2, 3 или 5 проводника, но и защото са разработени нови варианти. Например, вариантът за напречно сечение 4 кв.мм позволява свързването на тънки проводници със сечение от 0.2 до 4 кв.мм, докато този за напречно сечение 6 кв.мм е предназначен за свързване на всички видове проводници със сечение от 0.5 до 6 кв.мм.

Специфики при използване на адаптер

В зависимост от необходимото работно напрежение, при използването на инсталационен адаптер е в сила следното правило. Ако клемите са поставени директно една до друга в адаптера, работното напрежение трябва да е 275 V. В случай че клемите се използват, така че между всяка скоба има дистанциращ модул, работното напрежение може да бъде до 440 V. По този начин се спазват дължината на пътя на утечка на тока и изолационното разстояние, определени от стандарта.

В съответните адаптери могат да се разполагат редови клеми за 2, 3 и 5 проводника. Инсталационният адаптер може да се захваща към монтажна шина или да се монтира с винтове към гладки повърхности. Решаващо предимство за използване на адаптери в Ex-зони е, че проводниците могат да бъдат свързани и разединявани, дори след като клемите вече са поставени в адаптера, например при повторно свързване само на отделни проводници.

Международни сертификати

Клемите от серията 221 могат да се използват за взривоопасни зони в международен план. Те се предлагат със сертификати ATEX (Ex 2 II G), IECEX (Ex eb IIC Gb) и американски сертификат за взривозащита Ex (AEx eb IICGb), което позволява тяхното гъвкаво използване в много широк кръг от приложения.

Основни предимства на серията 221 Compact:

– Лесни за използване: повдигнете лоста, поставете проводника и спуснете обратно лоста;
– Клеми за 2, 3 и 5 проводника;
– Работни напрежения от 275 V до 440 V;
– ATEX (Ex 2 II G), / IECEx (Ex eb IIC Gb) зони 1 и 2;
– IECEX (Ex eb IIC Gb), American Ex (AEx eb IICGb)/клас 1, зона 1;
– Подходящи за „Ex e“ и „Ex i“ зони.

Фирма Ритбул предлага продуктите на WAGO в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да ви консултираме при избора на продукти на WAGO и да ви дадем най-добрите цени!

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

WAGO: Модерната автоматизация и киберсигурността са в основата на ефективните сгради

Сградите предлагат огромен потенциал за икономия на енергия. Как може...
Към статията

EPLAN обяви, че адаптира абонаментен модел на работа!

Индустриалната трансформация е в разгара си. В резултат на това,...
Към статията

Westermo добави LTE рутери към продуктовата гама безжични мрежови решения Ibex за железопътния транспорт

Два нови LTE рутера на Westermo вече допълват портфолиото на компанията в...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Доставка:
Безплатно!
Всичко:
0.00 лв.
X