Westermo

Операционна система WeOS 4.27.0 на Westermo

Компанията Westermo обяви пазарния дебют на нова версия на операционната система WeOS 4.27.0 (Westermo Operating System), чиито подобрени функции повишават сигурността на мрежата. С предишната версия на WeOS бе въведена функция, която осигурява автоматично изключване на порт, ако той не се използва за определен период от време. Сега Westermo опрости тази функция и я направи по-надеждна и по-усъвършенствана.

Неизползваните портове на комутатори или маршрутизатори, които са активни и достъпни, представляват голям риск за сигурността, тъй като през тях неоторизирани потребители могат да получат достъп до мрежата. В повечето случаи неизползваните портове са изключени, но конфигурирането им е сложна задача, която отнема време. В големите мрежи с много комутатори често някои портове остават отворени просто по недоглеждане.

В новата версия WeOS 4.27.0 съществува лесен за използване интуитивен съветник на конфигурацията, който улеснява в много голяма степен автоматичното деактивиране на неизползваните портове, които остават изключени, дори когато мрежовият комутатор се рестартира.

WeOS

В настоящата версия на WeOS е улеснена също актуализацията на програмата за първоначално стартиране на устройството. Това е малка програма, но с много голямо значение, която зарежда операционната система. Често тя се пренебрегва, когато даден модул се ъпгрейдва, просто защото не се знае как да се направи това или се смята, че не е важно. Но тази програма за първоначално стартиране е софтуер, който трябва да бъде ъпгрейдван, за да се осигури максимална защита. В новата версия на WeOS инструментът за първоначално зареждане може да бъде надстроен бързо и просто чрез интерфейса за уеб-конфигурация.

С версията WeOS 4.27.0 компанията Westermo допълнително подобри мощния набор от функции за киберсигурност и улесни още повече конфигурирането на мрежовите комутатори.

Фирма Ритбул предлага продуктите и решенията на Westermo в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да ви консултираме при избора на продукти на Westermo и да ви дадем най-добрите цени!

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

WAGO: Модерната автоматизация и киберсигурността са в основата на ефективните сгради

Сградите предлагат огромен потенциал за икономия на енергия. Как може...
Към статията

EPLAN обяви, че адаптира абонаментен модел на работа!

Индустриалната трансформация е в разгара си. В резултат на това,...
Към статията

Westermo добави LTE рутери към продуктовата гама безжични мрежови решения Ibex за железопътния транспорт

Два нови LTE рутера на Westermo вече допълват портфолиото на компанията в...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Доставка:
Безплатно!
Всичко:
0.00 лв.
X