Harting

Конектори M12 с механизъм за заключване PushPull за пълна автоматизация на заводи и предприятия от Harting

M12 with PushPull locking

Нещо се случва в света на кръговите конектори M12…

Доставчикът на технологията за свързване предприема огромни стъпки към само-заключващ се механизъм PushPull. Като част от работата по стандартизацията, дейност, в която HARTING активно участва, настъпи моментът да се намерят адекватни общи стандарти за заключващите механизми PushPull за конектори M12. Тези стандарти създават сигурност на инвестициите за клиентите и удовлетворяват претенциите на M12 като признат стандартизиран интерфейс.

Д-р Метрикс и спасяването на кръговите конектори

Нашата нова героиня, д-р Метрикс, е бърза, силна и всява страх във всеки отнемащ време винт. Тя превръща всеки конвенционален конектор M12 в модулен интерфейс PushPull, което спестява на нашите потребители ценно време. В близкото бъдеще тя ще бъде стандартът за M12 PushPull за цялата фабрична автоматизация. Тя е спасителят на автоматизацията, модулното производство и I4.0.

m12

Конектори М12 PushPull за транспортни системи

Като технологична група в областта на надеждна технология за свързване, HARTING отдавна създаде добре познатото ни решение M12 PushPull. При разработването на корпусите на HARTING M12 PushPull, усилията са насочени от самото начало към пазара на транспортни средства и следователно върху стабилността.

m12 1

За изграждането на релсови пътища е необходим адекватен, бърз и само-заключващ се механизъм. Има клас на защита IP65 / 67, устойчив на удари и вибрации съгласно IEC 61373, защитен е против електро – магнитни смущения с твърд метален корпус и е в съответствие със стандарт DIN EN 45545-2 за противопожарна защита на релсови пътища. M12 PushPull се превърна в общ стандарт за влаковете. След въвеждането на M12 PushPull за влакове, бърз и лесен заключващ M12 интерфейс също е необходим за индустриалната автоматизация. Тук обаче има променен профил на изискванията.

m12 2

Конекторът M12 PushPull се използва в различни сфери на индустриалната автоматизация
Предимства и ползи:
• Лесен и бърз монтаж
• Универсално решение за високи и вградени гнезда
• Защита IP65 / 67
• Електромагнитна защита с твърд метален корпус

Тъй като съществуващите M12 PushPull могат да се включат само във вертикални гнезда, които излизат извън устройството, е необходимо допълнително решение за пространствено – икономични гнезда, които са вградени и се изравняват с корпусите на устройствата.
На свой ред, това решение изисква конектор M12 с напълно нов заключващ механизъм. В същото време тези нови конектори също трябва да могат да се приспособят към нормалните винтови съединители в M12 по съвместим начин.

Споделен успех

Тъй като темите за сътрудничество, партньорство и взаимен успех стават все по-важни, историята ни е научила на следното: начертаването на курса за решение от този тип и с такъв потенциал може да се направи само заедно. Исканията, направени от потребителите на автоматизацията и следната съвместна инициатива на всички представители на отделните отрасли, ни помогнаха да се докоснем до M12 PushPull за автоматизация на завода.

HARTING активно подкрепя процеса на стандартизация по пътя към вграден конектор PushPull. Резултатът е конектор M12 PushPull, който е ориентиран към пазара за автоматизация. Характеристиките, като например количеството и формата, играят по-голяма роля, отколкото абсолютната устойчивост за всяка предвидена цел по железопътните линии. Това изисква различен подход: толкова добър и здрав, колкото е необходимо, като същевременно е възможно най-приемлив.

Крайният резултат е стандарт IEC 61076-2-010, който предоставя решение както за транспорта, така и за индустриалната автоматизация, като по този начин създава сигурност на инвестициите и втори източник за потребителите. HARTING предлага на потребителите в индустриалната автоматизация обща система, състояща се от съединители M12 с механизъм PushPull. Проектиран по поръчка и стандартизиран.

Източник: Harting

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

WAGO: Модерната автоматизация и киберсигурността са в основата на ефективните сгради

Сградите предлагат огромен потенциал за икономия на енергия. Как може...
Към статията

EPLAN обяви, че адаптира абонаментен модел на работа!

Индустриалната трансформация е в разгара си. В резултат на това,...
Към статията

Westermo добави LTE рутери към продуктовата гама безжични мрежови решения Ibex за железопътния транспорт

Два нови LTE рутера на Westermo вече допълват портфолиото на компанията в...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Доставка:
Безплатно!
Всичко:
0.00 лв.
X