WAGO

Клеми WAGO 221 за надеждно хладилно оборудване

Клемите WAGO 221 – навсякъде по света, където се изисква надеждно хладилно оборудване

Когато хладилната техника работи надеждно и безотказно благодарение на малка свързваща клема, то човек може да бъде сигурен, че става въпрос за клемите WAGO 221. Тяхната компактна и ергономична форма, лесен начин на употреба, както и сертифицирането им за приложения в целия свят, убедиха американския производител на хладилна техника True Manufacturing да ги използва широко в своите уреди.

Професионалното готвене изисква и професионално охлаждане. Хладилната техника от най-висок клас на True Manufacturing не остава незабелязана със своите лъскави сребристи повърхности и релефното лого „True“ върху нея. Компанията със седалище в О`Фалон, щата Мисури, е лидер в професионалната хладилна техника. Изделията й могат да бъдат видени в ресторанти, в магазини за продажби на дребно, а понякога дори и в домакинства, като в тях неизменно присъства и част от WAGO.

Пред True Manufacturing е стоял въпросът за намиране на гъвкаво решение, с което да се постигнат няколко стратегически цели, като компанията го намира в лицето на клемите WAGO 221:
– Да се опрости и съкрати времето за производство и поддръжка на хладилното оборудване;
– Да се увеличат предимствата за потребителите и да се улесни употребата на оборудването;
– Да се гарантира на клиента постоянно високо качество през целия жизнен цикъл на хладилната техника.

Лостовата система на WAGO намалява времето и опростява работата по монтажа и поддръжката

Проектантите на компанията търсили алтернативни разклонителни клеми, които не само да съкратят времето за монтаж, но и да опростят поддръжката на хладилните агрегати. „Тогава попаднах на клемите WAGO 221 и взех няколко мостри със себе си“, разказва г-н Джим Франк, мениджър на електротехническото направление в True Manufacturing.

Мострите били само началото, тъй като клемите на WAGO са го спечелили не само с лесната употреба. По време на проверката за съответствие на техническите данни, собствениците на компанията били впечатлени от разнообразните сертификати и разрешителни за употреба на клемите 221. Така в крайна сметка те започнали да ги използват масово в производството на True Manufacturing.

Значението на сертификатите с международна валидност

Като цяло сертификатите и разрешителните за употреба от различни международни органи са от голямо значение за компания, която изнася продуктите си в целия свят. „Клемите от серия 221 на WAGO са преминали всички тестове, които се изискват за доставка на нашето оборудване в различни региони на света“, добавя ръководителят на електротехнически екип в True Manufacturing – г-н Мич Ял. „Сертификатите, които WAGO притежава, са от голяма полза за присъствието на нашата компания както на вътрешния, така и на международния пазар“, казва още той.

Тестът за температурата на възпламеняване на проводника е преминат успешно, а стандартът за хладилно оборудване е спазен

„Органите, които издават разрешенията за използване на клемите, изискват те да преминат процедурата за тестване в съответствие с изискванията на IEC 60695-2-11. Този процес е известен още като т.нар. тест за температура на възпламеняване на проводника“, обяснява Мич Ял. Той е особено важен за True Manufacturing, тъй като е част от стандарта за хладилно оборудване IEC 60335-2-89 за европейския пазар.

Оптимизирано производство с добавена стойност

За True Manufacturing кримпването е вече минало. Клемите WAGO 221 сега заместват конвенционалните конекторни втулки. Те не само осигуряват по-ефективно производство, но и улесняват работата на производствения персонал.

Не само пружинната технология, но и лостовата система, използвана при разклонителните клеми 221 на WAGO, са от решаващо значение. „Бяхме впечатлени от лесното им и удобно използване. Клемите 221 не изискват специален инструмент, а лостовата система улеснява в голяма степен нашата работа, което ни помага да оптимизираме производствените си линии“, споделя още Джим Франк.

Лостовата система на клемите WAGO улеснява конфигурирането и поддръжката на място

Клемите на WAGO с лостова система са плюс не само за производството. Благодарение на нея промените в конфигурацията или техническото обслужване на място са много по-лесни, защото при текуща поддръжка или ремонт на хладилното оборудване сервизният техник не се нуждае от допълнителни инструменти. „Лостът просто се повдига нагоре за освобождаване на връзката и се спуска надолу за да се осигури контакт“, казва в заключение Джим Франк.

Фирма Ритбул предлага продуктите на WAGO в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да ви консултираме при избора на продукти WAGO и да ви дадем най-добрите цени!

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

WAGO: Модерната автоматизация и киберсигурността са в основата на ефективните сгради

Сградите предлагат огромен потенциал за икономия на енергия. Как може...
Към статията

EPLAN обяви, че адаптира абонаментен модел на работа!

Индустриалната трансформация е в разгара си. В резултат на това,...
Към статията

Westermo добави LTE рутери към продуктовата гама безжични мрежови решения Ibex за железопътния транспорт

Два нови LTE рутера на Westermo вече допълват портфолиото на компанията в...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Доставка:
Безплатно!
Всичко:
0.00 лв.
X