ETI

Han DDD – нов промишлен конектор от Harting за надежден пренос на сигнали с минимални изисквания за пространство

Компанията Harting, специализирана в областта на електротехниката, електрониката и оптичните връзки, обяви пазарния дебют на нов промишлен конектор Han DDD, който е нагледен пример за миниатюризация в областта на роботиката. В многополюсните сигнални интерфейси, предназначени за роботи и автоматизирани машини, защитното заземяване играе съществена роля. В повечето случаи то отнема по-голямата част от времето за монтаж. В тази насока Harting увеличи плътността на контактите, разработвайки серията вложки Han D. Контактите за електрозахранване и пренос на сигнали на тази серия са оборудвани с клеми за кримпване – следователно са подходящи за сглобяване в големи количества, като същевременно осигуряват високо качество. До момента заземителният контакт PE е бил под формата на винтова клема. Новите вложки Han DDD за първи път използват PE камери с Han D контакти за кримпване.

Намаляване на времето и разходите за монтаж

Преминаването на заземителния контакт PE от конвенционална винтова клема към кримпване (Han D) повишава качеството на заземяване и намалява времето за монтаж на целия конектор. По този начин отпадат разходите за накрайници, както и за инструменти, необходими за монтажа им, които обикновено са необходими при винтовите клеми.

Търсенето на компактни решения е сред най-актуалните тенденции в машиностроенето, роботиката и автоматизацията. Именно това е причината за разработването на серията Han D на Harting, която осигурява висока плътност на контактите и малки размери. За разлика от предишното стандартно изпълнение, при Han DDD на същата контактна площ са разположени два пъти повече контакти (+ 130%), като размерите и електрическите им характеристики остават непроменени.

Конекторите Han DDD разполагат със 107 контакта за пренос на сигнали и захранване. Електрическата мощност е еквивалентна на тази на подобния продукт Han DD (максимум 250 V/10 A). За да опрости използването на конекторите в автоматизацията и роботиката, компанията Harting предлага и аксесоари като клемни панели и направляващи щифтове/втулки.

По-високата плътност на мощността е постигната чрез следните методи:

• Увеличаване на разстоянията на утечки на ток между контактите чрез използване на вложки в изолиращия корпус;
• Подобрен заземителен PE контакт за освобождаване на пространство в изолационния материал за допълнителни контактни камери;
• Чрез изместване на разположението на камерите, с което се постига намаляване на разстоянието между редовете на контактите.

Следователно Han DDD са по-ефективни при използване в стандартните контролни шкафове. Тези конектори намират приложение във всички промишлени отрасли, в които са необходими компактни електрически връзки.

Благодарение на използваната техника на кримпване, интерфейсите, съчетаващи Han D контакти с конектори Han DDD, осигуряват висококачествена връзка. За да постигнат постоянно добро качество на контактите, при малки серии потребителите е необходимо да изберат инструменти за кримпване, а при голям обем на производство – съответно автоматизирани машини за кримпване. Всички инструменти са подходящи за контактите, предлагани от Harting.

Фирма Ритбул предлага продуктите на Harting в България! Не се колебайте да ни се обадите, за да ви консултираме при избора на продукти на Harting и да ви дадем най-добрите цени!

Запишете се за нашия бюлетин

Бъдете в крак с новите технологии, актуални цени и предложения.

Още по темата

WAGO: Модерната автоматизация и киберсигурността са в основата на ефективните сгради

Сградите предлагат огромен потенциал за икономия на енергия. Как може...
Към статията

EPLAN обяви, че адаптира абонаментен модел на работа!

Индустриалната трансформация е в разгара си. В резултат на това,...
Към статията

Westermo добави LTE рутери към продуктовата гама безжични мрежови решения Ibex за железопътния транспорт

Два нови LTE рутера на Westermo вече допълват портфолиото на компанията в...
Към статията
Назад
Количка
0 продукта
Няма продукти в количката
Общо продукти:
0.00 лв.
(С вкл. ДДС)
ДДС:
Доставка:
Безплатно!
Всичко:
0.00 лв.
X